• home
 • video
 • pas verschenen

  Atletico Madrid springt op en over Monaco naar de volle buit

  einde
  12
  1. 45+1' - Doelpunt - José María Giménez (1 - 2)
  2. 31' - Doelpunt - Diego Costa (1 - 1)
  3. 18' - Doelpunt - Samuel Grandsir (1 - 0)
  4. 11' - Geel - Radamel Falcao
  1. 90+2' - Geel - Diego Costa
  2. 78' - Geel - Adama Traoré
  3. 77' - Verv. Samuel Grandsir door Moussa Sylla
  4. 70' - Verv. Ángel Correa door Thomas Lemar
  5. 69' - Verv. Jean-Eudes Aholou door Adama Traoré
  6. 58' - Verv. Nacer Chadli door Jordi Mboula
  7. 52' - Geel - Djibril Sidibé
  8. 48' - Geel - José María Giménez
  18'Samuel Grandsir1 - 0
  31'Diego Costa1 - 1
  45+1'José María Giménez1 - 2

  In de groep van Club Brugge deelt Atletico Madrid de leiding met Borussia Dortmund na een verdiende overwinning op de eerste speeldag. Monaco kwam wel op voorsprong tegen de winnaar van de Europa League, maar nog voor de rust stelde Atletico orde op zaken.

  AS Monaco - Atletico Madrid in een notendop

  • Man van de match:  Diego Costa weegt altijd zwaar op de verdediging van de tegenstander en ook vandaag was dat het geval. De Spaanse spits zag twee van z'n goals afgekeurd, maar op het halfuur kwam hij -na klinisch afwerken op de counter- toch nog op het scorebord.
  • Sleutelmoment: Net voor de rust wanen de Monegasken zich al op het droge, maar een scherpe Giménez denkt daar anders over en kopt de 1-2 voorbij Benaglio. Daarna krabbelt de thuisploeg nooit echt meer recht.
  • Opvallend: AS Monaco is volop zoekende naar de goede vorm. In de eigen competitie staat het pas 15e met 5 punten na 5 wedstrijden en ook in de Champions League liep het uitermate stroef.

  Atletico zet scheve situatie nog voor de rust recht

  Tien minuten, zolang duurde het tot Monaco voor het de neus aan het venster kon steken.  Daarvoor was Atletico heer en meester, met reeds een afgekeurd doelpunt na 3 minuten en nog  een dot van een kans voor Atletico-spits Diego Costa.

   

  Terwijl Atletico morste met de kansen, kwam Monaco stilaan onder stoom. Toch viel het openingsdoelpunt van Grandsir onverwacht en tegen de gang van het spel in. Rode Duivel Youri Tielemans verstuurde een knappe steekbal op Sidibe, wiens voorzet slecht weggewerkt werd door de Atletico-verdediging. Falcao profiteerde en na wat geharrewar werkte Grandsir het leer in doel: 1-0.

   

  Monaco borduurde nog even voort op de euforie van de openingstreffer, maar Oblak stond pal op een strak schot van Aholou. Daarna was het al Atletico wat de klok sloeg. Na een halfuur was het dan toch eindelijk raak voor de bezoekers. Costa rondde een heerlijke counter netjes af.

   

  De Monegasken dachten al even aan de koffie, terwijl de focus bij Atletico niet verwaterde. Giménez profiteerde van die achteloosheid bij de thuisploeg, want op slag van rust kopte de Uruguayaan staalhard voorbij Benaglio: 1-2.

  Costa slaat toe en pegelt de 1-1 op het scorebord.

  Costa slaat toe en pegelt de 1-1 op het scorebord.

  Cynisch Atletico krijgt bijna deksel op de neus

  De donderpreek van Monaco-coach Leo Jardim bracht in periode 2 weinig beterschap aan het spel van de thuisploeg. De Monegasken liepen vertwijfeld achter een ongrijpbare bal aan, terwijl een nogal cynisch Atletico het vertikte om aanvallende intenties te vertonen.

   

  Twintig minuten voor tijd schakelde Atletico dan toch (even) een versnelling hoger, maar Juan Fran noch Diego Costa konden de opgelegde kansen benutten. Tussendoor werd een ultrableke Nacer Chadli naar de kant gehaald voor Jordi Mboula.

   

  De wedstrijd sleepte zich nu naar het laatste fluitsignaal, maar net voor het einde kreeg Atletico nog bijna het deksel op de neus. Falcao mikte een harde voorzet op de knikker van Glik, maar de Poolse verdediger was mild voor de roekeloze Madrilenen en kopte onbegrijpelijk naast.

   

  Zo wint Atletico zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Monaco moet bezinnen na een zeer zwakke prestatie in eigen huis.

  Tielemans: "Meer vechtlust in tweede helft"

  Tielemans, die een hele wedstrijd op het terrein stond, vond dat Monaco een goede tweede helft speelde. Zijn ploeg werd echter niet meer beloond met een doelpunt. 

   

  "Na de pauze toonden we meer vechtlust en mentaliteit. We konden ook meer onze stempel drukken, maar creëerden te weinig kansen. We hebben de flanken te weinig benut, waardoor de voorzetten richting Falcao er niet uit kwamen."

  Youri Tielemans speelde een degelijke wedstrijd voor AS Monaco.

  Youri Tielemans speelde een degelijke wedstrijd voor AS Monaco.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 54. Collum fluit het einde van de wedstrijd. Atletico wint deze wedstrijd, na een vrij cynische prestatie in de tweede helft, met 1-2. De bezoekers kwamen in het slot van de eerste helft op voorsprong en lieten daarna een lamentabel Monaco wat achter de feiten (en de bal) aanhollen. Op het eind had Glik nog dé kans op de gelijkmaker, maar de Pool was mild voor de roekeloze Madrilenen en kopte onbegrijpelijk naast. .
  2. tweede helft, minuut 93. Glik kopt naast! Nog een huizenhoge kans voor Glik in de laatste minuut van de toegevoegde tijd. De Poolse verdediger kopt een harde voorzet van Falcao maar net naast de kooi van Oblak. Wat een kans nog op de gelijkmaker!
  3. Gele kaart voor Diego Costa van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. Monaco met slotoffensief. Het lijkt nog even te gaan stormen in het Stade Louis II. Graait Monaco nog een puntje mee in deze wedstrijd?
  5. tweede helft, minuut 90. Mboula even met technisch hoogstandje. En dat in de zestien van Atletico. Het brengt uiteindelijk weinig zoden aan de dijk, want de Spaanse aanvaller stuit op een woud van Atletico-spelers.
  6. tweede helft, minuut 87. De Rode Duivel houdt het kort, wat hem op gefluit van het thuisploeg komt te staan. Dat kon toch beter van Tielemans.
  7. tweede helft, minuut 86. Lemar legt Traoré om. Monaco krijgt een vrije trap, centraal voor het doel van Oblak. De bal ligt wel nog een eind buiten de zestien. Tielemans staat klaar.
  8. tweede helft, minuut 85. Sylla toont even z'n snelheid aan de wereld. Veel houdt hij er evenwel weinig aan over, want de Franse tiener loopt met de bal over de achterlijn.
  9. tweede helft, minuut 82. De tijd begint te dringen voor Monaco. Komen de Monegasken nog tot kansen?