UEFA Champions League - speeldag 3 - 24/10/18 - 21:02
83'
3 - 0

Borussia Dortmund heeft de topaffiche in groep A gewonnen en is eenzaam groepsleider. Het verschil met Atletico was wel niet zo groot als de score doet vermoeden. Axel Witsel speelde de hele match en was een uitblinker.

Dortmund - Atletico in een notendop:

• Sleutelmoment: Een prachtige krul van Saul spat in de 51e minuut uit elkaar op de kruising. Anders krijgen we een heel andere match.
  • Man van de Match: Het is bijna onmogelijk kiezen tussen Witsel (goal + veel recuperatie) en Hakkimi (2 assists en altijd in beweging).
  • Statistiek: Atletico leed zijn zwaarste nederlaag sinds 2009. Toen verloorhet met 4-0 tegen Chelsea.

Dortmund is aanvallender en efficiënter

Dortmund en Atletico keken in de eerste helft een beetje naar hun spiegelbeeld. Beide teams speelden met veel intensiteit, maar hielden ook hun organisatie nauwlettend in de gaten. Kansen waren schaars. Atletico kreeg zelfs geen bal tussen de palen voor rust.

Dortmund nam geleidelijk de bovenhand. De Duitsers toonden meer wil om te scoren en kregen ook de beste kansen. Pulisic trapte een eerste over, maar Witsel beloonde alle inspanningen met de openingsgoal. Hij trapte van net buiten het strafschopgebied en had wat geluk dat zijn schot afweek. Oblak was kansloos.

Na rust toonde Atletico een ander gelaat. De Spanjaarden trokken het initiatief naar zich toe en verhoogden het tempo. Dortmund zag af en had het nodige geluk. Saul kreeg drie kansen. Een trapte hij naast, een werd gepakt door Bürki, maar een had veel beter verdiend dan de kruising waarop het schot uit elkaar spatte. De krul was prachtig.

Atletico moest na 20 minuten wat gas terugnemen en Dortmund kwam weer beter voor de dag. Na een fantastische aanval, die bij de verdedigers begon, scoorde Guerreiro de 2-0.

Atletico raakte gefrustreerd. Zeker toen Sancho de 3-0 maakte, een goal met een buitenspelgeur. De assist kwam net als bij de 2-0 van Hakkimi, samen met Witsel de uitblinker. Filipe Luis bood Guerreiro met een vreselijke pass ook nog de 4-0 aan.

90+4'

Dortmund verkoopt Atletico een pandoering, maar de 4-0 is wel overdreven. Atletico speelde goed in het begin van de tweede helft, maar scoorde niet en kreeg daarna het deksel drie keer op de neus.
90+3' tweede helft
90+3'
90+1'

Drie minuten extra tijd

Er komen drie minuten bij, maar voor iedereen mag het gedaan zijn. de teerlingen zijn geworpen.
90+1'

89'

Guerreiro maakt zijn tweede

Het wordt zelfs nog 4-0. Filipe Luis pakt uit met een pass naar het beeld van zijn match. Slecht! Het lijkt bijna een voorzet voor eigen doel. Guerreiro pikt op en scoort.
86'
83'

Het wordt nog 3-0

Boeken helemaal toe. Invaller Sancho maakt er 3-0 van, maar alle eer is voor Hakimi, die in de 83e minuut nog een sprint trekt om u tegen te zeggen. Aan zijn pass naar Sancho hangt wel een serieuze geur van buitenspel.
82'
80'
Atletico heeft na 80 minuten 54 procent balbezit gehad. Dat is duidelijk het gevolg van de 2e helft.
79'
Griezmann krijgt nog eens een schietkans, maar trapt in het zijnet. De Fransman is eigenlijk niet te zien in deze match.
78'

Atletico alweer tegen het doelhout

Godin krijgt de bal met een gelukje tot bij Correa. Het schot van de kleine Argentijn lijkt iets voor doelman Bürki, maar die duwt de bal tegen de paal. Een gelukje voor de doelman.
73'

Dortmund verdubbelt de score

Dortmund legt nog eens een fantastische aanval op de mat en beloont zichzelf met de 2-0. Na een reeks passes die in de defensie begonnen, haalt Hakimi de achterlijn en legt achteruit. Guerreiro werkt af. Een mokerslag voor Atletico.
67'

Tweede wissel bij Atletico

Een beetje een vreemde wissel wat ons betreft. Saul, de meest dreigende speler in de tweede helft, gaat naar de kant voor Correa.
66'

Reus is boos op ploegmaat

Dortmund knutselt een prachtige aanval met heel veel stationnetjes in elkaar. Reus lijkt op weg naar de 2-0, maar pleogmaat Hakimi loopt hem in laatste instantie voor de voeten. De aanvoerder is niet blij.
63'
63'
Guerreiro komt in de plaats van de jonge Bruun Larsen. Het geeft aan dat trainer Favre van Dortmund voor meer verdedigende kwaliteiten kiest. Het is nodig, want Dortmund ondergaat.