88'
Ángel Di María
0 - 4
88'

Anderlecht heeft ook zijn derde groepsmatch in de Champions League verloren. Het was bij momenten de evenknie van PSG, maar het klasseverschil werd uiteindelijk toch duidelijk in de score: 0-4. Het dodelijke aanvalstrio Mbappé, Neymar en Cavani was trefzeker. Di Maria zette de eindstand op het bord.

Anderlecht - PSG in een notendop

• Sleutelmoment: Anderlecht begint enthousiast aan de partij en zet druk op de speelhelft van de Parijzenaars. De eerste counter van de bezoekers na nog geen drie minuten resulteert evenwel meteen in een doelpunt.
  • Man van de match: De frivoolste van alle sterren was Kylian Mbappé. Met zijn diamanten voetjes flitste hij bij wijlen zelfs een tikkeltje arrogant, maar entertainend was het wel.
  • Opvallend: In 13 wedstrijden dit seizoen vond PSG al 43 keer de weg naar doel. Het slikte ook nog maar 7 tegendoelpunten. Fraaie cijfers.

Moedig Anderlecht moet meteen achtervolgen

Twee minuten en een handvol seconden. Langer hoefden de meegereisde PSG-supporters niet te wachten om te juichen. Anderlecht begon nochtans enthousiast aan de wedstrijd en ging hoog druk zetten, maar de eerste tegenprik eindigde via de voet van Mbappé meteen achter Sels in doel.

Een mentaal tikje, maar lang had paars-wit niet nodig om ervan te herstellen. Kums vlamde naast en Teodorczyk vond de bezoekende doelman op zijn weg.

De grootste kans was er nog voor Onyekuru, die Dani Alves indrukwekkend aftroefde op snelheid. De huurling van Everton liet het leer wat te ver van de voet springen, maar kwam toch tot een schot. Opnieuw stond Aréola pal.

Anderlecht wist dus niet te scoren uit vier goede kansen, maar de efficiënte bezoekers hadden wel genoeg aan een tweede prik om de score te verdubbelen. Neymar stuitte nog op Sels, Mbappé bediende in de herneming Cavani en die kopte de 0-2-ruststand op het bord.

PSG diept kloof na rust verder uit

Dapper, enthousiast, strijdvaardig. Complimenten verdiende paars-wit wel voor zijn eerste helft, maar met complimenten win je geen wedstrijden. PSG maakte in de tweede helft duidelijk waar het in het voetbal echt om draait: kansen creëren en die ook afmaken.

Neymar zorgde met een lepe vrije trap onder de opspringende muur van de landskampioen voor de 0-3. De kopjes gingen naar beneden en Anderlecht moest opletten voor een complete afstraffing. Cavani kon nog een tweede en derde keer scoren, maar deed dat twee keer vanuit nipt buitenspel. Geen hattrick dus voor de Uruguayaan.

Di Maria, die Cavani kwam vervangen, diepte de score wel verder uit. Met een verfijnd stiftballetje over Sels tekende hij voor de 0-4-eindstand.

Een moedig Anderlecht was in het spel zeker niet de mindere van PSG, maar de kwaliteit van de bezoekende aanvallen was van een paar niveaus hoger. Over twee weken mag paars-wit beter proberen te doen in het Parc des Princes.