4. 78' - Doelpunt - David Brooks (2 - 1)
EK-kwalificatie - speeldag 3 - 08/06/19 - 15:03
78'
David Brooks
2 - 1
78'

In de voorrondes van het EK 2020 heeft Kroatië in groep E de 3 punten thuis gehouden tegen Wales. Anderlecht-verdediger James Lawrence was de pineut bij de bezoekers met een owngoal.

Kroatië greep in Osijek Wales meteen naar de keel. Een bedrijvige Perisic lag na een dik kwartier aan de basis van de 1-0. De flankaanvaller probeerde voor doel een vrijstaande ploegmaat te vinden en de bal werd knullig in doel gelopen door Anderlecht-speler James Lawrence.

Na de rust verdubbelde Kramaric de voorsprong van de Kroaten, maar het doelpunt van de Hoffenheim-speler werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was slechts uitstel voor Wales, dat enkele minuten later toch de 2-0 incasseerde. Perisic strafte geklungel in de bezoekende defensie af.

Het slotkwartier werd vervolgens nog onverwacht spannend, toen Brooks vanuit het niets de 2-1 liet optekenen. Beide ploegen hadden nog kansen om te scoren, maar een doelpunt viel er niet meer.