• home
 • video
 • pas verschenen

  Fenomenale Ronaldo krijgt zelfs applaus van Juventus-fans

  einde
  03
  terugwedstrijd 3 - 1
  1. 45' - Geel - Paulo Dybala
  2. 27' - Geel - Rodrigo Bentancur
  3. 3' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Mateo Kovacic
  2. 82' - Verv. Luka Modric door Mateo Kovacic
  3. 75' - Verv. Isco door Marco Asensio
  4. 75' - Verv. Sami Khedira door Juan Cuadrado
  5. 72' - Doelpunt - Marcelo (0 - 3)
  6. 69' - Verv. Douglas Costa door Blaise Matuidi
  7. 69' - Verv. Kwadwo Asamoah door Mario Mandžukic
  8. 66' - Geel 2 - Paulo Dybala
  9. 64' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (0 - 2)
  10. 59' - Verv. Karim Benzema door Lucas Vázquez
  11. 55' - Geel - Sergio Ramos
  3'Cristiano Ronaldo0 - 1
  64'Cristiano Ronaldo0 - 2
  72'Marcelo0 - 3

  Real Madrid staat met anderhalf been in een 8e halve finale op rij in de Champions League. Het verkocht Juventus een pandoering in de heenmatch in Turijn. Ronaldo scoorde twee keer. Voor u gaat slapen moet u zijn tweede goal zeker eens bekijken.

  Juventus - Real Madrid in een notendop

  • Sleutelmoment: Nog meer omwille van de schoonheid dan omwille van het belang van 0-2 is de omhaal van Ronaldo hét moment van de match. Deze goal zal u de volgende 30 jaar nog te zien krijgen.
  • Man van de match: Vult u zelf maar in.
  • Statistiek: Doelman Buffon incasseerde van niemand zoveel Champions league-goals dan van Ronaldo. Negen.

  Hoogstaande eerste helft met een vroege goal van Ronaldo

  Juventus en Real serveerden in een kletsnat Turijn een hoogstaande eerste helft met veel tempo en intensiteit. Het verschil na 45 minuten was de factor waar iedereen vooraf over had gepraat: de efficiëntie van Ronaldo.

   

  Er waren nog geen drie minuten verstreken toen Marcelo met een leuke beweging twee Juve-spelers verraste. Zo had Isco een zee van ruimte om goed te kijken en voor te zetten. Ronaldo werkte knap af. Goed voor een zoveelste record. De Portugees is de eerste speler die in 10 opeenvolgende matchen scoort in de Champions League.

   

  Juventus had een kwartier nodig om van de opdoffer te herstellen, maar zette daarna zijn voet naast die van Real en verdiende op basis van het aantal kansen een gelijkmaker.

   

  Navas had een wonderlijke reflex op een poging van Higuain, Ramos stopte Dybala en Bentancur en Chiellini kopte vrijstaand naast. Maar de dreiging van Real was nooit veraf. Kroos haalde uit vanop 25 meter. De dwarslat voorkwam een schitterende 0-2.

  Weergaloze omhaal van Ronaldo legt de match in zijn plooi

  Zoals de efficiëntie van Ronaldo de eerste helft bepaalde, zo liet het atletische vermogen van de Portugees een nog veel diepere indruk na in de tweede periode. Het tempo lag aanvankelijk een stuk lager en beide ploegen creëerden weinig.

   

  Iets over het uur gingen Chiellini en Buffon aan het stuntelen achteraan. Real speelde het niet perfect uit en het grote gevaar leek geweken, maar dat was zonder Ronaldo gerekend. Carvajal kon nog voorzetten en Ronaldo scoorde met een weergaloze omhaal. Hij ging daarvoor de bal ongeveer 2 meter in de lucht halen. Zelfs de thuisaanhang applaudisseerde. Ronaldo bedankte met een ingehouden buiging.

   

  Tot overmaat van ramp kreeg Dybala meteen daarna een tweede gele kaart omdat hij Carvajal in de buik trapte. Met tien spelers was een aangeslagen Juventus kansloos. Marcelo profiteerde en scoorde na een dubbele een-twee op aangeven van Ronaldo de 0-3.

   

  Het was al Real dat de klok sloeg in de slotfase. Met nog een enorme kans voor Ronaldo en een schot op de dwarslat van Kovacic. Maar in het slot kreeg invaller Cuadrado wel nog een grote kans op 1-3. Het mocht niet zijn voor de thuisploeg.

  Juventus-fans applaudisseren voor omhaal Ronaldo

  Zidane: "Misschien wel mooier dan mijn goal in Glasgow"

  Real-coach Zinedine Zidane kon zijn verbazing en bewondering niet verbergen na de heerlijke retro van Ronaldo en sprak ook na de wedstrijd vol lof over zijn Portugese sterspeler. 

   

  “Ronaldo is simpelweg een buitengewone speler. Dat toont hij elke keer opnieuw. Hij wil altijd grootse dingen laten zien in de Champions League, hij wordt dat nooit moe. Ik ben zijn coach, maar ook een fan. Dat is waarom ik mijn handen op mijn hoofd plaatste.”

   

  Een heerlijke goal maken in de Champions League, ook Zidane lustte er in zijn tijd wel pap van. Denk maar aan zijn volley in de CL-finale van 2002 in Glasgow tegen Bayer Leverkusen waarmee hij Real de winst bezorgde. “De goal van Ronaldo was misschien nog mooier dan mijn goal in Glasgow, al was die wel beslissend in een finale. Ronaldo doet soms dingen die enkel hij kan. Dit is één van de mooiste doelpunten in de geschiedenis van het voetbal."

  Allegri: "We botsten op de beste speler ter wereld"

  Ook bij Juventus kon coach Massimiliano Allegri niet anders dan het meesterschap van Ronaldo erkennen. “Er zijn twee teams die beter zijn dan alle andere en dat zijn de teams die Ronaldo en Messi hebben. Zij hebben 10 Gouden Ballen gewonnen in 10 jaar, zij zijn 10 jaar lang de topscorers geweest in de Champions League. Daarom hebben Real Madrid en Barcelona het voordeel.”

   

  “Een 3-0-nederlaag is zwaar om te slikken. We speelden goed tijdens het eerste uur, maar daarna zat alles tegen. Real is echt verwoestend, daarom hebben ze de laatste jaren ook zoveel gewonnen. Ik kan mijn spelers niks verwijten. Toen we met 10 stonden, werd het onmogelijk om het tij nog te keren.”

   

  "We botsten op een buitengewoon team en wellicht de beste speler ter wereld. Wanneer je tegen Real speelt heb je wat geluk nodig en moet je hopen dat Ronaldo net een slechte dag heeft.”

   

  Ook Juventus-doelman Gianluigi Buffon stond machteloos tegenover zoveel klasse. "We hebben Ronaldo gezien zoals hij altijd al geweest is: een uitzonderlijke kampioen, die samen met Lionel Messi de absolute top bereikt. We moeten ze vergelijken met Maradona en Pele voor de manier waarop zij wedstrijden kunnen beslissen en hun teams aan trofeeën helpen."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Mateo Kovacic van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 88
  2. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Real Madrid, Mateo Kovacic erin, Luka Modric eruit
  3. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Isco eruit
  4. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Juventus, Juan Cuadrado erin, Sami Khedira eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Marcelo van Real Madrid. 0, 3.
  6. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Juventus, Blaise Matuidi erin, Douglas Costa eruit
  7. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Juventus, Mario Mandžukic erin, Kwadwo Asamoah eruit
  8. Tweede gele kaart voor Paulo Dybala van Juventus tijdens tweede helft, minuut 66
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Cristiano Ronaldo van Real Madrid. 0, 2.
  10. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Real Madrid, Lucas Vázquez erin, Karim Benzema eruit