De blunder van Christensen kostte Chelsea de overwinning.

FC Barcelona
    1. 76' - Geel - Luis Suárez
    2. 86' - Geel - Álvaro Morata
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 20/02/18 - 20:46

Barcelona is als morele winnaar uit het eerste duel met Chelsea gekomen. Chelsea was de gevaarlijkste ploeg, maar gaf de 1-1-gelijkmaker cadeau. Een domme optie als de bal bij Lionel Messi terechtkomt.

Chelsea - Barcelona in een notendop

• Sleutelmoment: Conte had zijn team defensief perfect neergezet, maar onbegrijpelijk uitverdedigen van Christensen deed zijn plannetje in het water vallen.
    • Man van de match: Willian was ook zonder zijn doelpunt de meest bedrijvige en dreigende speler op het veld.
    • Opvallend: Chelsea blijft ongeslagen tegen Barcelona in zijn laatste 8 matchen: 2 zeges, 6 gelijke spelen.

Barcelona krijgt de bal, Chelsea de kansen

Het recept van Chelsea was kristalhelder. Tussen de middenlijn en het Engelse strafschopgebied kreeg Barcelona de bal, daarachter wachtte een blauwe muur, die pijlsnel wou counteren. Geen nieuwe situatie voor de Spanjaarden, maar Barcelona speelde niet op zijn gebruikelijke niveau.

Ondanks 70 procent balbezit kregen de bezoekers geen bal tussen de palen in de eerste helft. Courtois zag enkel de kopballen van Paulinho en Piqué naast het doel verdwijnen.

Alle grote kansen waren voor Chelsea. De eerste kwam van de voet van Hazard, die naar binnen kwam en niet ver over het doel van Ter Stegen knalde. Willian kwam er het dichtste bij. Niet één, maar twee keer knalde hij van buiten het strafschopgebied op de paal. Een keer de linkse, een keer de rechtse.

Derde keer goede keer voor Willian, maar blunder verpest het feest

De rust bracht geen beterschap voor Barcelona, dat geen tempo in zijn spel kreeg. Dat gaf Chelsea het vertrouwen iets meer zelf te voetballen.

Willian kreeg na een uur waar hij en Chelsea op basis van de kansen recht op hadden: een voorsprong. Hazard zag de Braziliaan buiten het strafschopgebied staan. Willian krulde de Belgische assist laag in doel.

De reactie van Barcelona was niet overweldigend. Messi zat niet in de match en daar zat het werk van Kanté voor veel tussen. Maar een cadeau weigeren deed de nummer 10 van de bezoekers niet.

Christensen verdedigde dramatisch uit. Hij trapte een bal van aan de zijlijn schuin voor zijn eigen doel. Daar pikte Iniesta op en behield het overzicht. De bal ging naar Messi centraal voor doel en die verschalkte een kansloze Courtois tegenvoets. De 1-1 was de eerste goal van Messi tegen Chelsea.

Courtois: "Niets is onmogelijk in Camp Nou"

Thibaut Courtois reageerde niet verslagen na de match. "Dit is een ongelukkig gelijkspel voor ons. We speelden een goede match en hadden kunnen winnen. We hadden geen geluk met twee ballen op de paal in de eerste helft."

"Het doel was om Messi van de goal te houden. Hij is een van de beste ooit. Tegen dit team en deze spelers weet je dat een slechte pass wordt afgestraft. Maar we hebben getoond dat we kunnen scoren tegen Barcelona."

"We hebben vertrouwen dat als we goed verdedigen, dat niets onmogelijk is in Camp Nou."