" "
Hongarije stond na 88 minuten nog 0-1 achter, 4 minuten later was de buit binnen.

Hongarije nekt IJsland voor EK-ticket na dramatische ommekeer

do 12 november 2020 22:47
Hongarije
2-1
IJsland
  1. 6' - Geel - Gylfi Sigurdsson
  2. 12' - Doelpunt - Gylfi Sigurdsson (0 - 1)
  11. 89' - Doelpunt - Loïc Négo (1 - 1)
  12. 90+3' - Doelpunt - Dominik Szoboszlai (2 - 1)
  13. 90+6' - Geel - Sverrir Ingi Ingason
EK-kwalificatie - speeldag 1 - 12/11/20 - 20:46
12'
Gylfi Sigurdsson
0 - 1
12'
89'
Loïc Négo
89'
Loïc Négo
1 - 1
90+3'
Dominik Szoboszlai
90+3'
2 - 1

Hongarije heeft zich vanavond op de valreep geplaatst voor Euro 2020. Het won in zijn play-offfinale thuis van IJsland met 2-1. In de 88e minuut stond het in Boedapest nochtans nog 0-1 voor de bezoekers, maar in 5 minuten draaide de thuisploeg de rollen nog om. Hongarije komt op het EK uit in de "groep des doods" met Frankrijk, Duitsland en Portugal.

Sigurdsson had IJsland al na 11 minuten op voorsprong getrapt met een vrijschopgoal, waarbij doelman Gulacsi flink flaterde. IJsland, de verrassing van Euro 2016, leek op weg naar een nieuw EK, maar Hongarije, dat in 2016 in de 1/8e finales door België gewipt werd, vocht tot het bittere eind. Het trok een hele match richting bezoekend doel, al leverde dat niet veel kansen op.

Maar finaal loonde dat: Nego, in 2013 enkele maanden als Roma-huurling bij Standard, zorgde met een bal die tussen enkele verdedigers viel, voor op zijn minst verlengingen. Maar zover kwam het zelfs niet. 2 minuten in de extra tijd bezegelde Salzburg-spits Szoboszlai het lot van de bezoekers met een fantastische solo en dito afstandsschot.

Bij IJsland stonden Birkir Bjarnason (ex-Standard) en Alfred Finnbogason (ex-Lokeren) aan de aftrap. Ari Skulason (Oostende) en Sverrir Ingason (ex-Lokeren) vielen in.

Op het EK zit Hongarije in de loodzware poule F met titelverdediger Portugal, wereldkampioen Frankrijk en Duitsland.