Ga naar de inhoud
OHL slaat toe in het ultieme slot.
Westerlo OH Leuven
30. Koen Van Langendonck 13. Alex Runarsson
2. Pietro Perdichizzi 3. Sofian Chakla
7. Lukas Van Eenoo 35. Cenk Ozkacar
10. Jan Bernat 6. Sébastien Dewaest
11. Maxim De Cuyper 24. Casper De Norre
12. Christoffer Remmer 11. Mousa Tamari
14. Kyan Vaesen 27. Mandela Keita
18. Kouya Mabea 21. Alexis De Sart
21. Erdon Daci 10. Xavier Mercier
23. Rubin Seigers 8. Siebe Schrijvers
39. Thomas Van De Keybus 99. Kaveh Rezaei
   
Wisselspelers  
1. David Jensen 90. Rafael Romo
9. Lyle Foster 5. Pierre-Yves Ngawa
25. Igor Vetokele 4. Kristiyan Malinov
5. Oguz Guctekin 33. Mathieu Maertens
42. Guy-Serge Yameogo 14. Thibault Vlietinck
L. Noviello 19. Levan Shengelia
8. Simon Paulet 9. Sory Kaba
WesterloOH Leuven
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Wim Smet
stadion
Het Kuipje
toeschouwers
3500

OHL keert scheve situatie om in Westerlo na goals in minuut 89 en 93

 wo 1 december 2021 20:34
  1. 18' - Rood - Kouya Mabea
  1. 47' - Verv. Kaveh Rezaei door Mathieu Maertens
  2. 56' - Doelpunt - Casper De Norre (1 - 1)
  3. 67' - Geel - Maxim De Cuyper
  4. 68' - Doelpunt - Jan Bernat (2 - 1)
  5. 88' - Verv. Sofian Chakla door Thibault Vlietinck
  6. 90' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (2 - 2)
  7. 90+1' - Doelpunt - Mathieu Maertens (2 - 3)
Croky Cup - speeldag 1 - 01/12/21 - 18:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
56'
Casper De Norre
1 - 1
Casper De Norre
56'
68'
Jan Bernat
68'
Jan Bernat
2 - 1
90'
Siebe Schrijvers
2 - 2
Siebe Schrijvers
90'
90+1'
Mathieu Maertens
2 - 3
Mathieu Maertens
90+1'

Bekerspektakel in het Kuipje. Westerlo leek lange tijd op weg naar een nieuwe stunt tegen OHL, maar na enkele dolle slotminuten keerde de situatie helemaal om. Na treffers van Schrijvers (in minuut 89) en Maertens (minuut 93) bekert Leuven verder. Het duel was overigens al spectaculair begonnen met een vroege rode kaart voor beide ploegen.

  • 12' Remmer 1-0
  • 55' De Norre 1-1
  • 67' Bernat 2-1
  • 89' Schrijvers 2-2
  • 93' Maertens 2-3

Dubbele rode kaart na 12 minuten

Wat begon als een leuke wedstrijd onder impuls van een enthousiast Westerlo groeide uit tot een voetbalrollercoaster in het gezellige 't Kuipje. Zowel voor als na de rust. 

 

Voor de pauze maakte Schrijvers bijna een wereldgoal, mikte Tamari een schot van ver heerlijk op de kruising, maar waren het vooral de goal van Remmer en twee rode kaarten die bepalend waren.

 

Mercier en Mabea gingen neus aan neus staan na een tackle van die laatste. Mercier pakte uit met een lichte kopstoot. Wat Mabea deed of zei, was niet meteen te zien op de beelden. Scheidsrechter Smet (die onlangs ook Benito Raman voor soortgelijk gedrag als Mercier rood gaf) stuurde beide spelers naar de kleedkamer.

 

Westerlo ging het best met de nieuwe realiteit om. Remmer tijfelde niet toen Bernat hem een schietkans aanbood en zag zijn strak schot prachtig in de verste hoek verdwijnen. De 1-0 was niet gestolen. OHL moest zonder zijn spelmaker (Mercier) bezinnen tijdens de rust. 

Maertens krijgt Westerlo stil in minuut 93

Ook na de pauze werd het geen seconde saai. Marc Brys keek de situatie niet aan en bracht meteen Maertens en Kaba in de ploeg. Beide zouden nog een belangrijke rol spelen. 

 

In vier minuten tijd miste Maertens eerste een enorme kans op 1-1, werd de 2-0 van Bernat afgekeurd voor buitenspel en maakte De Norre uiteindelijk toch de verdiende gelijkmaker: 1-1. OHL was gretiger uit de kleedkamer gekomen. 

 

De inbreng van Foster bij Westerlo bracht de thuisploeg op zijn beurt opnieuw in de match. De Zuid-Afrikaan dwong OHL-verdediger Chakla in de voeten van Bernat te koppen en de Slovaak van Westerlo zorgde van dichtbij voor een tweede Kempens feestje: 2-1.

 

Foster vergat het kort daarna af te maken alleen op weg naar doel en dat zou een erg zure misser worden. OHL speelde niet geweldig, maar had genoeg aan twee klasseflitsen in vier minuten. Kaba acteerde als perfecte targetspits voor Schrijvers, die in de 89e minuut de 2-2 maakte met een afstandsschot.

 

En toen iedereen met zijn gedachten al bij verlengingen zat, kreeg Maertens alle Westerlo-fans stil na een wandeling door de Westerlo-defensie: 2-3.

Vaesen (Westerlo): "We verdienen niet om te verliezen"

  • Kyan Vaesen (Westerlo): "We verdienen niet om te verliezen. Als je in de laatste minuten nog twee tegengoals incasseert, dan is dat heel zuur. Het uitvallen van Foster was belangrijk, maar daar mogen we het niet op steken. We mogen dit nooit weggeven. Jammer dat we na de zege tegen Antwerp niet opnieuw kunnen stunten, maar we hebben een mooi bekerparcours afgelegd."
  • Mathieu Maertens (OHL): "Het was een vreemde match met twee snelle rode kaarten, maar het is fantastisch hoe we ons terug in de match gevochten hebben. Zonder onze spelmaker (Mercier, rood) hadden we het soms moeilijk om de ruimtes te vinden en de beslissende pass te trappen, maar als ploeg hebben we ons toch getoond uiteindelijk. In bekermatchen kan het soms snel gaan, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen."

Brys: "Onverhoopt heel blij"

De Roeck: "Hebben ons weer op een positieve manier getoond"

De Cuyper: "Hadden zelf nog de beste kansen om 3-1 te scoren"

De Norre: "We kruipen door het oog van de naald"

Fase per fase

90+7' tweede helft
67'
46' tweede helft
20:40
20:38

Laatste fluitsignaal

OH Leuven mag naar de kwartfinales van de beker na een bijzonder vermakelijke avond in Westerlo. De leider in 1B kwam twee keer op voorsprong, maar de laatste 7 minuten waren er te veel aan.

20:36

Maertens scoort in de 93e minuut

Het wordt helemaal stil in 't Kuipje. Maertens maakt een wandeling door de defensie van Westerlo en legt de 2-3 beheerst binnen. OHL gaat hier winnen vanavond.

20:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:31

Daar is de 2-2 in de 88e minuut

OHL maakt gelijk op een moment dat weinig fans het nog verwachten. Kaba speelt perfect voor targetspits en bedient Schrijvers. Hij knalt hard de gelijkmaker binnen. We lijken naar verlengingen te gaan. 

20:26

Twee wissels bij Westerlo

Niet vergeten dat hier al heel lang met tien tegen tien wordt gespeeld. De vermoeidheid zal nu zeker gaan meespelen. Daarom wordt Vaesen naar de kant gehaald voor Vetokele. Noviello komt Foster vervangen, die met een blessure lijkt te sukkelen.

20:21

Wat verzint OHL?

OH Leuven probeert iets te doen aan zijn achterstand, maar de aanvallen missen precisie voorlopig. Invaller Shengelia probeert zich door de verdediging te dribbelen, maar mikt dan hoog over.

20:19
20:18

Foster scoort nu wel, maar afgekeurd

Er blijft vanalles gebeuren in deze match. Foster scoort nu wel met het hoofd, maar dit feestje gaat niet door want de vlag van de lijnrechter gaat in de lucht.