Ferran Torres scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Perfect rapport voor Spanje, ook B-elftal morst met de kansen tegen Albanië

 ma 24 juni 2024 23:35
 1. 13' - Doelpunt - Ferran Torres (0 - 1)
 1. 59' - Verv. Rey Manaj door Armando Broja
 2. 62' - Verv. Mikel Oyarzabal door Fermín López
 3. 67' - Geel - Nedim Bajrami
 4. 70' - Verv. Qazim Laçi door Medon Berisha
 5. 70' - Verv. Nedim Bajrami door Arbër Hoxha
 6. 72' - Verv. Ferran Torres door Lamine Yamal
 7. 72' - Verv. Joselu door Álvaro Morata
 8. 82' - Verv. Jasir Asani door Ernest Muçi
 9. 84' - Verv. Dani Olmo door Alex Baena
 10. 89' - Geel - Medon Berisha
Europees Kampioenschap - speeldag 3 - 24/06/24 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
13'
Ferran Torres
0 - 1
Ferran Torres
13'

Spanje heeft de groepsfase van het EK afgesloten met een perfect rapport. La Roja was al zeker van groepswinst en startte met een B-elftal tegen Albanië. Een vroeg openingsdoelpunt van Ferran Torres zette Spanje al vroeg op rozen, daarna werden opnieuw een resem kansen gemist. Albanië kon nooit een vuist maken en eindigt laatst in groep B.

Higlights Albanië - Spanje
6 video's
Albanië - Spanje in een notendop
 1. Man van de match
  Dani Olmo kreeg van selectieheer de la Fuente de sleutels van La Roja en laat het huis mooier achter dan hij het gevonden heeft. Steeds aanspeelbaar, alomtegenwoordig en goed voor een assist. Het is alleen dankzij het uitzonderlijke talent van Pedri dat Olmo bij de Spaanse B-ploeg hoort.
 2. Sleutelmoment
  Na een klein kwartier snijdt Spanje ongestoord door de Albanese verdediging. De pass van Olmo is op maat van Ferran Torres, die via de paal de eindscore al vastlegde.
 3. Opvallend
  Luis de la Fuente haalde zijn B-ploeg boven, aangezien er niets meer te winnen of te verliezen was. B-ploeg is oneerbiedig, want veel bondscoaches zouden moorden voor een A-ploeg met deze jongens.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sympathiek hebben ze zich zeker gemaakt, de Albanezen. Op het veld toonden ze zich intens en enthousiast, in de straten en tribunes waren ze kleurrijk en vrolijk. De slogans over andere landen niet meegerekend, uiteraard.

 

In dit soort poule ben je er als kleiner land voor het plezier en de mogelijkheid om een groot land een bloedneus te geven. Die kans kregen de Albanezen tegen Kroatië, door hun gelijkspel is het overleven van Modric en de zijnen niet verzekerd.

 

Tegen Spanje ging het voor Albanië dan om de eigen overlevingskansen, want die waren er wél nog. Vol op zoek gaan naar de drie punten, dat was de enige optie.

 

Met zes punten en niemand die hen nog kon bedreigen, nam Spanje met een volwaardig B-elftal de handschoen op. Alleen Laporte, die de eerste wedstrijd door blessure nog niet speelde, bleef als basisspeler staan. 

Adios tiki taka

De rustige Spanjaarden hielden de structuur, waar Albanië teert op de chaos, rust tegenover spanning. Al mogen we ook zeggen: het eeuwig tikkende Spanje is verleden tijd.

 

Voor de 1-0 staken de mannen van de la Fuente het veld zelfs over in twee bijna verticale passen. Van Laporte ging het weergaloos naar middleman Olmo, die Ferran Torres rechtstreeks de zestien instuurde. IJskoud was de Barca-man, via de paal stak hij het leer voorbij Strakosha.

 

De Spanjaarden, nochtans allemaal gewisseld, bleven in hetzelfde bedje ziek als tegen Italië. Kans na kans, maar te weinig schoten op doel. Joselu probeerde het net na rust met een trucje, maar zag zijn prachtig schot net naast de paal zoeven. Invaller Yamal vergat te trappen.

 

Ondanks de kansen was Raya dus wel nog nodig na een slimme snelgenomen vrije trap van de Albanezen. Oog in oog met Broja hield hij zijn netten schoon, tot twee keer toe.

 

Een bijzonder sterk Spanje, zelfs met de B-ploeg tussen de lijnen, dendert de groep uit en de rest van het toernooi in. Ergens is een beste derde uit A, D, E of F al aan het bibberen.

Torres: "We zijn een geweldige ploeg"

Centrale verdediger Berat Djimsiti (Albanië) toonde zich trots, ondanks het verlies en de uitschakeling: Ik weet niet waar ik moet beginnen. Vooreerst ben ik dankbaar voor het hele team en de hele staf. We hebben mooie prestaties laten zien, en zeker tegen de Kroaten verdienden we nog meer. De fans hebben ons ook enorm gesteund, zowel in het stadion als daarbuiten. Dit was zo'n moeilijke groep. We hebben fouten gemaakt, maar daar leer je uit. De jeugd komt eraan, dit EK gaat hen veel leren."

 

Doelpuntenmaker Ferran Torres (Spanje): "Ik ben altijd trots om mijn land te mogen vertegenwoordigen. Het allerbelangrijkste is toevoegen aan de ploeg en helpen aan de negen op negen. Voor de wedstrijd had ik al met Dani Olmo gepraat dat ik de ballen in mijn loop wou. Ik heb na zijn pass nooit getwijfeld. We zijn een geweldig team, werken goed samen. De coach heeft van ons een groep gemaakt en dat is het belangrijkste in voetbal."

Gerelateerd:

Fase per fase

22:53

Einde

Glenn Nyberg vindt het welletjes geweest. Spanje doet het opnieuw met veel kansen en slechts één doelpunt. Albanië wordt naar huis gestuurd door veel sterkere Spanjaarden, die zelfs met hun B-ploeg de tegenstand makkelijk controleerde.

90+5' tweede helft
90+4'

Te rustig, bijna. Ramadani ontfutsel Baena de bal en wil de glorie met een verre trap. Niet zo goed, de bal schuift voorlangs.

90+3'

Het is nu toch pompen op z'n Albanees. Alles naar voren gooien, de Spanjaarden blijven er al bij al rustig onder.

90+3'

Bijna Broja!

De voorzet eindigt in het pak en Broja heeft de gelijkmaker aan de voet. Het schot is niet hard genoeg, en Raya zweeft mooi de bal uit zijn doel.

90+2'

Nog kansje voor Albanië in het slot, maar Spaanse doelman klemt goed

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'
87'

Albanië vindt dat het een penalty verdient, maar Berisha krijgt zelf geel. Het was potig verdedigen, maar iets verderop krijgen de Albanezen wel een vrije trap.

87'

De Albanezen zijn gewoon niet in staat tot meer. De mannen van de Tweekoppige Adelaar eindigen op de vierde plaats, en dat is naar het niveau va de ploegen in groep B.

85'

Geweldige controle van Yamal!

84'
83'

Yamal trapt niet!

Hij wil dat record niet. Geweldige controle van Lamine Yamal, maar wanneer hij dan ruimte heeft om te trappen, geeft hij toch de pass richting Morata. Daar staat Ajeti in de weg, en dat is geen landgenoot.

82'
80'

Ze morsen een beetje met de kansen bij Spanje. Eerst is er het schot van Olmo, dat via een Albanees been in corner vliegt. Morata kan koppen op de voorzet die volgt, maar doet dat over.

80'

Kopkansje voor Morata

77'

Asllani naast

We gunnen het Albanië toch een beetje nu. Er valt nu toch wat ruimte in de Spaanse linies, die Asllani kan benutten. Het schot dat volgt is hard, maar gaat ook voorlangs.

77'

Morata probeert een goaltjesdief te zijn op een schot van Fermin Lopez, maar stond buitenspel. Wel goed in de kiem gesmoord van Strakosha.