• home
 • video
 • pas verschenen

  Club droomt even na wereldgoal, maar Atletico toch klasse te sterk

  1. 39' - Doelpunt - Arnaut Danjuma Groeneveld (1 - 1)
  2. 36' - Geel - José María Giménez
  3. 28' - Doelpunt - Antoine Griezmann (1 - 0)
  4. 27' - Geel - Mats Rits
  1. 90+4' - Doelpunt - Koke (3 - 1)
  2. 85' - Geel - Lucas Hernández
  3. 81' - Geel - Loïs Openda
  4. 75' - Verv. Mats Rits door Loïs Openda
  5. 69' - Verv. Diego Costa door Rodri
  6. 67' - Doelpunt - Antoine Griezmann (2 - 1)
  7. 63' - Verv. Thomas Partey door Ángel Correa
  8. 56' - Verv. Thibault Vlietinck door Clinton Mata
  9. 56' - Verv. Siebe Schrijvers door Marvelous Nakamba
  28'Antoine Griezmann1 - 0
  39'Arnaut Danjuma Groeneveld1 - 1
  67'Antoine Griezmann2 - 1
  90+4'Koke3 - 1

  Club Brugge heeft ook zijn tweede groepsmatch in de Champions League niet kunnen winnen, maar Atletico Madrid kon in eigen huis pas na de rust zijn surplus aan klasse omzetten in meer goals.

  Atletico Madrid - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Ivan Leko probeerde nog iets speciaals met de inbreng van Openda voor Rits. Het pakte verkeerd uit. In plaats van 2-2 werd het nog 3-1.
  • Man van de Match: Antoine Griezmann is slim, gracieus en speelde een hoofdrol bij elke Atletico-goal.
  • Opvallend: Griezmann is onmisbaar bij dit Atletico. Hij was betrokken bij 16 van de laatste 18 goals die Atletico thuis scoorde in de Champions League.

  Het journaal laat met o.a. de 3-1-nederlaag van Club Brugge tegen Atletico Madrid

  Wereldgoal Danjuma doet monden openvallen

  Vooraf waren de rollen duidelijk. Atletico was de jager, Club de prooi. Daar was niets van te merken in het openingskwartier. Atletico had zich zelfs aangepast door met drie verdedigers te starten. Club speelde complexloos de bal rond.

   

  Na een kwartier snuffelen kwam de kwaliteit van Atletico langzaam bovendrijven. Meer als een python dan als een jachtluipaard matte Atletico zijn tegenstander af. Er kwamen schietkansen voor Koke en Saul, een goal van Griezmann werd afgekeurd voor buitenspel en Poulain kon net voor de neus van Costa een bal wegwerken. Maar de ademnood werd te groot.

   

  Denswil moest bijspringen om Godin van een kopkans te houden op een afgemeten voorzet van Lemar. Daardoor stond Griezmann alleen aan de tweede paal en de Franse prijsschutter schoot de 1-0 in de verste hoek door de benen van Denswil.
   

  Opvallend was hoe Atletico meteen na zijn voorsprong Club opnieuw ademruimte gaf. Als Wesley sneller had gereageerd, kon hij scoren van dichtbij, maar het was Danjuma die Club helemaal uit de wurpgreep bevrijdde. Zijn onwaarschijnlijk mooi schot in de verste hoek deed het hele stadion met verstomming slaan.

  De klasse van Griezmann doet Club de das om

  Atletico draaide meteen na de rust de duimschroeven opnieuw aan en dat kostte krachten bij Club. Vlietinck en Schrijvers werden na tien minuten naar de kant gehaald voor vers bloed.

   

  Danjuma kwam ook minder uit de verf en leverde bijna de perfecte assist voor Griezmann. Letica redde naar het voorbeeld van Courtois in de Madrileense derby. Het was uitstel van executie. Na samenspel met Costa schoot de Fransman Atletico opnieuw op voorsprong met een bal tussen de benen van Rits en Mechele.

   

  Een kopbal van Denswil op een corner was de laatste levenslijn/grote kans voor Club, maar de Nederlander vergat naar de grond te koppen. Atletico speelde het sluw uit en scoorde in de extra tijd. Griezmann ontdeed zich van Mechele en bood met wat geluk Koke de einduitslag aan: 3-1.  

  Griezmann: "We hadden een goeie dag"

  Antoine Griezmann was de gesel voor Club Brugge, met 2 goals en ook een belangrijk aandeel in het 3e doelpunt. "We hadden een goeie dag, ook al werd het op het einde van de eerste helft plots een stuk lastiger. De coach had de juiste woorden bij de rust en we reageerden gepast. In vergelijking met vorig seizoen (toen Atletico sneuvelde in de groepsfase) staan we er nu een stuk beter voor. Ik kijk al uit naar de dubbele confrontatie met Dortmund."

  Danjuma: "Zuur gevoel ondanks mooie goal"

  Vanaken: "Hebben in de 2e helft iets te weinig kunnen tonen"

  Denswil: "We geven alles weg in de tweede helft"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde match. Club Brugge heeft gestreden voor wat het waard is tegen Atletico Madrid, maar botste op de onversneden klasse van Griezmann. Een uitslag die misschien een goal te zwaar weegt.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Koke van Atlético Madrid. 3, 1.
  3. tweede helft, minuut 93. Het wordt nog 3-1. Club slikt nog een late goal extra. Mechele laat zich aftroeven door Griezmann en die krijgt de bal met wat geluk bij Koke. Letica is kansloos op het afgeweken schot.
  4. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. Club heeft nog vier minuten om iets te doen, maar lijkt moegestreden. Atletico wacht de leider in de Belgische competitie op op eigen helft.
  5. tweede helft, minuut 88. Denswil wil er nog eens vol voor gaan bij een corner, maar loopt doelman Oblak aan. Die gaat gretig liggen. Bij Atletico heeft niemand haast.
  6. Gele kaart voor Lucas Hernández van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 84. Club ontsnapt aan de 3-1. Correa schiet tot grote ontgoocheling van Griezmann de 3-1 naast. De Fransman was in de rug van Poulain gedoken en bood de Argentijn de beslissing aan, maar Club leeft nog.
  8. Leko probeert bij te sturen. tweede helft, minuut 83.
  9. tweede helft, minuut 81. Openda krijgt terecht geel. Invaller Openda gaat wild door op het been van Hernandez en wordt bestraft met een gele kaart. Een logische beslissing.
  10. Gele kaart voor Loïs Openda van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 81