• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels kunnen met goed gevoel op vakantie na vlotte zege tegen Schotland

  einde
  30
  1. 45+1' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  2. 34' - Geel - Kevin De Bruyne
  3. 32' - Verv. Stuart Armstrong door Ryan Fraser
  1. 90+2' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (3 - 0)
  2. 90' - Verv. Thorgan Hazard door Yannick Carrasco
  3. 90' - Verv. Vincent Kompany door Thomas Vermaelen
  4. 78' - Verv. Youri Tielemans door Dries Mertens
  5. 67' - Verv. Johnny Russell door James Forrest
  6. 57' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 0)
  7. 52' - Geel - Scott McTominay
  45+1'Romelu Lukaku1 - 0
  57'Romelu Lukaku2 - 0
  90+2'Kevin De Bruyne3 - 0

  De Rode Duivels zijn na vier duels nog altijd foutloos in hun kwalificatiecampagne voor het EK 2020. Tegen een matig Schotland was het enkel wachten op een gaatje in de dubbele afweergordel. Romelu Lukaku, Eden Hazard en Kevin De Bruyne braken het open.

  Het journaal laat met o.a. de vlotte 3-0-zege van de Rode Duivels tegen Schotland

  Video player inladen ...

  Hazard en De Bruyne toveren, Lukaku breekt de muur af

  De grootste Schotse verrassing kwam er eigenlijk al voor de aftrap. Nieuwbakken bondscoach Clarke koos voor een halve B-ploeg, zonder goudhaantje Robertson. De tactiek was duidelijk vanaf minuut 1: de bus parkeren en de schade beperken. Dat lukte wonderwel, tot net voor de pauze.

   

  Eden Hazard - samen met Kevin De Bruyne de beste man voor de pauze - liet zijn tomeloze inzet zien en bleef geloven in een schijnbaar verloren bal. Hij hield het leer binnen aan de achterlijn en zette de Schotse verdediging zo schaak. Daarna toverde hij zijn voorzet precies goed op het hoofd van Lukaku. De nummer 9 twijfelde niet. Zo zette Lukaku met verve zijn misser van enkele minuten eerder recht. Toen hakte hij een bal voor doel met zijn rechtervoet tegen zijn linker.

   

  De Duivels drukten door na de pauze en werden beloond. Na een lekkere samenwerking tussen Hazard en De Bruyne kon die laatste uithalen. Marshall duwde de bal nog weg, maar sluipschutter Lukaku stond andermaal op de juiste plaats: 2-0. Opmerkelijk: met een diepe buiging en kushandjes sloot hij het Belgische publiek schijnbaar weer in de armen. Die hadden de spits voor de match ook het hof gemaakt met een knap spandoek. 

  De Bruyne doet er een schepje bovenop, België dendert voort

  Thibaut Courtois had een makkelijke werkdag net voor de vakantie, maar moest zich op het einde toch nog onderscheiden. De Belgen verslapten en plots kon Schotland scherp counteren. McKenna komt niet vaak oog in oog met een werelddoelman en Courtois kon hem een goal ontzeggen met een goeie reflex. Ook Forrest kreeg de bal er in de herneming niet in.

   

  Een opgeluchte zucht ging door het stadion en die werd niet veel later gevolgd door nog een keer het deuntje van "Freed from Desire". Kevin De Bruyne maakte er in de toegevoegde tijd immers nog 3-0 van. Hij liet Marshall kansloos met een bal precies in de hoek.

   

  Zo vertrekken de Rode Duivels met een duidelijke zege en 12 op 12 op vakantie. De kwalificatie voor het EK in 2020 komt al heel erg dichtbij. 

  Fase per fase

  1. Einde!

   Het is een makkelijke zege geworden voor de Rode Duivels: 3-0. Romelu Lukaku plezierde de fans met 2 goals, KDB zorgde voor een smakelijke toetje. Zo staat België op kop in de groep met 12 op 12.
  2. Kers op de taart!

   Kevin De Bruyne laat nog eens muziek door de boxen knallen! Net voor het einde draait hij van net buiten de zestien de bal precies in het hoekje.
  3. Invaller Carrasco krijgt toch nog een kansje, maar zijn schot wordt afgeblokt.
  4. Kompany verlaat het veld met de glimlach. De volgende keer dat hij bij de Duivels op het veld zal staan is hij officieel een speler/trainer van Anderlecht.
  5. Thomas Vermaelen en Carrasco gaan invallen. Wat is daar nog de bedoeling van? Je kan toch ook eens iemand anders kiezen. Vermaelen, is dat dan om het aantal caps aan te dikken?
   Peter Vandenbempt
  6. Marshall wil zich ook bewijzen in doel. Hij zweeft een schot van De Bruyne uit de gevarenzone.