EK-kwalificatie - speeldag 1 - 22/03/19 - 20:47
85'
Tomáš Kalas
5 - 0

Engeland heeft zijn EK-kwalificatiecampagne ingezet met een knaller. Thuis tegen Tsjechië verwende het de toeschouwers met 5 goals. Raheem Sterling kroonde zich tot man van de match met 3 rozen.

Voor de aftrap namen de 82.575 supporters in Londen een minuut stilte in acht ter ere van de slachtoffers van de aanslag in Nieuw-Zeeland.

Daarna ontbond vooral man in vorm Raheem Sterling zijn duivels. De flukse aanvaller van Manchester City opende halverwege de 1e helft de score. Op slag van rust lokte diezelfde Sterling een strafschop uit, Harry Kane zette die netjes om.

Na de koffie vond de alomtegenwoordige Sterling nog 2 keer de weg naar het net. Nadien kreeg de uitblinker zijn applausvervanging en mocht toptalent Hudson-Odoi zijn debuut maken.

De forfaitcijfers kwamen nog op het scorebord na een ongelukkige owngoal van Kalas. De andere wedstrijd in groep A tussen Bulgarije en Moldavië eindigde op 1-1, Kosovo was vrij.