• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rode Duivels verlaten San Marino met logische zege zonder glans

  1. 43' - Doelpunt strafschop - Michy Batshuayi (0 - 1)
  2. 41' - Geel - Davide Simoncini
  1. 90+2' - Doelpunt - Michy Batshuayi (0 - 4)
  2. 78' - Geel - Manuel Battistini
  3. 76' - Verv. Kevin De Bruyne door Dennis Praet
  4. 74' - Verv. Filippo Berardi door Matteo Vitaioli
  5. 67' - Verv. Mattia Giardi door Alex Gasperoni
  6. 66' - Verv. Enrico Golinucci door Alessandro Golinucci
  7. 63' - Doelpunt - Nacer Chadli (0 - 3)
  8. 57' - Doelpunt - Dries Mertens (0 - 2)
  9. 56' - Verv. Adnan Januzaj door Nacer Chadli
  10. 55' - Verv. Divock Origi door Dries Mertens

  De Rode Duivels hebben hun opdracht volbracht tegen San Marino, maar hebben de franjes achterwege gelaten. Invallers Mertens en Chadli zorgden voor een korte opflakkering, waardoor er toch nog 0-4 op het scorebord prijkte. Maandag nemen de Belgen het op tegen Schotland.

  San Marino - België in een notendop:

  • Sleutelmoment: Roberto Martinez ziet dat het ook in de tweede helft vierkant draait bij de Rode Duivels en gooit twee verse krachten tussen de lijnen. Een slimme ingreep.
  • Man van de match: Invallers Dries Mertens en Nacer Chadli konden het tempo even de hoogte injagen, goed voor twee doelpunten. Elf wissels hadden misschien een pandoering opgeleverd voor San Marino.
  • Opvallend: De Rode Duivels kunnen een puik rapport voorleggen na vijf speeldagen. Vijf overwinningen, vijftien doelpunten, één tegendoelpunt.

  Het journaal laat met o.a. de 0-4-zege van de Rode Duivels in San Marino

  Rode Duivels hebben strafschop nodig in bleke eerste helft

  Door een resem blessures – de broers Hazard, Kompany, Witsel, Dendoncker… - moest bondscoach Roberto Martinez sleutelen aan zijn elftal. Hoewel de Spaanse oefenmeester had beloofd zijn sterkste ploeg op te stellen uit respect voor San Marino, koos hij verrassend voor Batshuayi, Januzaj en Origi in de voorhoede.

   

  Maar zelfs met Lukaku en Mertens op de bank kon voetbaldwerg San Marino bezwaarlijk een probleem vormen voor de nummer 3 van het WK (of dat dachten ze toch). In de eerste minuut glipte Batshuayi al kinderlijk eenvoudig door de defensie, maar maaide de aanvaller over de bal.

   

  Die nonchalance zou tekenend zijn voor de eerste helft van de Duivels: slechte voorzetten, ongevaarlijke corners en vooral geen lijn in het spel. De negen amateurvoetballers en twee profs van San Marino bleven probleemloos overeind en kwamen zelfs eens dreigen. Een schot van Battistini verraste Courtois ei zo na.

   

  Toen doelman Benedettini, in het dagelijkse leven een buschauffeur, ook nog eens twee kansen van Batshuayi tegenhield, leek een 0-0-ruststand in de maak. Tot de bal ongelukkig tegen de hand van Palazzi botste. Batshuayi liet het geschenkje vanaf de stip niet liggen.

  Invallers geven tweede helft wat kleur

  Veel beterschap bracht het kwartiertje bezinning niet: ook na de pauze spatte de inspiratie niet van het Belgische spel af. Een acrobatische omhaal van Origi eindigde in de tribunes, Batshuayi kwam te laat om de voorzet van Meunier in doel te leggen.

   

  Martinez gooide het roer dan maar om met een dubbele wissel: Mertens en Chadli kwamen Origi en Januzaj vervangen. Een gouden ingreep. Mertens verdubbelde de score met een van zijn eerste baltoetsen op voorzet van Chadli. Enkele minuten later werden de rollen omgedraaid en mocht Chadli zijn goaltje meepikken.

   

  De korte opflakkering kreeg echter geen vervolg in het laatste halfuur. De Rode Duivels bleven oeverloos combineren, zonder San Marino echt van de mat te spelen. Het kopbaldoelpunt van Batshuayi in de extra tijd zal niet meer zijn dan een voetnoot. De drie punten zijn binnen, maar tegen Schotland wordt maandag waarschijnlijk een betere prestatie verwacht.

  Mertens: "Ik had een beetje honger"

  Vertonghen: "We hebben al wel eens beter gespeeld"

  Chadli: "We moeten alleen naar de 3 punten kijken"

  Courtois: "Het had beter gekund vandaag"

  Alderweireld: "Zulke wedstrijden zijn niet leuk om te spelen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. De Rode Duivels hebben hun opdracht volbracht zonder glans. Invallers Mertens en Chadli zorgden voor de nodige opflakkering.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Batshuayi slaat nog toe. Batshuayi heeft tot de extra tijd gewacht om zijn doelpuntje mee te pikken. De aanvaller kopt naar de grond en weet Benedettini zo te verschalken.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Michy Batshuayi van België. 0, 4.
  5. tweede helft, minuut 91. Courtois grijpt in. Thibaut Courtois moet zelfs nog in actie komen. Nanni, de 19-jarige aanvaller van San Marino, pakt uit met een aardig afstandsschot. .
  6. tweede helft, minuut 88. Dennis Praet wil zijn invalbeurt nog wat kleur geven met een doelpunt, maar Benedettini ligt dwars. De doelman heeft wel het geluk dat de rebound niet in de voeten van Batshuayi eindigt.
  7. tweede helft, minuut 87. De verhoudingen zijn duidelijk: de Rode Duivels hebben 77% balbezit, maar dat vertaalt zich niet volledig op het scorebord.
  8. tweede helft, minuut 84. Alderweireld wordt nog maar eens gezocht bij een hoekschop, maar opnieuw eindigt de bal niet binnen het kader.
  9. tweede helft, minuut 83. Benedettini houdt stand. Carrasco kapt naar links en rechts en vindt uiteindelijk de ruimte voor het schot. Benedettini gooit zich echter nog voor de bal en redt zowaar met zijn gezicht.
  10. tweede helft, minuut 83.
  11. tweede helft, minuut 80. Praet met afstandsschot. Elf wissels was de oplossing geweest voor Roberto Martinez, want ook Dennis Praet toont zich strijdvaardig. Zijn afstandsschot gaat niet ver over de kooi van Benedettini.
  12. Gele kaart voor Manuel Battistini van San Marino tijdens tweede helft, minuut 78
  13. tweede helft, minuut 77. Kevin De Bruyne schudt Dennis Praet de hand bij de wissel. Kan de aanwinst van Leicester City de motor nog een laatste keer aanzwengelen?
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij België, Dennis Praet erin, Kevin De Bruyne eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij San Marino, Matteo Vitaioli erin, Filippo Berardi eruit
  16. tweede helft, minuut 73. De invalbeurten van Mertens en Chadli brachten een korte opflakkering, maar het tempo heeft opnieuw een duik genomen. Nemen de Duivels vrede met deze overwinning?
  17. tweede helft, minuut 70. Volstaat dit niveau ook om maandag een zesde zege op rij te pakken tegen Schotland? De Schotten staan alvast 1-2 achter tegen Rusland.
  18. tweede helft, minuut 69.
  19. tweede helft, minuut 68.
  20. tweede helft, minuut 67. Bondscoach Varrella heeft het effect van een dubbele wissel gezien en bootst de ingreep van Martinez na. Hij gooit Gasperoni en Golinucci tussen de lijnen.