UEFA Champions League - speeldag 2 - 01/05/18 - 20:45
46'
Karim Benzema
46'
2 - 1

Real Madrid heeft voor het derde jaar op een rij de finale van de Champions League bereikt. Bayern München maakte het nog spannend in de return, maar een blunder van doelman Ulreich en een niet-gefloten penalty braken Bayern zuur op: 2-2.

Real Madrid - Bayern München in een notendop

• Sleutelmoment: Een minuut voor de rust krijgt Bayern geen penalty voor handspel van Marcelo. Een minuut na de rust biedt Bayern-doelman Ulreich de 2-1 aan in cadeauverpakking.
  • Man van de Match: De doelmannen speelden een hoofdrol. Ulreich met een blunder in negatieve zin. Navas een positieve met 8 reddingen. We zijn positivo's en kiezen dus voor Navas.
  • Statistiek: Zinedine Zidane is de eerste trainer die drie opeenvolgende finales van de Champions League bereikt sinds Marcello Lippi tussen 1996 en 1998.

Real panikeert niet na droomstart Bayern

Waar de heenmatch tussen deze twee Europese grootmachten nog teleurstelde, kon niet hetzelfde gezegd worden van de terugmatch. Bayern had zijn laatste zes duels tegen Real verloren, maar kreeg meteen nieuwe hoop na de vroege openingsgoal van Kimmich. Ramos werkte een voorzet van Müller slecht weg. Kimmich scoorde van dichtbij.

Real slikte net als tegen Juventus een vroege goal. Iedereen herinnert zich hoe benauwd de Madrilenen het daarna nog kregen, maar Real panikeerde totaal niet. Rond de tiende minuut speelde de thuisploeg de bal 28 keer rond en het eindpunt, Benzema, maakte de prachtige combinatie af met het hoofd. Alaba liet zich verrassen.

Het tempo en de reeks kansen aan beide kanten hield de eerste helft boeiend. Bayern had de meeste kansen. Müller schoot te zwak in de draai. Lewandowski schoot op Navas en James trapte over. Op slag van rust verdiende de Duitsers bovendien een penalty voor handspel van Marcelo, maar die kwam er niet.

Real bibbert en mag een kaars branden voor Navas en Ulreich

De toeschouwers in Bernabeu zaten nog niet comfortabel op hun zitje toen alle monden in Madrid openvielen. Tolisso legde ongelukkig terug naar Ulreich. Onder druk van Benzema flaterde de doelman ongezien en Benzema kon heel makkelijk de 2-1 maken.

Ondanks de tegenslag bleef het een wedstrijd van hoog niveau. Ronaldo was net als in de heenmatch nauwelijks aanwezig, maar kreeg twee goede kansen op 3-1. Bayern leefde nog en deed Real het laatste halfuur bibberen op zijn benen.

James scoorde net na het uur een verdiende gelijkmaker. Juichen deed hij niet tegen de club waar hij nog eigendom van is. Ook omdat Bayern nog een goal nodig had. Maar die kwam er niet, ondanks het aandringen van de bezoekers.

Navas, tegen Juventus en in München nog stevig bekritiseerd, werd de uitblinker. Hij redde pogingen van Tolisso, James en Hummels. Real zette daar geen grote kansen meer tegenover.