Spanje kan ook zijn 2e match op het EK niet winnen

  1. 36' - Geel - Mateusz Klich
  2. 25' - Doelpunt - Álvaro Morata (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Rodri
  2. 90+3' - Geel - Robert Lewandowski
  3. 87' - Verv. Álvaro Morata door Mikel Oyarzabal
  4. 85' - Verv. Jakub Moder door Karol Linetty
  5. 85' - Verv. Jan Bednarek door Pawel Dawidowicz
  6. 81' - Geel - Pau Torres
  7. 68' - Verv. Koke door Pablo Sarabia
  8. 68' - Verv. Gerard door Fabián Ruiz
  9. 68' - Verv. Karol Swiderski door Przemyslaw Frankowski
  10. 62' - Verv. Dani Olmo door Ferrán Torres
  11. 59' - Geel - Kamil Józwiak
  12. 58' - Gemiste strafschop - Gerard
  13. 57' - Geel - Jakub Moder
  14. 55' - Verv. Mateusz Klich door Kacper Kozlowski
  15. 54' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 1)

  Spanje heeft voor de 2e keer op een rij gelijkgespeeld op het EK. Lewandowski was de boeman voor de Spanjaarden, al zal ook Gerard Moreno met zijn gemiste penalty slecht slapen. Spanje mag nu zijn laatste groepsmatch tegen Slovakije niet verliezen als het een vroegtijdige aftocht wil vermijden.

  Spanje - Polen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Spanje krijgt meteen na de gelijkmaker een uitgelezen kans om weer op voorsprong te klimmen, maar Gerard Moreno mist vanaf elf meter.

  • Man van de match: Wojciech Szczesny kreeg een paar keer hulp van het kader en van falende Spanjaarden, maar de Poolse doelman was ook beslissend met enkele cruciale ingrepen.

  • Opvallend: Er zijn op dit EK al meer penalty’s gemist (5) dan er gescoord zijn (4). Kleine nuance is wel dat Alioski bij zijn penaltymisser alsnog scoorde in de rebound.

  Bekijk de ruime samenvatting:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Alvaro Morata verzilvert Spaans overwicht

  Het was verrassend genoeg Polen dat het best aan de wedstrijd begon, met al snel een uithaal van Klich die op het dak van de goal viel. Even schrikken toch voor de Spanjaarden, die pas na een tiental minuten het initiatief naar zich toe wisten te trekken.

   

  Halfweg de eerste helft zat Spanje alweer aan 75 procent balbezit, maar in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Zweden leverde dat nu wel resultaat op: Alvaro Morata bedankte zijn coach voor het vertrouwen met de 1-0. Die werd eerst nog afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR zorgde voor gerechtigheid.

   

  De goal veranderde niets aan het spelbeeld. Spanje domineerde, Polen moest hopen op een omschakelingsmoment. Twee keer kon Polen de Spaanse defensie echt in de problemen brengen. Swiderski miste van dichtbij, Lewandowski verknoeide een rebound nadat een schot van opnieuw Swiderski tegen de paal strandde. Tussendoor wrong Moreno ook nog een Spaanse kans de nek om: 1-0 halfweg.

  Penaltymisser kost Spanje twee punten

  Spanje maakte na de pauze geen haast om het geruststellende tweede doelpunt te maken. Die aanpak draaide al snel verkeerd uit, want de onvermijdelijke Lewandowski deed wat de Poolse fans van hem verwachtten: scoren. De Spanjaarden protesteerden wegens een duwtje in de rug van Laporte, maar het doelpunt bleef staan.

   

  Het Poolse feestje leek in de kiem gesmoord te zullen worden toen Gerard Moreno een penalty toegekend kreeg na een VAR-interventie, maar diezelfde Moreno trapte vanaf elf meter tegen de paal. Morata mikte in de herneming onbegrijpelijk naast.

   

  Spanje slaagde er in de slotfase niet meer in om de Poolse afweer te slopen. Onder meer dankzij prima keeperswerk van Szczesny bleef de 1-1 op het bord staan. Spanje blijft achter met een schamele 2 op 6 en moet op de slotspeeldag tegen Slowakije een plek in de achtste finales afdwingen.

  Morata: "De zege is ons weer ontsnapt"

  • Alvaro Morata (Spanje): "Opnieuw een match waar de zege ons ontsnapt. We kregen nochtans heel wat kansen, maar zo is het voetbal soms. We hebben nog altijd vertrouwen, we weten wat we moeten doen tegen Slovakije. De mensen mogen zeggen en denken wat ze willen. In ons land is kritiek snel gegeven. Het wordt een finale om ons tot in de 1/8e finales te hijsen."
   
  • Kamil Glik (Polen): "Voor de match geloofde bijna niemand in ons. Maar soms moet je 2 passen achteruit zetten om er weer eentje vooruit te zetten. Ik ben blij dat we een finale kunnen spelen tegen Zweden. Ik hoop dat het toernooi vandaag voor ons is begonnen, ook al is het dan wat laat."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Spanje kan ook zijn tweede wedstrijd op dit EK niet winnen. Het blijft steken op een 1-1-gelijkspel tegen Polen en staat na twee speeldagen derde in groep E. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Rodri van Spanje tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. Spanje probeert nog een soort slotoffensief op te zetten, maar Polen blijft zonder al te veel problemen overeind. .
  5. Gele kaart voor Robert Lewandowski van Polen tijdens tweede helft, minuut 93
  6. 5 minuten extra. De Spanjaarden krijgen nog een vijftal minuten om nieuw puntenverlies te vermijden. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90. De Polen geloven ook nog in de volle buit. Lewandowski lanceert met een slim hakje een tegenaanval, maar die loopt al snel spaak. .
  8. tweede helft, minuut 89. De Zweden lachen in hun vuistje. Filip Joos.
  9. tweede helft, minuut 87. 2 op 6 voor Spanje? De seconden tikken weg in het nadeel van de Spanjaarden, die met een 2 op 6 dreigen achter te blijven in groep E, achter Zweden en Slowakije. .
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Spanje, Mikel Oyarzabal erin, Álvaro Morata eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Polen, Karol Linetty erin, Jakub Moder eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Polen, Pawel Dawidowicz erin, Jan Bednarek eruit
  13. tweede helft, minuut 85. Szczesny duikt met gevaar voor lijf en leden in de voeten van Morata.

   Szczesny duikt met gevaar voor lijf en leden in de voeten van Morata

  14. tweede helft, minuut 84. Szczesny redt Polen. Het wil niet lukken voor Spanje! Sarabia biedt Morata de winning goal aan, maar Szczesny duikt met gevaar voor lijf en leden in de voeten van de spits. Torres trapt in de herneming over. .
  15. tweede helft, minuut 82. Rodri vuurt nog eens een schot af, recht in de handen van Szczesny.

   Rodri vuurt nog eens een schot af, recht in de handen van Szczesny

  16. Gele kaart voor Pau Torres van Spanje tijdens tweede helft, minuut 81
  17. tweede helft, minuut 81. Rodri te centraal. De tijd begint te dringen voor Spanje. Rodri beseft dat ook en vuurt nog eens een schot af, recht in de handen van Szczesny. .
  18. tweede helft, minuut 81. Misverstand achterin bij Polen.

   Misverstand achterin bij Polen

  19. tweede helft, minuut 80. Grabbelende Szczesny. Bijna een duur misverstand achterin bij Polen. Bereszynski laat de bal lopen voor zijn doelman, die al graaiend en grabbelend uiteindelijk het leer kan klemmen. .