DuitslandSpanje
Stéphanie Frappart
Gtech Community Stadium
16037

Sterk Duitsland zet favorietenstatus kracht bij en rekent al voor rust af met Spanje

di 12 juli 2022 22:50
Duitsland
2-0
Spanje
  1. 37' - Doelpunt - Alexandra Popp (2 - 0)
  1. 70' - Verv. Sheila García door Marta Cardona
Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 2 - 12/07/22 - 21:00
37'
Alexandra Popp
37'
2 - 0

Na een swingende 4-0-zege tegen Denemarken heeft Duitsland tegen Spanje zijn favorietenstatus extra kracht bij gezet. Al voor rust zorgden Bühl en Popp voor een 2-0-voorsprong. Duitsland kwam nadien nooit echt in de problemen en is nu al zeker van de kwartfinales en de groepswinst.

Na de succesvolle start van zowel Duitsland als Spanje op dit EK was een tweede zege voor allebei een garantie op een plek bij de laatste acht. Duitsland nam al snel de bovenhand na slap uitverdedigen van Sandra Panos.

De Spaanse doelvrouw gaf de bal zomaar cadeau aan Klara Bühl die dankbaar profiteerde: 1-0. Op het half uur verdubbelde Alexandra Popp ook nog eens de score.

Duitsland kon nadien de voorsprong makkelijk verdedigen en had na rust zelfs nog een derde doelpunt kunnen maken.

Spanje kon geen vuist meer maken en moet in een direct duel met Denemarken op zaterdag nog vol aan de bak om zeker te zijn van de kwartfinales. Er wacht het nummer twee van Groep B naar alle waarschijnlijkheid een confrontatie met gastland Engeland.

90+2'
Irene Guerrero (Spanje) kan aanleggen met haar linkervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
90+1'

90'
Jule Brand (Duitsland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Mapi León (Spanje).
86'
Spanje krijgt een vrije trap. Lena Oberdorf (Duitsland) haalde Athenea del Castillo onderuit.
84'
De poging wordt gered door Merle Frohms (Duitsland), die geen rebound weggeeft.
83'
De voorzet komt tot bij Clàudia Pina (Spanje). Haar kopbal gaat richting doel...
83'
Vrije trap voor Spanje. Lena Oberdorf (Duitsland) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
81'
Athenea del Castillo (Spanje) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Giulia Gwinn (Duitsland).
81'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Tabea Waßmuth (Duitsland) stond buitenspel.
79'
Duitsland krijgt een vrije trap. Aitana Bonmatí (Spanje) haalde Sophia Kleinherne onderuit.
78'
Marta Cardona (Spanje) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op de tegenstander.
77'
De ref fluit voor een fout, Marina Hegering (Duitsland) heeft hands gemaakt.
77'
Lena Oberdorf (Duitsland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Clàudia Pina (Spanje).
75'
Lena Oberdorf (Duitsland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Aitana Bonmatí (Spanje).