1. 56' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 10/04/18 - 20:45
56'
Mohamed Salah
1 - 1
56'

Manchester City heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Liverpool. Voor City was de scheidsrechter de gebeten hond. Pep Guardiola zag de tweede helft vanuit de tribunes. Liverpool zette in de tweede helft de puntjes op de i en zit voor het eerste sinds 2008 in de halve finales.

Droomstart en onterecht afgekeurde goal voor City

Manchester City deed het zonder Vincent Kompany in de basis. Er was geen plaats voor de Rode Duivel in een verdediging met drie. De thuisploeg moest namelijk scoren, minstens vier keer om een mirakel te realiseren.

Na minder dan twee minuten kreeg dat droomscenario al vorm. Van Dijk voelde zich slachtoffer van een fout en stopte met spelen. Sterling deed dat niet, kreeg de bal terug van Fernandinho en bediende Jesus voor doel: 1-0. Het geloof in een stunt leefde.

Bij Liverpool sloop angst in de ploeg. De bezoekers waren onherkenbaar en kregen geen voet aan de grond. Maar ondanks momenten van complete belegering van het Liverpool-doel, kreeg de thuisploeg weinig grote kansen.

Net voor rust scoorde Sané toch, maar zijn goal werd afgekeurd door de Spaanse scheidsrechter voor buitenspel. Onterecht bleek uit de herhaling, want Liverpool-speler Milner was de laatste die de bal raakte.

Guardiola ziet tweede helft vanuit de tribunes

City voelde zich bekocht. Niet in het minste trainer Pep Guardiola. Hij bestormde net na het rustsignaal het veld. Je moest geen liplezer zijn om te begrijpen wat hij van de wedstrijdleiding vond. Het resultaat: de Spanjaard moest de tweede helft in de tribunes volgen.

Zonder zijn aandrijver langs de lijn draaide de motor van City twee versnellingen lager. Liverpool kwam in de wedstrijd en kon rekenen op zijn dodelijke spitsen. Mané dribbelde zich onnavolgbaar door de City-defensie. Salah nam over en wipte de gelijkmaker met veel gevoel in doel: 1-1.

City besefte meteen dat de meeste dromen bedrog zijn. De Bruyne probeerde zijn ploeg wel op sleeptouw te nemen, maar City speelde met lood in de benen.

Tot overmaat van ramp ging Otamendi aan het klungelen. Firmino kon schuin naar doel lopen en duwde het mes nog wat dieper in de wonde met een knappe afwerking.