• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool-Manchester City

  einde
  30
  terugwedstrijd 2 - 1
  1. 45+3' - Geel - Nicolás Otamendi
  2. 31' - Doelpunt - Sadio Mané (3 - 0)
  3. 20' - Doelpunt - Alex Oxlade-Chamberlain (2 - 0)
  4. 12' - Doelpunt - Mohamed Salah (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Raheem Sterling
  2. 86' - Geel - Jordan Henderson
  3. 85' - Verv. Alex Oxlade-Chamberlain door Alberto Moreno
  4. 80' - Geel - Kevin De Bruyne
  5. 76' - Geel - Gabriel Jesus
  6. 71' - Verv. Roberto Firmino door Dominic Solanke
  7. 57' - Verv. Ilkay Gündogan door Raheem Sterling
  8. 52' - Verv. Mohamed Salah door Georginio Wijnaldum
  12'Mohamed Salah1 - 0
  20'Alex Oxlade-Chamberlain2 - 0
  31'Sadio Mané3 - 0

  De sterren van Manchester City zullen volgende week iets uitzonderlijks uit hun sloffen moeten toveren als ze de halve finales van de Champions League nog willen halen. Liverpool overblufte Manchester City in het eerste halfuur en hield daarna vrij vlot stand.

  Liverpool - City in een notendop

  • Sleutelmoment: Net op het moment dat City de match in handen leek te nemen, prikte topschutter Salah de 1-0 tegen de touwen. Een koude douche voor de bezoekers, die de openingstreffer van de Egyptenaar nooit meer te boven kwamen.
  • Man van de match: De 19-jarige Alexander-Arnold speelde een beresterke partij en gaf zijn visitekaartje af in de tweede helft. Hij riep Sané en co meermaals een halt toe.
  • Opvallend: Na de 4-3-nederlaag in de Premier League, kan City alweer niet winnen op Anfield. Het verloor al 6 keer van Liverpool in zijn laatste 9 wedstrijden.

  Dodelijk efficiënt Liverpool blaast City weg

  Zowel Liverpool als Manchester City, met Kompany en De Bruyne in de basis, sprak voor de wedstrijd zijn aanvallende intenties uit. Beiden teams hielden hun woord op Anfield en zorgden voor een waar spektakelstuk in de eerste helft.

   

  Een furieus City drukte onder impuls van een gretige Sané  Liverpool op eigen helft in de openingsfase. De machine van Guardiola leek weer champagnevoetbal over de match te sprenkelen, maar dat was zonder de onvermijdelijke Salah gerekend.

   

  Na een afgeweerde hoekschop zette de thuisploeg een pijlsnelle counter op. In een mum van tijd lag de bal via Salah in het mandje van Ederson. Man.City wankelde, de 1-0 van de thuisploeg viel uit de lucht.

   

  Hét startschot voor de jongens van Klopp om een versnelling hoger te schakelen. Van buiten de grote rechthoek schudde Oxlade-Chamberlain een onwaarschijnlijke pegel uit zijn sloffen, Ederson stond paf. Twee kansen, 2 goals voor de Reds. Efficiëntie ten top.

   

  Liverpool speelde City van het kastje naar de muur en op het halfuur was het alweer raak. Deze keer was Salah de aangever met dienst, Mané werkte secuur af met zijn hoofd. Een aangeslagen City trok zich met gebogen hoofd terug in de catacomben van Anfield.

  Inspiratieloos City, rode Liverpool-burcht houdt stand

  Enkele interne verschuivingen en wissels bij City in de tweede helft brachten geen zoden meer aan de dijk. Na 6 minuten moest Salah aangeslagen naar de kans met een vermeende liesblessure. Ook Henderson, die tegen een gele kaart aanliep, zal er niet bij zijn in de terugwedstrijd. Een serieuze aderlating voor Liverpool.

   

  City domineerde wel, maar kon daar geen grote kansen uit puren. Onder meer de 19-jarige rechtsachter Alexander-Arnold speelde een dijk van een wedstrijd en troefde Sané meermaals af in de duels. 

   

  Net voor affluiten was er toch nog even heisa na een al dan niet terecht afgekeurd doelpunt van Jesus. Maar de burcht van Liverpool hield stand en Klopp mag zich zo stilaan opmaken voor een plekje bij de laatste vier. Voor Guardiola's team lijkt de halve finale een stipje in de verte, al hopen ze in Manchester nog steeds op een ouderwetse 'remontada'.

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Raheem Sterling van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 93
  2. Gele kaart voor Jordan Henderson van Liverpool tijdens tweede helft, minuut 86
  3. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Liverpool, Alberto Moreno erin, Alex Oxlade-Chamberlain eruit
  4. Gele kaart voor Kevin De Bruyne van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 80
  5. Gele kaart voor Gabriel Jesus van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 76
  6. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Liverpool, Dominic Solanke erin, Roberto Firmino eruit
  7. tweede helft, minuut 57. Vervanging bij Manchester City, Raheem Sterling erin, Ilkay Gündogan eruit
  8. tweede helft, minuut 52. Vervanging bij Liverpool, Georginio Wijnaldum erin, Mohamed Salah eruit
  9. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  10. eerste helft, minuut 48 match afgelopen