Rode Duivels kunnen met goed gevoel op vakantie na vlotte zege tegen Schotland

  1. 45+1' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  2. 34' - Geel - Kevin De Bruyne
  3. 32' - Verv. Stuart Armstrong door Ryan Fraser
  1. 90+2' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (3 - 0)
  2. 90' - Verv. Thorgan Hazard door Yannick Carrasco
  3. 90' - Verv. Vincent Kompany door Thomas Vermaelen
  4. 78' - Verv. Youri Tielemans door Dries Mertens
  5. 67' - Verv. Johnny Russell door James Forrest
  6. 57' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 0)
  7. 52' - Geel - Scott McTominay
  45+1'Romelu Lukaku1 - 0
  90+2'Kevin De Bruyne3 - 0

  De Rode Duivels zijn na vier duels nog altijd foutloos in hun kwalificatiecampagne voor het EK 2020. Tegen een matig Schotland was het enkel wachten op een gaatje in de dubbele afweergordel. Romelu Lukaku, Eden Hazard en Kevin De Bruyne braken het open.

  Het journaal laat met o.a. de vlotte 3-0-zege van de Rode Duivels tegen Schotland

  Hazard en De Bruyne toveren, Lukaku breekt de muur af

  De grootste Schotse verrassing kwam er eigenlijk al voor de aftrap. Nieuwbakken bondscoach Clarke koos voor een halve B-ploeg, zonder goudhaantje Robertson. De tactiek was duidelijk vanaf minuut 1: de bus parkeren en de schade beperken. Dat lukte wonderwel, tot net voor de pauze.

   

  Eden Hazard - samen met Kevin De Bruyne de beste man voor de pauze - liet zijn tomeloze inzet zien en bleef geloven in een schijnbaar verloren bal. Hij hield het leer binnen aan de achterlijn en zette de Schotse verdediging zo schaak. Daarna toverde hij zijn voorzet precies goed op het hoofd van Lukaku. De nummer 9 twijfelde niet. Zo zette Lukaku met verve zijn misser van enkele minuten eerder recht. Toen hakte hij een bal voor doel met zijn rechtervoet tegen zijn linker.

   

  De Duivels drukten door na de pauze en werden beloond. Na een lekkere samenwerking tussen Hazard en De Bruyne kon die laatste uithalen. Marshall duwde de bal nog weg, maar sluipschutter Lukaku stond andermaal op de juiste plaats: 2-0. Opmerkelijk: met een diepe buiging en kushandjes sloot hij het Belgische publiek schijnbaar weer in de armen. Die hadden de spits voor de match ook het hof gemaakt met een knap spandoek. 

  De Bruyne doet er een schepje bovenop, België dendert voort

  Thibaut Courtois had een makkelijke werkdag net voor de vakantie, maar moest zich op het einde toch nog onderscheiden. De Belgen verslapten en plots kon Schotland scherp counteren. McKenna komt niet vaak oog in oog met een werelddoelman en Courtois kon hem een goal ontzeggen met een goeie reflex. Ook Forrest kreeg de bal er in de herneming niet in.

   

  Een opgeluchte zucht ging door het stadion en die werd niet veel later gevolgd door nog een keer het deuntje van "Freed from Desire". Kevin De Bruyne maakte er in de toegevoegde tijd immers nog 3-0 van. Hij liet Marshall kansloos met een bal precies in de hoek.

   

  Zo vertrekken de Rode Duivels met een duidelijke zege en 12 op 12 op vakantie. De kwalificatie voor het EK in 2020 komt al heel erg dichtbij. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Het is een makkelijke zege geworden voor de Rode Duivels: 3-0. Romelu Lukaku plezierde de fans met 2 goals, KDB zorgde voor een smakelijke toetje. Zo staat België op kop in de groep met 12 op 12.
  3. tweede helft, minuut 92. Kers op de taart! Kevin De Bruyne laat nog eens muziek door de boxen knallen! Net voor het einde draait hij van net buiten de zestien de bal precies in het hoekje. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Kevin De Bruyne van België. 3, 0.
  5. tweede helft, minuut 91. Invaller Carrasco krijgt toch nog een kansje, maar zijn schot wordt afgeblokt.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij België, Yannick Carrasco erin, Thorgan Hazard eruit
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij België, Thomas Vermaelen erin, Vincent Kompany eruit
  8. tweede helft, minuut 90. Kompany verlaat het veld met de glimlach. De volgende keer dat hij bij de Duivels op het veld zal staan is hij officieel een speler/trainer van Anderlecht. .
  9. tweede helft, minuut 89. Thomas Vermaelen en Carrasco gaan invallen. Wat is daar nog de bedoeling van? Je kan toch ook eens iemand anders kiezen. Vermaelen, is dat dan om het aantal caps aan te dikken? Peter Vandenbempt.
  10. tweede helft, minuut 88. Marshall wil zich ook bewijzen in doel. Hij zweeft een schot van De Bruyne uit de gevarenzone. .
  11. tweede helft, minuut 84. Schotse comedy! De Schotten doen monden openvallen met een mooie aanval! Courtois grijpt net op tijd in oog in oog met McKenna. Forrest moet het doen in de herneming, maar krijgt de bal er ook niet in. Dan strompelen er nog wat Schotten over de bal. De Belgische defensie staat een beetje voor aap, maar de Schotse aanvallers eigenlijk ook. .
  12. tweede helft, minuut 83. Dries Mertens versiert erg makkelijk een hoekschop. Hazard doet het kort en zo staan de Belgen weer te tikken op de Schotse helft.
  13. tweede helft, minuut 80. "Thibaut Courtois heeft een excuus om zich straks te douchen", beschrijft Peter Vandenbempt het kleurrijk. Fraser viseert de verste hoek met een plaatsbal, maar de Belgische keeper is nog alert na 80 werkloze minuten.
  14. tweede helft, minuut 79. De fut is er een beetje uit en dat kunnen we ze ook niet kwalijk nemen. . Peter Vandenbempt.
  15. tweede helft, minuut 78. Tielemans mag naar de kant na een relatief onzichtbare wedstrijd. Brussel trakteert Mertens op een daverend applaus.
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij België, Dries Mertens erin, Youri Tielemans eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Even enkele schuchtere Schotse pogingen. De Duivels leunen achteruit, maar de defensie barst niet.
  18. tweede helft, minuut 76.
  19. tweede helft, minuut 75. De blonde haren van Dries Mertens staan klaar om in te vallen. .