• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Duitsland op een diefje voorbij Oranje in slotfase (met video's)

  1. 38' - Geel - Daley Blind
  2. 34' - Doelpunt - Serge Gnabry (0 - 2)
  3. 15' - Doelpunt - Leroy Sané (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Marten de Roon door Luuk de Jong
  2. 90' - Doelpunt - Nico Schulz (2 - 3)
  3. 88' - Verv. Serge Gnabry door Marco Reus
  4. 70' - Verv. Leon Goretzka door Ilkay Gündogan
  5. 63' - Doelpunt - Memphis Depay (2 - 2)
  6. 48' - Doelpunt - Matthijs de Ligt (1 - 2)

  Duitsland heeft in en tegen Nederland zijn eerste EK-kwalificatiematch gewonnen. De derde keer bleek de goede keer voor de Duitsers, die wel opnieuw een 0-2-voorsprong uit handen gaven. "Maar op het einde wonnen de Duitsers..." .

  Het was de derde keer in minder dan 6 maanden dat Nederland en Duitsland tegenover elkaar stonden. Oranje won en speelde gelijk in de vorige duels.

   

  Het “vernieuwde” Duitsland begon aan de derde confrontatie zonder echte spits. Het plannetje om de bal voortdurend in de rug van de Nederlandse defensie te droppen en te rekenen op de snelheid en behendigheid van Sané en Gnabry werkte perfect in de eerste helft.

   

  Een eerste keer toen De Ligt uitgleed en Sané scoorde. Een tweede keer toen Gnabry naar binnen dribbelde en heerlijk in de verste hoek knalde, 0-2. Cillissen moest daarna nog twee keer een derde goal voorkomen.

   

  Bij Nederland ontbraken duidelijke offensieve patronen tegen vaak 7 verdedigend ingestelde Duitsers. Twee keer werd de bezoekende defensie wel gevloerd, maar werkte de minste Nederlander van allemaal, Babel, de enorme kansen niet goed af.

   

  Niet toevallig ging Babel bij de rust naar de kant. Bergwijn kwam in de ploeg en Nederland ging met drie centrale verdedigers en Promes als linkse vleugel spelen. De match kantelde helemaal. Duitsland kwam er niet meer aan te pas.

   

  De Ligt kopte al snel de 1-2 binnen en Memphis mikte clean de 2-2 in doel. Net als in het vorige duel tegen de Duitsers maakte Nederland een dubbele achterstand goed. Oranje bleef komen, maar kreeg geen grote kansen meer. De Duitse invallers Gündogan en Reus zette in de 90e minuut een knappe aanval op, die Duitsland een gevleide zege opleverde.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde match. Duitsland wint op een diefje tegen Nederland. Nederland haalde een 0-2-achterstand op en verdiende een zege, maar op het einde wonnen de Duitsers.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Nederland, Luuk de Jong erin, Marten de Roon eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Einde. Duitsland wint op een diefje tegen Nederland. Nederland haalde een 0-2-achterstand op en verdiende een zege, maar op het einde wonnen de Duitsers.
  5. tweede helft, minuut 90. Koude douche voor Nederland. Een minuut voor het einde bezorgen de invallers Duitsland een onterechte zege. Gündogan en Reus zetten de aanval prachtig op. Afwerken is in dit geval het minst moeilijke voor Schulz. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Nico Schulz van Duitsland. 2, 3.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Duitsland, Marco Reus erin, Serge Gnabry eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Bijna Oranje nog. Bergwijn opent perfect op Dumfries. De flankverdediger wil Depay in een keer aanspelen, maar Süle gooit zijn imposante lijf nog in de baan van het schot.
  9. tweede helft, minuut 84. Gnabry dreigt eindelijk eens. We zitten ondertussen in de 84e minuut en daar is toch eens Duitse dreiging in de tweede helft. Gnabry kan net als bij zijn goal vanop links op Van Dijk af. Hij gaat voorbij de aanvoerder, maar het schot is zwak.
  10. tweede helft, minuut 84. Depay lanceert Blind op de linkerflank, maar de voorzet is een eitje voor Neuer.
  11. tweede helft, minuut 81. Kroos laat niets zien. Kroos probeert met een vrije trap Cillissen te verrassen in de korte hoek. Die poging is tekenend voor de partij van Kroos. Bijzonder matig. De bal vliegt 2 meter naast.
  12. tweede helft, minuut 80. Na een zeldzame aanval van Duitsland, kan Oranje eens counteren. Met drie zijn ze, maar de bal va Depay voor Wijnaldum is net iets te hard. Neuer is eerst bij de bal.
  13. tweede helft, minuut 79. Oranje wil nog graag scoren, maar doet het niet overhaast. Ze willen niet nog eens in het mes lopen. We kijken naar het saaiste moment in een aantrekkelijke match.
  14. tweede helft, minuut 73. De Nederlandse honger is nog niet gestild. De thuisploeg blijft vlot combineren en zoeken naar een derde treffer. Duitsland raakt nog nauwelijks de bal.
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Duitsland, Ilkay Gündogan erin, Leon Goretzka eruit
  16. tweede helft, minuut 67.
  17. tweede helft, minuut 63. Daar is de gelijkmaker. Oranje flikt het opnieuw. Ze halen een 0-2-achterstand op tegen Duitsland. Depay lijkt de bal te verliezen in de kluts, maar Wijnaldum krijgt hem toch opnieuw bij zijn spits en die maakt het clean af met een laag schot in de hoek. .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Memphis Depay van Nederland. 2, 2.