• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Broers Hazard pakken Rusland in, België is zeker van groepswinst

  1. 40' - Doelpunt - Eden Hazard (0 - 3)
  2. 33' - Doelpunt - Eden Hazard (0 - 2)
  3. 19' - Doelpunt - Thorgan Hazard (0 - 1)
  4. 3' - Geel - Sergey Petrov
  1. 80' - Verv. Artem Dzyuba door Nikolai Komlichenko
  2. 79' - Doelpunt - Georgi Dzhikiya (1 - 4)
  3. 77' - Verv. Romelu Lukaku door Michy Batshuayi
  4. 72' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 4)
  5. 67' - Verv. Thomas Vermaelen door Jason Denayer
  6. 62' - Verv. Roman Zobnin door Daler Kuzyaev
  7. 52' - Verv. Dries Mertens door Youri Tielemans
  8. 50' - Verv. Joeri Zjirkov door Zelimkhan Bakaev

  De Rode Duivels hebben ook hun 9e match in de EK-voorronde eenvoudig gewonnen. Rusland werd in de eerste helft al vakkundig ingeblikt, met dank aan Eden en Thorgan Hazard. Ook Lukaku pikte een graantje mee. België is nu zeker van de groepswinst en de status van reekshoofd bij de loting.

  Rusland-België in een notendop

  • Sleutelmoment: Deze match moest een eerste test worden voor de Belgen in deze poule. Heel even leek dat ook zo, maar na de goal van Thorgan Hazard in minuut 19 was het duidelijk. België is een klasse te sterk voor deze kwalificatiegroep.
  • Man van de match: Eden Hazard. De kapitein speelde een hoofdrol met twee doelpunten en een assist. Hij schuift zo ook op naar plaats 2 op de ranglijst met topschutters voor België.
  • Opvallend: Broers bij de Rode Duivels, het werkt. De assist van Eden voor Thorgan bij de 0-1 was de eerste familiegoal sinds die van de broers Lukaku in 2016. Tegen Portugal gaf Jordan Lukaku een assist aan Romelu.

  Familiefeest voor de broers Hazard voor de rust

  De match in Sint-Petersburg begon niet als een gezondsheidswandeling tegen de enthousiaste Russen, maar het stond achteraan wel goed met Boyata centraal tussen Vermaelen en Alderweireld. De eerste Belgische kans werd na een kwartier naast geduwd door Lukaku, maar de misser was snel vergeten dankzij een knal van Thorgan Hazard.

   

  De jongste van de twee broertjes op het veld kreeg de bal van Eden, wandelde de zestien in en haalde dan verschroeiend uit. Het leer verdween netjes in de kruising. Het was het begin van een feestje voor de familie Hazard want ook kapitein Eden kon voor de pauze al twee keer scoren. 

   

  Na een halfuur knalde hij binnen na afleggen van Lukaku. De 0-3 kreeg hij in geschenkverpakking aangeboden door De Bruyne. Die stak het veld over en lokte iedereen mee om de bal dan breed te leggen. Hazard tikte makkelijk binnen. Al voor de pauze was het Russische examen geslaagd voor de Belgen. 

  Maar Courtois moet streep trekken door reeks met clean sheets

  Dries Mertens bracht na de koffie een eerste keer schwung in de partij. Na een actie op de flank van Thorgan Hazard kon hij van dichtbij besluiten, maar Guilherme had nog een uitstekende reflex in huis. De Napoli-speler kreeg een stevige tik te verwerken en moest gewisseld worden door Tielemans.

   

  Zo schakelde België langzaam over op spaarmodus. De verdedigers kwamen meer en meer onder druk, maar bij Rusland liep het wel erg vaak fout in de buurt van Courtois. Aan de overkant had de Russische doelman niet hetzelfde geluk. Lukaku zag in zijn ooghoek vervanger Batshuayi al staan, maar vijzelde zijn statistieken nog snel wat op: 0-4.

   

  Toch kregen de Duivels nog waar ze om bleven vragen: een tegendoelpunt. Boyata keerde een bal van Bakaev voor de lijn, maar de daaropvolgende corner bleek fataal. Courtois bokste een kopbal van Koezjajev weg, maar de rebound was een koud kunstje voor Dzjikia.

   

  De tegengoal is een kleine smet op de uitstekende partij van de Duivels. Er komt een einde aan reeks matchen zonder tegengoal. De vorige goal slikten de Duivels in hun eerste EK-kwalificatiematch, ook tegen Rusland. Het zijn voetnoten in deze campagne want de Belgen stormen af op de perfecte 30 op 30, tenzij Cyprus komende dinsdag voor de stunt van het jaar zorgt.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. België wint de groep. De Belgen kloppen Rusland al bij al makkelijk met 1-4. De broers Hazard namen drie goals voor hun rekening en uiteraard pikte Lukaku er ook eentje mee. De Duivels pakken zo 27 op 27 en zijn groepswinnaar.
  3. tweede helft, minuut 94. De seconden tikken weg en veel valt er niet meer te vertellen. We dromen al van de galamatch tegen Cyprus.
  4. tweede helft, minuut 91. De Russen spelen een beetje met hun kansen. Ze hebben er 7 of 8 gehad in deze tweede helft. . Eddy Snelders.
  5. tweede helft, minuut 90. Er komen vier minuten bij. De Russen willen duidelijk nog scoren. .
  6. tweede helft, minuut 88. Nipt over! Dzjikia gebruikt Boyata als bok en kan zo hoog springen om zijn hoofd tegen een hoekschop te zetten. Hij duwt het leer net over de lat.
  7. tweede helft, minuut 84. Geen goal voor KDB. Nog eens opwinding aan Belgische zijde! Kevin De Bruyne kan schieten na een goeie combinatie met Eden Hazard, maar hij legt de bal in de armen van Guilherme. .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Rusland, Nikolai Komlichenko erin, Artem Dzyuba eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Toch die tegengoal! De Duivels krijgen waar ze om gevraagd hadden. Na een corner bokst Courtois een kopbal van Koezjajev nog weg, maar Dzjikia tikt daarna binnen voor de neus van de Belgische nummer 1. Weg clean sheet: 1-4.
  10. tweede helft, minuut 79. Boyata redt! Wat een gekke fase. Boyata denkt aan buitenspel maar een Rus glipt er toch door. Courtois komt ver uit zijn doel, maar heeft de bal niet. Boyata staat klaar om voor de lijn weg te werken.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Georgi Dzhikiya van Rusland. 1, 4.
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij België, Michy Batshuayi erin, Romelu Lukaku eruit
  13. tweede helft, minuut 77. De thuisploeg blijft de eerredder zoeken. Denayer geeft met een goeie tackle nog een hoekschop weg. .
  14. tweede helft, minuut 75. Die Russen zitten vol goeie wil, maar de Belgen komen een keer scherp over de middenlijn en scoren. Dat is het verschil. . Eddy Snelders.
  15. tweede helft, minuut 72.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Romelu Lukaku van België. 0, 4.
  17. tweede helft, minuut 72. Lukaku scoort! Batshuayi staat klaar om Lukaku te vervangen, maar de Inter-spits wil eerst nog iets laten zien. Hij snijdt zelf naar binnen en schiet dan naar de korte hoek. Binnen. Het is zijn zevende goal in deze kwalificatiecampagne.
  18. tweede helft, minuut 71.