• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels zetten pover Kazachstan comfortabel opzij

  einde
  30
  1. 45+2' - Geel - Islambek Kuat
  2. 37' - Geel - Abzal Beisebekov
  3. 14' - Doelpunt - Timothy Castagne (2 - 0)
  4. 11' - Doelpunt - Dries Mertens (1 - 0)
  1. 78' - Verv. Vincent Kompany door Thomas Vermaelen
  2. 78' - Verv. Islambek Kuat door Askhat Tagybergen
  3. 75' - Geel - Yan Vorogovskiy
  4. 72' - Verv. Romelu Lukaku door Michy Batshuayi
  5. 67' - Verv. Kevin De Bruyne door Youri Tielemans
  6. 66' - Verv. Maksim Fedin door Abat Aimbetov
  7. 50' - Doelpunt - Romelu Lukaku (3 - 0)
  11'Dries Mertens1 - 0
  14'Timothy Castagne2 - 0
  50'Romelu Lukaku3 - 0

  De Rode Duivels blijven ook na 3 wedstrijden foutloos in de voorrondes van het EK 2020. Kazachstan was in het Koning Boudewijnstadion een maatje te klein voor de Rode Duivels, die niet diep in hun krachtenarsenaal hoefden te tasten op weg naar een 3-0-overwinning.

  België - Kazachstan kort samengevat

  • Sleutelmoment: Tegen een  voetbaldwerg die zich komt ingraven wil je graag snel toeslaan. Met twee goals in het openingskwartier trakteerden de Belgen zich op een rustig avondje ballen en moest er geen energie verspild worden.
  • Man van de Match: Timothy Castagne beleefde met het kleine Atalanta een wonderseizoen in de Serie A en bracht het goede gevoel mee naar de nationale ploeg. Was zeker voor de rust erg aanwezig en opende zijn rekening bij de Duivels.
  • Opvallend: Dit was de 36e wedstrijd onder het bewind van bondscoach Roberto Martinez. In die periode maakten de Rode Duivels 102 doelpunten. Geen slecht gemiddelde, als je het ons vraagt;

  Het journaal 13u met o.a. de zege van de Rode Duivels tegen Kazachstan

  Belgen bollen uit na snelle goals

  Voor de wedstrijd werd Eden Hazard nog gehuldigd voor zijn 100e cap. De hele familie Hazard (ook Thorgan, vanavond samen met zijn broer op de linkerflank van de Duivels) en bondsvoorzitter Linard waren erbij om de kersverse speler van Real Madrid in de bloemetjes te zetten.

   

  Toen dat achter de rug was, wilden de Belgen Kazachstan zo snel mogelijk tegen de touwen meppen. Dat lukte ook, want feestvarken Hazard legde de 1-0 op de voet van Mertens en die laatste lepelde een afgemeten voorzet naar Castagne. Die knikte op het kwartier zijn eerste goal als international in het hoekje en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

   

  Lukaku botste vanuit een scherpe hoek nog op Nepogodov, maar daarna ging de riem eraf. De Kazachen waren al lang blij dat de Belgen niet harder doordrukten en zagen een paar onbesuisde schoten van De Bruyne graag passeren. De uitstekende doelman Nepogodov hield Lukaku nog eens van een doelpunt, maar had vlak voor de rust wel de hulp nodig van de lat op een schicht van De Bruyne.

   

  De tweede helft had erg weinig om het lijf, op een Belgische tussenspurt na. Lukaku stond op de juiste plaats om de rebound binnen te werken toen Mertens na een leuke dribbel de paal raakte. Even later sloeg Nepogodov de bijna zekere 4-0 van Thorgan Hazard uit zijn doel. Daarna gaapte het grote niets, al konden de fans zich vermaken met een Mexican wave.

   

  Pas met het einde in zicht gebeurde er weer wat tussen de lijnen. Eden Hazard wist zijn feestmatch niet te bekronen met een doelpunt, want Nepogodov tikte zijn strakke bal nog uit de winkelhaak. Aan de overkant was er warempel nog een gevaarlijke knal van Tagybergen, maar Courtois moest zijn handschoenen niet vuil maken. De Rode Duivels blijven dus foutloos na een grotendeels nutteloze match.

  Martinez: "Als je alles correct doet, lijkt het wel of het makkelijk is"

  De Bruyne: "Was niet één van onze beste matchen"

  Castagne: "Heel mooie avond voor mij"

  Alderweireld: "Vrij snel de beslissing gemaakt"

  Thorgan Hazard: "Vooral mama is heel trots op Eden"

  Vertonghen: "Hebben weinig weggegeven"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! De Rode Duivels winnen een wedstrijd die er eigenlijk nooit een was. Met twee snelle goals namen ze de moed bij Kazachstan helemaal weg en daarna was het uitbollen naar 3-0.
  2. tweede helft, minuut 90. Een afzwaaier van Thorgan Hazard belandt op de atletiekpiste. Nee, deze tweede helft was niet veel soeps.
  3. tweede helft, minuut 89. Door de Belgische laksheid gelooft Kazachstan nog in een eerredder.
  4. tweede helft, minuut 87. Bijna 3-1! Terechte ontevredenheid bij Courtois, want invaller Tagybergen mag veel te gemakkelijk schieten. Zijn uithaal zoeft maar net over de winkelhaak. In Schotland is het wel prijs, daar is Cyprus langszij gekomen.
  5. tweede helft, minuut 85. Mertens moet even naar de kant voor verzorging en dus staan de Kazachen met een mannetje meer. Kunnen ze nu iets forceren?
  6. tweede helft, minuut 83. Batshuayi duwt de bal van dichtbij bijzonder nonchalant op Nepogodov, maar hij weet zelf ook dat hij meters buitenspel staat.
  7. tweede helft, minuut 82. Daar is Hazard. Eden Hazard wil zijn feestavond opluisteren met een goal en dat lukt nog bijna ook. Nepogodov scoort alweer punten en tikt zijn streep uit de bovenhoek.
  8. tweede helft, minuut 80. Mertens kapt Zjoekov tureluurs, maar het vervolg is minder. Zijn schot neemt te snel hoogte en vindt het doel dus niet.