5. 90' - Doelpunt - Alexandra Popp (2 - 0)
Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 1 - 21/07/22 - 21:02
90'
Alexandra Popp
90'
2 - 0

Duitsland is de volgende halvefinalist op het EK. De Duitse vrouwen hadden hun werk tegen Oostenrijk, maar kregen hun buurland klein dankzij doelpunten van Magull en Popp. In de volgende ronde wacht Frankrijk of Nederland.

Oostenrijk begon gretig aan de kwartfinale. Illustratief was de kopbal van Georgieva die de paal raakte. Na het openingskwartier herstelden de Duitsers het evenwicht. De ploeg zette hoog druk en gaf Oostenrijk weinig ademruimte.

Vlak voor het halfuur kwamen de Duitsers op voorsprong. Lina Magull werkte een mooie aanval klinisch af.

Na de pauze gingen de Duitsers verder op hun elan. Na 1 minuut moest de paal de 2-0 voorkomen.

Maar Oostenrijk gaf zich niet gewonnen, want ook zij treffen nog tot tweemaal toe het kader.

Na een leuke tweede helft met nog veel kansen voor beide ploegen, eindigde de wedstrijd op een sisser voor Oostenrijk.

Doelvrouw Zinsberger trapte zomaar tegen de Duitse Popp en op die manier belandde de 2-0 in doel.

Duitsland was voor het toernooi een van de topfavorieten en heeft vandaag laten zien dat ze dat nog steeds zijn. In de volgende ronde nemen ze het op tegen de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Nederland.

90+4'
90+3'
Katharina Naschenweng (Oostenrijk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Merle Frohms (Duitsland).
90+2'

Boeken dicht voor Oostenrijk. Alexandra Popp is doelvrouw Zinsberger te slim af, 2-0

90+1'
Katharina Naschenweng (Oostenrijk) trapt met haar linkervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
90+1'

90'

Alexandra Popp (Duitsland) scoort met haar lichaam. Het staat 2 - 0.
Duitsland
2-0
Oostenrijk
89'
Linda Dallmann (Duitsland) trapt met haar linkervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
88'
Lisa Makas (Oostenrijk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op de tegenstander.
85'
Vrije trap voor Duitsland. Barbara Dunst (Oostenrijk) hield Jule Brand vast en dat had de scheidsrechter gezien.