UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/09/18 - 21:00
45+1'
José María Giménez
1 - 2
45+1'

In de groep van Club Brugge deelt Atletico Madrid de leiding met Borussia Dortmund na een verdiende overwinning op de eerste speeldag. Monaco kwam wel op voorsprong tegen de winnaar van de Europa League, maar nog voor de rust stelde Atletico orde op zaken.

AS Monaco - Atletico Madrid in een notendop

• Man van de match:  Diego Costa weegt altijd zwaar op de verdediging van de tegenstander en ook vandaag was dat het geval. De Spaanse spits zag twee van z'n goals afgekeurd, maar op het halfuur kwam hij -na klinisch afwerken op de counter- toch nog op het scorebord.
  • Sleutelmoment: Net voor de rust wanen de Monegasken zich al op het droge, maar een scherpe Giménez denkt daar anders over en kopt de 1-2 voorbij Benaglio. Daarna krabbelt de thuisploeg nooit echt meer recht.
  • Opvallend: AS Monaco is volop zoekende naar de goede vorm. In de eigen competitie staat het pas 15e met 5 punten na 5 wedstrijden en ook in de Champions League liep het uitermate stroef.

Atletico zet scheve situatie nog voor de rust recht

Tien minuten, zolang duurde het tot Monaco voor het de neus aan het venster kon steken.  Daarvoor was Atletico heer en meester, met reeds een afgekeurd doelpunt na 3 minuten en nog  een dot van een kans voor Atletico-spits Diego Costa.

Terwijl Atletico morste met de kansen, kwam Monaco stilaan onder stoom. Toch viel het openingsdoelpunt van Grandsir onverwacht en tegen de gang van het spel in. Rode Duivel Youri Tielemans verstuurde een knappe steekbal op Sidibe, wiens voorzet slecht weggewerkt werd door de Atletico-verdediging. Falcao profiteerde en na wat geharrewar werkte Grandsir het leer in doel: 1-0.

Monaco borduurde nog even voort op de euforie van de openingstreffer, maar Oblak stond pal op een strak schot van Aholou. Daarna was het al Atletico wat de klok sloeg. Na een halfuur was het dan toch eindelijk raak voor de bezoekers. Costa rondde een heerlijke counter netjes af.

De Monegasken dachten al even aan de koffie, terwijl de focus bij Atletico niet verwaterde. Giménez profiteerde van die achteloosheid bij de thuisploeg, want op slag van rust kopte de Uruguayaan staalhard voorbij Benaglio: 1-2.

Costa slaat toe en pegelt de 1-1 op het scorebord.

Cynisch Atletico krijgt bijna deksel op de neus

De donderpreek van Monaco-coach Leo Jardim bracht in periode 2 weinig beterschap aan het spel van de thuisploeg. De Monegasken liepen vertwijfeld achter een ongrijpbare bal aan, terwijl een nogal cynisch Atletico het vertikte om aanvallende intenties te vertonen.

Twintig minuten voor tijd schakelde Atletico dan toch (even) een versnelling hoger, maar Juan Fran noch Diego Costa konden de opgelegde kansen benutten. Tussendoor werd een ultrableke Nacer Chadli naar de kant gehaald voor Jordi Mboula.

De wedstrijd sleepte zich nu naar het laatste fluitsignaal, maar net voor het einde kreeg Atletico nog bijna het deksel op de neus. Falcao mikte een harde voorzet op de knikker van Glik, maar de Poolse verdediger was mild voor de roekeloze Madrilenen en kopte onbegrijpelijk naast.

Zo wint Atletico zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Monaco moet bezinnen na een zeer zwakke prestatie in eigen huis.

Tielemans: "Meer vechtlust in tweede helft"

Tielemans, die een hele wedstrijd op het terrein stond, vond dat Monaco een goede tweede helft speelde. Zijn ploeg werd echter niet meer beloond met een doelpunt.

"Na de pauze toonden we meer vechtlust en mentaliteit. We konden ook meer onze stempel drukken, maar creëerden te weinig kansen. We hebben de flanken te weinig benut, waardoor de voorzetten richting Falcao er niet uit kwamen."

Youri Tielemans speelde een degelijke wedstrijd voor AS Monaco.

22:54

Collum fluit het einde van de wedstrijd

Atletico wint deze wedstrijd, na een vrij cynische prestatie in de tweede helft, met 1-2. De bezoekers kwamen in het slot van de eerste helft op voorsprong en lieten daarna een lamentabel Monaco wat achter de feiten (en de bal) aanhollen. Op het eind had Glik nog dé kans op de gelijkmaker, maar de Pool was mild voor de roekeloze Madrilenen en kopte onbegrijpelijk naast.
90+3'

Glik kopt naast!

Nog een huizenhoge kans voor Glik in de laatste minuut van de toegevoegde tijd. De Poolse verdediger kopt een harde voorzet van Falcao maar net naast de kooi van Oblak. Wat een kans nog op de gelijkmaker!
90+2'
90+1'

Monaco met slotoffensief

Het lijkt nog even te gaan stormen in het Stade Louis II. Graait Monaco nog een puntje mee in deze wedstrijd?
90+1'

90'

Mboula even met technisch hoogstandje

En dat in de zestien van Atletico. Het brengt uiteindelijk weinig zoden aan de dijk, want de Spaanse aanvaller stuit op een woud van Atletico-spelers.
89'
87'
De Rode Duivel houdt het kort, wat hem op gefluit van het thuisploeg komt te staan. Dat kon toch beter van Tielemans.
86'

Lemar legt Traoré om

Monaco krijgt een vrije trap, centraal voor het doel van Oblak. De bal ligt wel nog een eind buiten de zestien. Tielemans staat klaar.
85'
Sylla toont even z'n snelheid aan de wereld. Veel houdt hij er evenwel weinig aan over, want de Franse tiener loopt met de bal over de achterlijn.
82'
De tijd begint te dringen voor Monaco. Komen de Monegasken nog tot kansen?
81'
80'

Theater bij Hernandez

Traore gaat door op de enkel van Hernandez, die het uitschreeuwt van de pijn. "Allé, allé, Vas-y", zegt de flankaanvaller van Monaco als Collum een geel karton voor z'n neus houdt. Terecht, zo bleek, want uit de herhaling bleek dat er heel weinig aan de hand was.
78'
77'
77'

Franjes van Fran

Juan Fran slingert zich met een heerlijke beweging voorbij Glik. De Spaanse flankverdediger pegelt het leer voor doel, maar een oplettende Jemerson werkt de bal in hoekschop, net voor de neus van Diego Costa.
75'

Lemar brengt wel meer snelheid in het spel van de bezoekers, maar voor kansen zorgde de Fransman evenwel nog niet.