Bij Noorwegen stond Genk-middenvelder Sander Berge de hele wedstrijd tussen de lijnen.

2. 79' - Verv. Mikel Oyarzabal door Rodri
  3. 90+5' - Doelpunt strafschop - Joshua King (1 - 1)
EK-kwalificatie - speeldag 7 - 12/10/19 - 20:46
48'
Saúl
0 - 1
Saúl
48'
90+5'
Joshua King
90+5'
Joshua King
1 - 1

Spanje heeft nog geen volledige zekerheid over zijn EK-kwalificatie. Spanje liet in Noorwegen zijn eerste punten in de campagne liggen. Door de gelijkmaker van King vanaf de stip, diep in de toegevoegde tijd, moet Spanje het kwalificatiefeest voor het EK nog even uitstellen.

De Spanjaarden waren met een duidelijk doel afgezakt naar Oslo: Noorwegen opzij zetten en hun ticket voor het EK 2020 bemachtigen. De Spanjaarden hadden voor de wedstrijd ook nog wat te vieren, want Sergio Ramos stond voor de 168e keer tussen de lijnen bij La Roja. Daarmee stoot hij Iker Casillas van de troon als recordinternational.

De Spanjaarden begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd. Noorwegen kwam in de eerste helft via King en Elabdellaoui het dichtst bij de openingstreffer. De Spanjaarden kwamen niet in hun spel en gingen met twijfels de rust in.

Na de pauze sloeg de Spaanse motor wel meteen aan. Saúl waagde zijn kans met een hard schot en versloeg doelman Jarstein, die niet echt vrijuit ging. De Spanjaarden hadden hun voorsprong te pakken en hielden het gaspedaal ingedrukt. Ruiz kwam nog het dichtste bij de verlossende treffer, maar de deklat lag in de weg bij zijn trap.

Noorwegen probeerde zich nog te verweren met veel inzet, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet meer. "EK-ticket in de pocket", dachten de Spanjaarden, maar daar stak hun doelman Kepa diep in de extra tijd nog een stokje voor. Hij kwam onoordeelkundig uit bij een Noorse aanval en buffelde Elabdellaoui neer. King pakte het geschenk met beide handen aan en trapte Noorwegen vanaf de stip naar een gelijkspel.

Met het gelijkspel in Oslo moet Spanje nog eventjes wachten op de kwalificatie voor het EK. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben de roodhemden van coach Moreno 5 punten meer dan eerste achtervolger Zweden en 6 meer dan tweede achtervolger Roemenië. Dinsdag krijgen de Spanjaarden een nieuwe kans om hun EK-ticket te bemachtigen op bezoek in Zweden.