Recordman Ronaldo snoert iedereen de mond met twee goals, Hongaren breken pas in slot

  1. 38' - Geel - Rúben Dias
  1. 90+3' - Verv. Ádám Nagy door Roland Varga
  2. 90+2' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (0 - 3)
  3. 89' - Verv. Bruno Fernandes door João Moutinho
  4. 88' - Verv. Attila Fiola door Kevin Varga
  5. 87' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (0 - 2)
  6. 86' - Geel - Willi Orbán
  7. 84' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (0 - 1)
  8. 81' - Verv. Diogo Jota door André Silva
  9. 81' - Verv. William Carvalho door Renato Sanches
  10. 80' - Geel - Loïc Négo
  11. 78' - Verv. László Kleinheisler door Dávid Sigér
  12. 77' - Verv. Roland Sallai door Szabolcs Schön
  13. 71' - Verv. Bernardo Silva door Rafa Silva
  14. 66' - Verv. András Schäfer door Loïc Négo
  84'goalRaphaël Guerreiro0 - 1
  87'penalty goal Cristiano Ronaldo0 - 2
  90+2'goal Cristiano Ronaldo0 - 3

  Het venijn zat in de staart. Portugal zocht lange tijd naar een doelpunt tegen Hongarije. 5 minuten voor tijd zorgde Guerreiro met een gelukje voor de bevrijding. Ronaldo, die eerder een enorme kans miste, legde met twee late goals de 3-0-eindstand vast.

  Ruim verslag van Hongarije - Portugal (0-3)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Hongarije - Portugal in een notendop:

  • Sleutelmoment: Minuut 84. Hongarije lijkt een verrassend punt te pakken tegen Portugal, maar een afgeweken bal belandt toch in doel. Elke Portugees slaakt een zucht van opluchting.

  • Man van de match: Kijk naar het scorebord en je zegt meteen Cristiano Ronaldo. Toch was de sterspeler een schim van zichzelf en is deze titel eerder een ode aan zijn carrière van bijna 20 jaar. In de volgende wedstrijden zal Ronaldo een tandje moeten bijsteken.

  • Opvallend: De records van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster speelde vanavond al op zijn 5e EK en scoorde zijn 10e en 11e EK-treffer. Niemand die hem dat voordeed, laat staan dat iemand hem al overtrof.

  Recordjager Ronaldo verpest een niet te missen kans, Gulacsi houdt de netten schoon

  Hongarije stond vooraf voor een loodzware opdracht. In een groep met Frankrijk, Duitsland en Portugal moet het in de groepsfase afrekenen met de winnaars van de laatste EK- en WK-winnaars sinds 2014. Het eerste luik was het duel tegen titelverdediger Portugal en daar loopt een buitengewone voetballer rond.

   

  Cristiano Ronaldo was namelijk naar goede gewoonte op recordjacht. Bij het eerste fluitsignaal werd hij al de enige speler die speelde op 5 verschillende EK’s en aan 1 doelpuntje had hij genoeg om all-time topschutter te worden op Europese Kampioenschappen.

   

  Toch was het niet de Portugese superster, maar landgenoot Diogo Jota die de eerste kans liet optekenen. Meer dan een waarschuwingsschot was het niet, maar doelman Gulacsi had al snel door dat hij zich niet snel zou vervelen.

   

  Ook Ronaldo – vanuit buitenspel en onder constant boegeroep – raakte niet voorbij de doelman van Leipzig en ook een tweede poging van Jota werd gepareerd door het Hongaarse sluitstuk. Rui Patricio, zijn Portugese collega aan de overkant, moest het dan weer stellen met een kopballetje van Adam Szalai.

   

  Hongarije leek de nul te gaan houden tot aan de rust tot Cristiano Ronaldo zijn moment had uitgekozen. Bruno Fernandes mikte een kanonskogel in de zestien, maar de recordjager mikte het leer onbesuisd over doel. Een brilscore bij de rust: daar kon vooral Hongarije blij mee zijn.

  Onbegrijpelijke misser van Ronaldo net voor de rust

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Hongarije van de hemel naar de hel, Ronaldo strooit extra zout in de wonde

  De tweede helft leek al snel een kopie te worden van de eerste toen Pepe al snel opende met een gevaarlijke kopbal, maar na de redding van Gulacsi bleven de Portugese kanonnen oorverdovend stil. Dat laatste kan niet gezegd worden van de Puskas Arena, want die veerde op na pogingen van aanvallers Szalai en Sallai.

   

  Die Hongaarse kansen bleken een teken aan de wand. Portugal leek even niet meer bij machte om de thuisploeg in de problemen te brengen. Een fikse pegel van Bruno Fernandes was lang het enige gevaar en wanneer Hongarije meer vertrouwen kreeg, nam de Portugese twijfel nog meer toe.

   

  Twijfelen deed Hongarije intussen al lang niet meer en tien minuten voor rust ontplofte de Puskas Arena helemaal. De pijlsnelle Schön propte de bal in de korte hoek voorbij Rui Patricio, maar de vlag ging al snel de lucht in. Voorlopig geen mirakel in Boedapest.

   

  De klok tikte intussen duchtig verder, maar net wanneer de Portugezen buurland Spanje achterna leken te gaan, hadden ze het geluk aan hun zijde. Gulacsi leek het schot van Guerreiro vlot te gaan ontzetten wanneer het been van Orban de bal de andere hoek in stuurde. Portugal op voorsprong, Hongarije van de hemel naar de hel.

   

  Portugal profiteerde van de desillusie bij de tegenstand om meteen door te duwen. Orban ging iets te lang aan de schouder van Rafa Silva hangen en scheids Cakir wees resoluut naar de stip. Een erg bleek acterende Ronaldo liet deze kans uiteraard niet liggen en schoot zich naar een nieuw record.

   

  In de toegevoegde tijd stak Ronaldo het mes nog wat dieper in de Hongaarse wonde. De spits van Juventus omspeelde doelman Gulacsi kinderlijk eenvoudig en legde de 0-3-eindstand vast. Portugal opent zo met een overwinning in de groep des doods, Hongarije baalt dan weer en blijft met lege handen achter na een felbevochten wedstrijd.

  Portugal slaat nog 3 keer toe in het slot

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Portugal kruipt door het oog van de naald. Hongarije heeft lang en hard gestreden, maar wordt uiteindelijk genekt door een afgeweken schot van Guerreiro. In het absolute slot dikt Ronaldo nog aan tot 0-3, maar deze zege is toch erg zuur voor de Hongaren. .
  3. tweede helft, minuut 95. Ronaldo omspeelt de doelman en tekent ook nog voor 0-3.

   Ronaldo omspeelt de doelman en tekent ook nog voor 0-3

  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Hongarije, Roland Varga erin, Ádám Nagy eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Cristiano Ronaldo van Portugal. 0, 3.
  6. tweede helft, minuut 92. Ronaldo dikt z'n cijfers nog wat aan! Alsof het nog niet erg genoeg was voor de tienduizenden Hongaren, maakt Ronaldo nog een beetje erger. Ronaldo omspeelt Gulacsi en legt de bal netjes binnen. Wat een vertekenend beeld geeft deze 0-3 toch. .
  7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 90. Ronaldo zet strafschop om kort voor het einde: 0-2.

   Ronaldo zet strafschop om kort voor het einde: 0-2

  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Portugal, João Moutinho erin, Bruno Fernandes eruit
  11. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Hongarije, Kevin Varga erin, Attila Fiola eruit
  12. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 87 door Cristiano Ronaldo van Portugal. 0, 2.
  13. tweede helft, minuut 87. Een bleke Ronaldo trekt Portugal definitief over de streep. Een onzichtbare Ronaldo zet zich achter de bal en stuurt Gulacsi de verkeerde kant op! Ronaldo heeft z'n recorddoelpunt beet en zo is de gevleide Portugese zege helemaal binnen. .
  14. Gele kaart voor Willi Orbán van Hongarije tijdens tweede helft, minuut 86
  15. tweede helft, minuut 86. De bal gaat op de stip! En de Hongaren geven het helemaal weg. Willi Orban gaat opzichtig aan Rafa Silva hangen in de zestien meter en voor Cakir is dit een makkelijke beslissing. .
  16. tweede helft, minuut 85. Portugal klimt met gelukje op voorsprong na een afgeweken bal: 0-1.

   Portugal klimt met gelukje op voorsprong na een afgeweken bal: 0-1

  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Raphaël Guerreiro van Portugal. 0, 1.
  18. tweede helft, minuut 84. Guerreiro bevrijdt de Portugezen! En plots is het erg stil in Boedapest! Guerreiro knalt het leer via het been van Orban voorbij Gulacsi! Wat een anticlimax voor de Hongaren! .
  19. tweede helft, minuut 82. We naderen de absolute slotfase. En voorlopig blijven de Portugese kansen uit. Verder dan een kopbal van Pepe en een verre knal van Fernandes kwam de Portugezen niet in de tweede helft. .
  20. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Portugal, André Silva erin, Diogo Jota eruit