Ga naar de inhoud
Locatelli opent de score voor Italië.
Europees Kampioenschap
speeldag 2

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
9
3
3
0
0
7
0
2
Wales
4
3
1
1
1
3
2
3
Zwitserland
4
3
1
1
1
4
5
4
Turkije
0
3
0
3
0
1
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Zwitserland
0
0
0
0
0
0
0
4
Turkije
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Zwitserland
0
0
0
0
0
0
0
4
Turkije
0
0
0
0
0
0
0
ItaliëZwitserland
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Sergey Karasev
stadion
Stadio Olimpico
toeschouwers
12445

Mamma mia! Indrukwekkend Italië wint met 3-0 van Zwitserland, Locatelli uitblinker

 wo 16 juni 2021 22:52
  1. 24' - Verv. Giorgio Chiellini door Francesco Acerbi
  2. 26' - Doelpunt - Manuel Locatelli (1 - 0)
  1. 49' - Geel - Mario Gavranovic
  2. 52' - Doelpunt - Manuel Locatelli (2 - 0)
  3. 57' - Verv. Fabian Schär door Steven Zuber
  4. 58' - Verv. Kevin Mbabu door Silvan Widmer
  5. 69' - Verv. Lorenzo Insigne door Federico Chiesa
  6. 70' - Verv. Domenico Berardi door Rafael Tolói
  7. 76' - Verv. Xherdan Shaqiri door Ruben Vargas
  8. 78' - Geel - Breel Embolo
  9. 84' - Verv. Remo Freuler door Djibril Sow
  10. 86' - Verv. Manuel Locatelli door Matteo Pessina
  11. 87' - Verv. Nicolò Barella door Bryan Cristante
  12. 89' - Doelpunt - Ciro Immobile (3 - 0)
Europees Kampioenschap - speeldag 2 - 16/06/21 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
26'
Manuel Locatelli
26'
Manuel Locatelli
1 - 0
52'
Manuel Locatelli
52'
Manuel Locatelli
2 - 0
89'
Ciro Immobile
89'
Ciro Immobile
3 - 0

Mamma Mia! Italië heeft ook in zijn tweede groepsmatch indruk gemaakt tegen Zwitserland. Manuel Locatelli (2x) en Ciro Immobile zorgden voor de 3-0-zege. Italië is zo ook als eerste ploeg zeker van de achtste finales.

Italië - Zwitserland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net na het afgekeurde doelpunt en de blessure van Chiellini geeft Locatelli de Italianen geen tijd om te twijfelen. De 1-0 stond op het bord en de Azzurri keken niet meer achterom.

  • Man van de match: Manuel Locatelli speelt misschien 'maar' bij Sassuolo, maar dat is er niet aan te merken. Als je de afwezigheid van Verrati kan doen vergeten en ook nog eens twee keer scoort, heb je je plaats op het Italiaanse middenveld.

  • Opvallend: De Italianen hebben nu al 10 wedstrijden op een rij geen tegendoelpunt geslikt. De laatste nederlaag dateert zelfs al van september 2018. Schrijft Italië hier een nieuw voetbalsprookje?

Ruim verslag van Italië - Zwitserland (3-0)

De Italianen moeten twee keer scoren om op 1-0 te komen

Na het indrukwekkende optreden van Italië tegen de Turken was het voor Zwitserland niet bepaald uitkijken naar het duel met de zuiderburen. Zeker niet nadat ze zelf genoegen moesten nemen met een punt tegen Wales.

 

Toch hadden Shaqiri en co geen last van zenuwen, al moesten ze hun controle al na enkele minuten afgeven aan de thuis spelende Italianen. Al na 20 minuten konden de Italianen dat overwicht ook omzetten in een doelpunt wanneer Chiellini de bal in twee tijden voorbij Sommer werkte.

 

De VAR kon dat feestje niet laten doorgaan door handspel van de Italiaanse aanvoerder en tot overmaat van ramp moest hij minuten later geblesseerd naar de kant. Niet dat dat de sfeer lang kon drukken, want nog voor het halfuur kon Locatelli de score van dichtbij openen na een versnelling van Berardi. En deze keer bleef de 1-0 staan.

 

Een pasklaar antwoord hadden de Zwitsers niet op zak, integendeel. Ze moesten onder meer waakzaam zijn voor de vele rushes van Spinazzola, die Mbabu bij wijlen sterretjes liet zien. Gelukkig voor de Zwitsers bleef het bij die ene tegentreffer. Een espresso of twee bij de rust was welkom bij de bezoekers.

Locatelli kan makkelijk binnen tikken na knappe Italiaanse aanval

Locatelli klaart de klus, ook Immobile scoort in zijn Rome

Als de Zwitsers na de pauze nog hoop hadden, werd die al snel vakkundig de kop ingedrukt. Na nog geen tien minuten kreeg opnieuw Locatelli te veel ruimte voor het Zwitserse doelgebied en met een welgemikt schot legde hij de bal heerlijk in het zijnetje.

 

Voor de Italianen ging het allemaal wel erg makkelijk. Gelukkig was Steven Zuber er nog om de thuisploeg wakker te schudden. Donnarumma was nog net niet ingedommeld en hield het schot van de Zwitser uit zijn korte hoek.

 

Italië was duidelijk in spaarmodus gegaan, maar voorin was Ciro Immobile erop gebrand in zijn Rome nog een doelpuntje mee te pikken. Een kwartier voor tijd leek dat moment voorbij toen hij een kans wild voorlangs trapte, maar in de slotminuten zette hij zichzelf toch op het scorebord met een knappe plaatsbal.

 

Met een dubbele 3-0 en de bijhorende 6 op 6 is Italië nu al zeker van een plek bij de laatste 16. Zwitserland heeft zijn lot niet meer in eigen handen en lijkt in elk geval te moeten winnen van Turkije om zijn kansen gaaf te houden. En liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil.

Locatelli zorgt met harde streep voor 2-0

Immobile treft dan toch raak in de slotfase: 3-0

Fase per fase

90+4'

De Zwitserse calvarietocht zit erop!

Het was 90 minuten afzien, maar de Zwitsers worden door het laatste fluitsignaal uit hun lijden verlost. Italië overklaste de buren. Twee keer Locatelli en een keer Immobile vertaalden hun overwicht naar het scorebord.

90+4' tweede helft
90'

extra time

90'

Immobile treft dan toch raak in de slotfase: 3-0

90'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'
88'

Dan toch Immobile!

Hij heeft er een hele wedstrijd op moeten wachten, maar de aanhouder wint! Ciro Immobile trapt de bal vanop een meter of 20 in het kleinste gaatje tussen de handen van Sommer en de paal.

85'

Locatelli heeft last van krampen

Maar hij lijkt uit zijn lijden verlost te gaan worden. Met Pessina en Cristante staan al twee invallers klaar. De middenvelder van Sassuolo krijgt in Rome een staande ovatie van al wat Italiaans is.

84'
wissel
Zwitserland
83'

Sommer houdt Immobile van een doelpunt

Maar uiteindelijk was het zelfs niet nodig. Immobile was al teruggefloten voor een duwfout bij Akanji. Zo lijkt de spits van Lazio te blijven hangen op die ene treffer tegen Turkije.

82'

Chiesa loopt achter een half verloren bal, maar het loont. Akanji geeft onder druk een inworp weg, maar daar kunnen de Azzurri geen gevaar uit puren.

78'
Zwitserland
78'
78'

Barella geveld

Sergej Karasev is op zoek naar een afnemer voor de gele kaart in zijn hand. Die vindt hji in de persoon van Breel Embolo, die hiernet het hele onderbeen van Barella wegmaaide.

77'

Immobile blijft naast mikken