• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels brengen 3 punten mee van Kazakse gezondheidswandeling

  1. 36' - Geel - Georgy Zhukov
  2. 21' - Doelpunt - Michy Batshuayi (0 - 1)
  3. 11' - Geel - Michy Batshuayi
  1. 90+2' - Verv. Thomas Vermaelen door Brandon Mechele
  2. 90+2' - Geel - Aybol Abiken
  3. 84' - Verv. Georgy Zhukov door Toktar Zhangylyshbay
  4. 83' - Geel - Abzal Beisebekov
  5. 82' - Geel - Axel Witsel
  6. 78' - Verv. Dries Mertens door Yannick Carrasco
  7. 78' - Verv. Michy Batshuayi door Christian Benteke
  8. 71' - Verv. Maksim Fedin door Yuri Pertsukh
  9. 62' - Verv. Gafurzhan Suyumbaev door Yan Vorogovskiy
  10. 57' - Geel - Sergiy Maliy
  11. 53' - Doelpunt - Thomas Meunier (0 - 2)
  21'Michy Batshuayi0 - 1
  53'Thomas Meunier0 - 2

  De Rode Duivels hebben ook in hun achtste wedstrijd in de EK-kwalificaties geen steek laten vallen. Michy Batshuayi en Thomas Meunier schonken België een 0-2-overwinning op bezoek bij Kazachstan.

  Kazachstan - België in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na amper 8 minuten in de tweede helft mogen de Kazakken hun hoop op een stunt opbergen. Na een heerlijke kruispass van Hazard legt Meunier de wedstrijd in een beslissende plooi.
  • Man van de match: Weinig uitblinkers bij de Rode Duivels, maar met enkele klasseflitsen stak Eden Hazard er toch weer bovenuit. Zelf scoren lukte hem niet, maar zijn assist bij de 0-2 was er wel één om duimen en vingers bij af te likken.
  • Opvallend: De Rode Duivels boeken hun 8e overwinning op rij en dat was hen nog nooit gelukt. In het verleden bleef België tot drie keer toe steken op 7 opeenvolgende overwinningen. Alweer een record dat dus sneuvelt onder deze generatie.

  Batshuayi bedankt voor basisplaats met openingsgoal

  Kazachstan is San Marino niet, dat was meteen duidelijk. De thuisploeg begon bijzonder gretig aan de wedstrijd en dat was toch even schrikken voor de Rode Duivels. Op een voorzet van Shomko kreeg Fedin wel erg veel ruimte, maar de Kazak wist er geen raad mee.

   

  Met vijf wissels in de basis wou Roberto Martinez testen welk vlees hij in de kuip heeft. Maar een flink hertekend middenveld met Meunier, Praet, Witsel en Thorgan Hazard en Batshuayi als diepe spits leverden geen vuurwerk op.

   

  Na ruim 20 minuten grepen Praet en Batshuayi wél hun kans. Mertens stak het vuur aan de lont met een knappe actie, Praet bracht de bal laag voor doel en daar tikte Batshuayi de 0-1 simpel in doel. Tot een stormloop op het Kazakse doel leidde die openingstreffer niet. De Belgen namen de wedstrijd in handen, maar veel doelgevaar leverde dat niet op.

  Meunier stelt historische zege veilig

  In de tweede helft konden de Kazakken hun fel wedstrijdbegin niet meer herhalen. Integendeel, nog geen 10 minuten na de rust keek de thuisploeg al tegen een dubbele achterstand aan. Eden Hazard pakte uit met een heerlijke kruispass op Meunier. Die legde de bal al even knap stil en nam Nepogodov te grazen: 0-2.

   

  De veer was nu definitief gebroken bij Kazachstan en de Rode Duivels snuffelden een paar keer aan de 0-3. Een schot van Eden Hazard strandde in het zijnet, terwijl Mertens na een één-twee met Batshuayi van dichtbij over doel kopte.

   

  Twintig minuten voor het einde waren de rollen omgekeerd en was het Mertens die Batshuayi de 0-3 aanbood, maar de spits gleed de bal naast. Ook Thorgan Hazard kwam nog dicht bij een goal na een lange bal van Alderweireld, maar botste op Nepogodov.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. De Rode Duivels pakken ook in Kazachstan de volle buit en schrijven geschiedenis met hun 8e overwinning op rij. Batshuayi en Meunier zorgden voor de 0-2-eindstand.
  2. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij België, Brandon Mechele erin, Thomas Vermaelen eruit
  3. Gele kaart voor Aybol Abiken van Kazachstan tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 92. Ook Mechele mag nog even meedoen. Hij neemt de plaats in van Vermaelen.
  5. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. Krijgen we nog een doelpunt te zien in de extra tijd of ligt deze wedstrijd al in zijn beslissende plooi?
  6. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd sleept zich nu toch naar het einde. Bij de Kazakken is de energietank al een tijdje leeg, terwijl de Rode Duivels stilaan ook al aan de volgende wedstrijden bij hun clubs beginnen te denken.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Kazachstan, Toktar Zhangylyshbay erin, Georgy Zhukov eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Ook Zhangylyshbay krijgt nog wat speelminuten in de slotfase van deze wedstrijd. Hij neemt de plaats in van Zhukov. .
  9. Gele kaart voor Abzal Beisebekov van Kazachstan tijdens tweede helft, minuut 83
  10. tweede helft, minuut 83. Courtois moet zowaar nog een redding uit zijn mouw schudden op de vrije trap voor de thuisploeg. Het blijft voorlopig bij 1 tegengoal voor de doelman in deze kwalificatiecampagne.