• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-Celtic

  1. 44' - Verv. Uroš Spajic door Kara Mbodji
  2. 38' - Doelpunt - Leigh Griffiths (0 - 1)
  1. 90+3' - Doelpunt - Scott Sinclair (0 - 3)
  2. 78' - Verv. Patrick Roberts door James Forrest
  3. 70' - Verv. Scott Brown door Nir Bitton
  4. 70' - Verv. Sofiane Hanni door Massimo Bruno
  5. 65' - Verv. Tom Rogic door Callum McGregor
  6. 57' - Verv. Olivier Deschacht door Nicolae Stanciu
  7. 50' - Doelpunt - Patrick Roberts (0 - 2)

  Een angstig Anderlecht heeft zijn belangrijke thuiswedstrijd tegen Celtic met 0-3 verloren. Europees overwinteren wordt nu erg lastig voor de landskampioen, die op geen enkel moment kon overtuigen.

  Anderlecht - Celtic kort samengevat

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor de rust is er letterlijk nog niks gebeurd in het Astridpark, tot Tierney de bal op een schoteltje aflevert bij Griffiths. 0-1 voor Celtic en Anderlecht is met verstomming geslagen.
  • Man van de Match: Dedryck Boyata speelde in zijn geboortestad een vlekkeloze wedstrijd in het hart van de Schotse verdediging. De drievoudige Rode Duivel stak Teo in zijn broekzak en voetbalde netjes mee.
  • Opvallend: Bij Celtic zullen ze hun ogen niet geloven. De Schotten reizen vooral om te verliezen en veroveren vanavond pas hun tweede zege in 31 Europese uitwedstrijden.

  VIDEO: Verslag van Anderlecht-Celtic in Het journaal

  Celtic heeft maar één kans nodig

  Coach ad interim Nicolas Frutos had voor de komst van Celtic een vijfmansdefensie in zijn hoofd, met Dendoncker als extra verdediger. De Schotse kampioen kwam nochtans naar Brussel met een rampzalige balans in Europese uitwedstrijden.

   

  De uiterst afwachtende houding van Anderlecht leverde een saaie eerste helft op waarin de momenten van kwaliteit op de vingers van één hand te tellen waren. Celtic speelde bal risicoloos rond, terwijl paars-wit wat verderop een muur optrok en slechts zelden hoog druk durfde te zetten.

   

  Er waren geen openingen en dus kwam de 0-1 als een donderslag bij heldere hemel. Tierney, net buitenspel, snelde de linkerflank af en leverde de volmaakte voorzet af voor Griffiths. Het snelle antwoord van Hanni op dat doelpunt was niet meer dan een stuiptrekking.

  Anderlecht kan geen vuist maken

  De tweede helft begon met een morsige redding van Gordon, waarna Teodorczyk er eveneens een boeltje van maakte. Ook aan de overkant werd er lustig geknoeid. Deschacht gaf de bal weg met een dom hakje en Roberts mocht de score verdubbelen met een afgeweken schot.

   

  Anderlecht stond plots twee goals in het krijt tegen een ploeg die Europees al vijf jaar niet meer op verplaatsing had gewonnen. De nodeloos verdedigende opstelling van Frutos werkte averechts en ook na enige aanpassingen liep het niet vlotter. Invallers Stanciu en Bruno konden het tij niet keren.

   

  De wedstrijd strompelde naar het eindsignaal, maar voor ze daar aanbelandde werd het nog erger voor Anderlecht. Sinclair ontsnapte en fusilleerde de jarige Boeckx in de toegevoegde tijd. 0-3 en een pijnlijke nederlaag voor de landskampioen.

  Fase per fase

  1. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Scott Sinclair van Celtic. 0, 3.
  2. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Celtic, James Forrest erin, Patrick Roberts eruit
  3. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Celtic, Nir Bitton erin, Scott Brown eruit
  4. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Anderlecht, Massimo Bruno erin, Sofiane Hanni eruit
  5. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Celtic, Callum McGregor erin, Tom Rogic eruit
  6. tweede helft, minuut 57. Vervanging bij Anderlecht, Nicolae Stanciu erin, Olivier Deschacht eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 50 door Patrick Roberts van Celtic. 0, 2.
  8. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  9. eerste helft, minuut 48 match afgelopen
  10. eerste helft, minuut 44. Vervanging bij Anderlecht, Kara Mbodji erin, Uroš Spajic eruit