4 goals, 3 penalty’s en 2 tevreden landen: Frankrijk en Portugal met draw naar 1/8e finales

  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Karim Benzema (1 - 1)
  2. 39' - Geel - Antoine Griezmann
  3. 36' - Geel - Lucas Hernández
  4. 31' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
  5. 27' - Geel - Hugo Lloris
  1. 88' - Verv. Renato Sanches door Sérgio Oliveira
  2. 87' - Verv. Antoine Griezmann door Moussa Sissoko
  3. 83' - Geel - Presnel Kimpembe
  4. 79' - Verv. Nélson Semedo door Diogo Dalot
  5. 73' - Verv. João Moutinho door Rúben Neves
  6. 72' - Verv. Bernardo Silva door Bruno Fernandes
  7. 66' - Verv. Corentin Tolisso door Kingsley Coman
  8. 60' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (2 - 2)
  9. 52' - Verv. Lucas Digne door Adrien Rabiot
  10. 47' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 2)

  Alle verwachtingen werden ingelost. Frankrijk en Portugal leverden een spektakelwedstrijd af. 4 goals, 3 penalty’s en 2 tevreden landen: beide ploegen trekken naar de 1/8e finales. Frankrijk treft als groepswinnaar Zwitserland, Portugal wordt de tegenstander van de Rode Duivels.

  Portugal - Frankrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Wanneer Mbappé in de toegevoegde tijd van de eerste helft neergaat na een licht contact, wijst scheids Mateu Lahoz naar de stip. Velen krabben zich in de haren, maar Frankrijk - op dat moment stuurloos - komt met een gelukje terug in de wedstrijd.

  • Man van de match: Het spelniveau liet vaak te wensen over en met slechts één velddoelpunt is een uitblinker moeilijk uit te kiezen. Dan toch maar Cristiano Ronaldo, die zich met 109 interlandgoals recordhouder mag noemen. De Portugees hoeft nog maar één keer te scoren om ook de Iraniër achter zich te laten.

  • Opvallend: Frankrijk stoot door als groepswinnaar en dat doet het al voor het vierde grote tornooi op een rij onder Didier Deschamps. Straf, want voor zijn aanstelling lukte dat in 2006, 2008, 2010 en 2012 niet.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Een terechte en een twijfelachtige strafschop kleuren de eerste helft

  In een heruitgave van de finale van het EK 2016 kon Frankrijk zich revancheren voor de nederlaag voor eigen publiek. De Fransen hadden hun ticket voor de 1/8e finales al beet, maar dat gold niet voor de Portugezen. Die moesten enkel vrezen bij een zware nederlaag.

   

  Vooraf werd gevreesd voor een defensieve aanpak langs beide kanten en die vrees werd bewaarheid. Mbappé leek dat scenario even te gaan herschrijven met zijn typerende versnelling, maar zijn overhaaste schot werd goed gepakt door Patricio. Niet dat het veel uitmaakte, want de herhaling deed buitenspel van de Fransman vermoeden.

   

  De wedstrijd zat dus goed op slot en het was zoeken naar een speler met de juiste sleutel. Dat bleek Lloris, maar wel met een Portugees exemplaar. Met een welgemikte boks mepte hij Danilo tegen het canvas. Strafschop voor Portugal en dat is een koud kunstje voor Cristiano Ronaldo. De vedette bij uitstek trapte de bal net niet door de netten, 1-0.

   

  Frankrijk was van slag en kreeg geen antwoord geformuleerd. Ze hadden hulp nodig en die kwam er ook, zij het uit onverwachte hoek. Wanneer Mbappé in een sprintduel zijn schouder tegen die van Semedo zette, ging de Fransman veel te makkelijk neer. Niemand zag er een strafschop in, behalve scheids Mateu Lahoz. Ook Benzema miste niet en zo kon Frankrijk opgelucht ademhalen.

  Ronaldo en Benzema slaan toe in de eerste helft

  Ronaldo’s recordgoal levert hem een duel tegen de Rode Duivels op

  Frankrijk had duidelijk moed geput uit de strafschop in geschenkverpakking en ging vlak na de rust meteen op en over Portugal. Benzema glipte door de buitenspelval en klopte Patricio met een overhoeks schot: paal binnen. Op dat moment was Portugal zowaar laatst omdat ook de Hongaren op voorsprong stonden in Duitsland.

   

  Ronaldo en co moesten de jacht op de gelijkmaker weer openen, maar erg lang moesten ze daar niet op jagen. Wanneer Ronaldo de achterlijn haalde werd zijn voorzet eerst afgeblokt door Koundé, die de tweede poging ongelukkig tegen de arm kreeg. Zo ging de bal weeral op de stip en met een kopie van zijn eerste elfmeter hing Ronaldo de bordjes weer in evenwicht.

   

  Een recordgoal voor Ronaldo, die nu net als de Iraanse recordhouder Ali Daei 109 scoorde voor zijn nationale ploeg. Daar zou het ook bij blijven, want het spel verwaterde helemaal. Patricio moest nog een geweldige pegel van Pogba uit zijn doel ranselen, maar daarna was het lang aftellen tot het laatste fluitsignaal.

   

  Duitsland maakte in extremis nog gelijk tegen Hongarije, waardoor Portugal nog van plek 2 naar de 3e stek tuimelde. Dat is voldoende om door te stoten naar de 1/8e finales, waar Ronaldo de degens kruist met Romelu Lukaku en de andere Rode Duivels. Ook Frankrijk en Duitsland krijgen als nummers 1 en 2 een ticket voor de volgende ronde.

  Ronaldo en Benzema slaan ook toe in de tweede helft

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Portugal en Frankrijk delen de punten! Na een matige partij voetbal delen Portugal en Frankrijk broederlijk de punten. Ronaldo scoorde twee strafschoppen, Benzema zette er ook één om en scoorde de enige field goal. Beide landen stoten door en dat bleek in het slot het belangrijkste te zijn. .
  3. tweede helft, minuut 93. Geen vierde strafschop oordeelt Lahoz.

   Geen vierde strafschop oordeelt Lahoz

  4. tweede helft, minuut 93. Geen strafschop! En dat betekent dat de VAR oordeelde dat de fout buiten de zestien gebeurde, want een fout was het zonder twijfel. .
  5. tweede helft, minuut 91. Coman wil nog een strafschop. Maar daar moet Mtaeu Lahoz niets van weten. Fernandes ging nochtans duidelijk vol op de kuit van Coman staan. Kijkt de VAR mee? .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Portugal, Sérgio Oliveira erin, Renato Sanches eruit
  7. Nog vijf minuten tikken. Of krijgen we alsnog een doelpunt te zien? . tweede helft, minuut 87.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Frankrijk, Moussa Sissoko erin, Antoine Griezmann eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Coman is niet onaardig ingevallen en haalt de achterlijn. Hij behoudt het overzicht en legt prima terug tot bij Griezmann, maar die trapt de bal in te tribunes. .
  10. Gele kaart voor Presnel Kimpembe van Frankrijk tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 83. Kimpembe gaat in het slot nog even stevig door op Ronaldo en dat levert hem een geel karton op. .
  12. tweede helft, minuut 81. Iedereen tevreden? Daar lijkt het nu wel even op. Zowel Portugal als Frankrijk stoten door bij deze stand. En niemand wil nog risico's nemen. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Portugal, Diogo Dalot erin, Nélson Semedo eruit
  14. tweede helft, minuut 77. De Portugese luchtmacht. Een Franse voorzet raakt niet voorbij de Portugese luchtmacht. Semedo komt ongelukkig neer na zijn sprong, maar het is niet duidelijk of hij zijn knie bezeert of last heeft van krampen. .
  15. tweede helft, minuut 76. Wat een knotsgekke voetbalavond. Een Portugal-Frankrijk vol strafschoppen, een Hongaarse zege bij Duitsland. Wordt het een van die memorabele voetbalavonden? .
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Portugal, Rúben Neves erin, João Moutinho eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Portugal, Bruno Fernandes erin, Bernardo Silva eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Petit pont pour Paul Pogba. Een petit pont bij Pogba, je moet het maar durven. Palhinha durft het blijkbaar aan, maar gelukkig voor de Fransen levert die knappe actie geen gevaar op. .
  19. tweede helft, minuut 71. De Fransen zijn na de rust het gevaarlijkste team, laat daar maar geen twijfel over bestaan. Deze keer komt er een voorzet van rechts, maar elke Fransman gaat onder de bal door. .
  20. tweede helft, minuut 69. Noch Pogba, noch Griezmann geraken voorbij Patricio.

   Noch Pogba, noch Griezmann geraken voorbij Patricio