Opgehitste Hongaren kunnen wereldkampioen Frankrijk muilkorven

  1. 45+2' - Doelpunt - Attila Fiola (1 - 0)
  2. 26' - Verv. Ádám Szalai door Nemanja Nikolic
  3. 10' - Geel - Benjamin Pavard
  1. 87' - Verv. Ousmane Dembélé door Thomas Lemar
  2. 84' - Verv. László Kleinheisler door Gergo Lovrencsics
  3. 76' - Verv. Karim Benzema door Olivier Giroud
  4. 76' - Verv. Paul Pogba door Corentin Tolisso
  5. 75' - Verv. András Schäfer door Tamás Cseri
  6. 66' - Doelpunt - Antoine Griezmann (1 - 1)
  7. 57' - Verv. Adrien Rabiot door Ousmane Dembélé
  8. 52' - Geel - Endre Botka
  45+2'goalAttila Fiola1 - 0
  66'goalAntoine Griezmann1 - 1

  Frankrijk zal geen perfect parcours naar een eventuele Europese titel kunnen rijden, want tegen Hongarije raakte het niet verder dan een 1-1. De Hongaren gaven Fransen een koekje van eigen deeg door een muur op te trekken en te prikken op de tegenaanval.

  Hongarije - Frankrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het halfuur heeft Benzema de 0-1 aan de voet, maar de spits van Real Madrid mist onbegrijpelijk en laat zo na om Frankrijk een eenvoudige namiddag te bezorgen.

  • Man van de match: Matchwinnaar Attila Fiola (31) was met zijn knappe doelpunt net voor de rust de exponent van een enthousiast en onverzettelijk Hongarije.

  • Opvallend: Ondanks de offensieve weelde oogt het resultaat tot nu toe mager bij de Fransen. In 180 EK-minuten kon enkel Griezmann scoren, Mbappé en Benzema staan nog droog.

  Bekijk de ruime samenvatting:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fiola zorgt voor sensatie op slag van rust

  Voortgestuwd door een volgepakte Puskas Arena begonnen de Hongaren vrank en vrij aan hun partij tegen Frankrijk. De wereldkampioen leek even onder de indruk van het Hongaarse enthousiasme en kon pas na een kwartier voor het eerst tegenstoten. Griezmann en Mbappé lieten de eerste kansen van de wedstrijd onbenut.

   

  Gaandeweg de eerste helft doofde de kaars langzaam uit bij de Hongaren. Frankrijk, en dan vooral Mbappé, schakelde een versnelling hoger en ging nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal, maar faalde in de afwerking. Benzema miste onbegrijpelijk, een gekruist schot van Mbappé rolde naast.

   

  Kort voor de pauze leek Hongarije zijn tweede adem te vinden, en daar hadden de Fransen duidelijk niet op gerekend. Ze verkeken zich op een snelle uitbraak van Attila Fiola, die alleen op Lloris afstormde en de 1-0 beheerst in de korte hoek deponeerde. Uitzinnige vreugde bij de Hongaren, vertwijfeling op de gezichten van de Fransen.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Frankrijk moet vrede nemen met een punt

  Wie na de pauze een Franse stormloop verwachtte, kwam bedrogen uit. Net als in de eerste helft was het een kwartier wachten op het eerste doelgevaar van de Fransen. De ingevallen Dembélé kapte zich vrij en knalde de bal tegen de buitenkant van de paal.

   

  Halfweg de tweede helft brak de Hongaarse weerstand dan toch. Mbappé profiteerde van een aarzeling in de defensie om de bal laag voor doel te brengen, Griezmann was goed gevolgd en ramde de gelijkmaker tegen de touwen.

   

  Even leek Frankrijk erop en erover te gaan, maar dat was buiten de onverzettelijke Hongaren gerekend, die ondanks de tegengoal de rangen goed gesloten hielden. Frankrijk probeerde het nog met de inbreng van extra stootkracht, maar ook Giroud en Tolisso vonden de opening niet. De laatste kans was nog voor Mbappé, die op de vuisten van Gulacsi mikte. Het bleef dus 1-1: feest bij de Hongaren, toch wat vraagtekens in het Franse kamp.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Deschamps: "Hongarije verdedigde goed"

  • Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): "Bij de rust hadden we op voorsprong moeten staan, maar we staan op achterstand door hun enige kans. Dat gaf hen natuurlijk moed. Ze verdedigden goed, dat deden ze ook tegen Portugal tot de 83e minuut. Gezien de context moeten we het hiermee doen, maar we hadden er uiteraard meer van verwacht."
   
  • Attila Fiola (doelpuntenmaker Hongarije): "Dit is een van de mooiste dagen uit mijn leven, misschien wel de mooiste. Ik probeerde kalm te blijven, want ik wist dat we niet veel kansen meer zouden krijgen om te scoren. Na een sprint van 30 meter in deze hitte was het niet eenvoudig om het hoofd koel te houden. Maar ik kon hem beheerst binnenleggen." 
   
  • Marco Rossi (bondscoach Hongarije): "De spelers hebben het tactisch zeer goed gedaan, ze speelden met hun hart en met veel moed. Vaak worden trainers gefeliciteerd wanneer hun ploeg wint, maar het zijn in eerste instantie de spelers die het doen. Voor de match was ik wat ongerust, ik ging ervan uit dat Frankrijk zou winnen want ze hebben fantastische spelers. Maar misschien was God met ons vandaag."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Frankrijk verslikt zich in een enthousiast Hongarije en blijft steken op een verrassend 1-1-gelijkspel. De Hongaren vieren het punt als een overwinning. .
  3. tweede helft, minuut 93. Niet slim van Fiola: hij tackelt op Kanté tegen de achterlijn. De spanning stijgt ten top in Boedapest, maar de vrije trap van Griezmann eindigt op de vuisten van Gúlacsi. .
  4. tweede helft, minuut 93.
  5. tweede helft, minuut 92. Het thuispubliek draait de volumeknop nog eens open. De Fransen spelen intussen de bal rond, tevergeefs zoekend naar een opening in de rode muur. .
  6. tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 89. Ik heb niet de indruk dat Frankrijk aan het pressen is en vol voor de 1-2 gaat. Het lijkt me allemaal wat gelaten. Aster Nzeyimana.
  9. Blessure. De ingevallen Dembélé heeft zich geblesseerd en moet nu zelf weer naar de kant. Lemar komt de laatste minuten volmaken. . tweede helft, minuut 88.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Frankrijk, Thomas Lemar erin, Ousmane Dembélé eruit
  11. tweede helft, minuut 87. Hongarije raakt nauwelijks nog van de eigen helft af. Het wordt nog enkele minuten pompen of verzuipen voor de thuisploeg. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Hongarije, Gergo Lovrencsics erin, László Kleinheisler eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Mbappé besluit hard op Gulácsi.

   Mbappé besluit hard op Gulácsi

  14. tweede helft, minuut 82. Mbappé op Gulácsi. En plots is daar weer Kylian Mbappé! Hij verschijnt schuin voor de goal, maar mikt recht op de Hongaarse doelman. Hier zat meer in voor de Fransen. .
  15. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten. Een gelijkspel tegen Hongarije, dat zou toch een blamage zijn voor de wereldkampioen. De Fransen hebben nog tien minuten om daar wat aan te doen. .
  16. tweede helft, minuut 77. Intussen zijn Giroud en Tolisso in de ploeg gekomen. Pogba en vooral Benzema hebben niet kunnen brengen wat van hen verwacht werd. .
  17. tweede helft, minuut 76. Hongarije geeft vandaag echt een goede indruk, beter dan tegen Portugal. Aster Nzeyimana.
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Frankrijk, Olivier Giroud erin, Karim Benzema eruit
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Frankrijk, Corentin Tolisso erin, Paul Pogba eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Hongarije, Tamás Cseri erin, András Schäfer eruit