• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederland plaatst zich voor het eerst in 6 jaar weer voor groot toernooi

  1. 40' - Geel - Steven Davis
  2. 36' - Verv. Marten de Roon door Davy Pröpper
  3. 30' - Geel - Joël Veltman
  4. 11' - Geel - Marten de Roon
  1. 90' - Verv. Ryan Babel door Nathan Aké
  2. 84' - Geel - Stuart Dallas
  3. 81' - Verv. Jamal Lewis door Jordan Thompson
  4. 70' - Verv. Corry Evans door Niall McGinn
  5. 65' - Verv. Steven Berghuis door Luuk de Jong
  6. 58' - Verv. George Saville door Michael Smith

  Nederland heeft zijn ticket voor het EK van volgend jaar beet. Oranje had op de voorlaatste speeldag genoeg aan een 0-0 gelijkspel in Noord-Ierland. In dezelfde groep won Duitsland zijn duel tegen Wit-Rusland en zal er zo ook bij zijn op EURO 2020.

  Met 3 punten achterstand op Duitsland en Nederland mocht Noord-Ierland nog niet afgeschreven worden in de race naar het EK. Het wedstrijdbegin in Windsor Park was alvast veelbelovend. Bij een terugspeelbal talmde de Nederlandse doelman Cillessen te lang om de bal weg te trappen. Whyte kon de actie net niet afstraffen. 

   

  Net wanneer Nederland de wedstrijd in balans bracht, beging verdediger Veltman handspel in het eigen strafschopgebied: penalty voor Noord-Ierland. Aanvoerder Davis nam zijn verantwoordelijkheid, maar trapte de bal los de tribunes in. Noord-Ierland liet zo dé kans liggen om het Nederland knap lastig te maken in deze wedstrijd.

  16 landen geplaatst

  Nadien kroop Noord-Ierland voor de rest van de partij in de eigen schulp. Nederland had op een gegeven moment 70 procent balbezit, maar echt kansen creëerde Oranje niet. Een bal tegen de lat van Berghuis was het enige noemenswaardige. Oranje maalde er niet om dat er geen slotoffensief kwam van de Noord-Ieren en tikte de bal rustig rond tot het einde. 

   

  Dankzij het punt zal Nederland volgend jaar weer present tekenen op een groot toernooi. Na het EK van 2016 en het WK van vorig jaar gemist te hebben, mag de Oranjegekte in 2020 weer losbarsten. In dezelfde groep wist overigens Duitsland zich ook te verzekeren van een EK-ticket na een 4-0 zege tegen Wit-Rusland. 

   

  Voorts plaatsten ook Oostenrijk en Kroatië zich vanavond in hun groepen. Hierdoor zijn er nu al 16 landen gekend voor het EK van volgend jaar.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 35. Nederland mag naar het EK! De wedstrijd in Noord-Ierland zit erop. Een bleke 0-0 blijkt genoeg voor Oranje om zich op te maken voor EURO 2020. Na het EK van 2016 en het WK van vorig jaar gemist te hebben, is Oranje er weer bij op een groot toernooi.
  2. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Nederland, Nathan Aké erin, Ryan Babel eruit
  3. tweede helft, minuut 90. Koeman gaat de defensie helemaal dicht timmeren. Babel moet het veld verlaten voor verdediger Aké.
  4. tweede helft, minuut 89. Aan de fans in Windsor Park heeft het niet gelegen. Ondanks de slechte match, blijven ze uit volle borst zingen en roepen.
  5. Gele kaart voor Stuart Dallas van Noord-Ierland tijdens tweede helft, minuut 84
  6. tweede helft, minuut 82. Van de Beek mag nog eens trappen richting de goal, na doorkoppen van De Jong. Van de Beek jaagt de bal echter de tribunes is. Hij stond ook nog eens buitenspel.