1. 18' - Doelpunt - Julien De Sart (0 - 1)
  2. 76' - Doelpunt - Julien De Sart (0 - 2)
Croky Cup - speeldag 1 - 01/12/21 - 19:59
18'
76'
0 - 2
76'

Gent heeft gedaan wat het moest doen op het veld van Lommel: winnen. Grote man bij de bezoekers was Julien De Sart, die de Gentse goals voor zijn rekening nam. Lommel bood wel weerwerk in de tweede helft, maar kwam te laat om de ploeg uit 1A te verschalken.

Doelpunten:

• 18' De Sart 0-1
  • 77' De Sart (p.) 0-2

De weergoden waren de 700-tal Lommelse supporters niet goed gezind. In een striemende regen begonnen Lommel en Gent aan de partij. De bezoekers voelden zich als een vis in het water in Limburg en waren erg gretig.

Vadis Odjidja dirigeerde de Gentse aanvalsgolven, een doelpuntje leverden die niet op. "Dan maar op stilstaande fase proberen", dacht collega-middenvelder Kums. Zijn hoekschop werd weggekopt, maar in de herneming pakte De Sart uit met een heerlijke pegel.

Lommel voelde nattigheid en formuleerde meteen een antwoord. Kis knalde een vrije trap tegen de paal. Vlak voor rust kopte Anello de gelijkmaker over, en dus mochten beide ploegen zich omkleden bij een 0-1-ruststand.

Lommel gooide na de pauze Arzani in de strijd. De dribbelkont bezorgde Gent kopzorgen. De hoop op een nieuwe stunt groeide bij de thuisploeg. Tot de bezoekers een penalty kregen. Onvrede bij de Limburgse aanhang, want die zag een overtreding in de opbouw.

De Sart liet het niet aan zijn hart komen en knalde de dubbele voorsprong tegen de touwen. Gent had zijn schaapjes op het droge en tikte de wedstrijd uit. Volgende uitdaging: de kwartfinales.

De Sart
Gent feliciteert De Sart met zijn knap doelpunt.

Neven: "Tissoudali lokte penalty slim uit"

Glenn Neven (Lommel):  "Gent komt op voorsprong dankzij een mooie goal. Toch denk ik dat we de eerste helft de betere kansen hebben. Dan hoop je zo lang mogelijk het kleinste verschil vast te houden en je in de wedstrijd te knokken."

"De ref gaf bij de strafschop zelf toe dat hij niets had gezien en hij liet doorspelen. Aan de andere kant raak ik Tissoudali licht en ging hij neer. Dat was slim van hem. Toen de 0-2 viel,  was het over voor ons."

"We mogen de beker met opgeheven hoofd verlaten. Dit was voor ons een wedstrijd in cadeauverpakking na de match in Charleroi. Daar wonnen we op een diefje, vandaag had Gent gewoon meer kwaliteit. Het is mooi geweest."

Castro-Montes (Gent): "We moesten sneller de wedstrijd beslissen. Dat deden we niet, dus was die tweede treffer erg belangrijk. We weten dat Lommel gevaarlijk kon zijn op stilstaande fases, we bleven op onze hoede."

"We creëerden niet erg veel, maar hadden kansen genoeg om te scoren. Ook Laurent Depoitre, al mag je niet onderschatten hoeveel werk hij verzet voor de ploeg. Het enige wat ontbreekt, is een doelpuntje van hem. Voor de rest is iedereen blij met hem."

21:47

Gent stoot door naar de kwartfinales

Gent klopt Lommel met 0-2. Daar mag Hein Vanhaezebrouck Julien De Sart voor bedanken. De middenvelder scoorde een pegel en zette een penalty om. Lommel was een halfuur gevaarlijk, maar kon de ploeg uit 1A niet verrassen.

90+1' tweede helft
85'
72'
21:44

De 90 minuten zitten erop, nog 3 minuten toegevoegde tijd komen erbij.

21:40

Lommel is nog gevaarlijk op vrije trap. Sales loopt goed weg van zijn verdediger, maar oog in oog met Bolat kan de spits niet afwerken.

21:37

Lommel penetreert de Gentse zestien en schreeuwt om een strafschop. De scheids verroert geen vin, ondertussen wisselt Vanhaezebrouck viermaal.

21:29

De Sart maakt zijn tweede!

De Sart trapt de penalty hard tegen de netten. Gent geniet van de dubbele voorsprong.

21:28

Penalty Gent!

Tissoudali gaat op wandel in de Lommelse zestien en gaat neer. Penalty volgens de scheids. Het thuispubliek is razend, want de supporters zagen een overtreding in de opbouw.

21:27

Lommel zet zijn voet naast Gent in de partij. De thuisploeg eist de bal op en dwingt de Gentse verdediging tot foutjes.

21:23

Bolat brengt redding

Arzani - weer hij - probeert het eens van ver. Bolat moet zich volledig strekken om de bal uit zijn doel te boksen. Gaat het dan toch eens lukken voor Lommel?

21:21

Hanche-Olsen kopt een hoekschop van Kums op het dak van het doel. Alweer is Gent gevaarlijk op stilstaande fase.

21:17

Neven net niet!

De hoekschop voor Lommel levert gevaar op! Kis gooit de bal voor doel, Neven kopt nipt voorlangs.

21:16

Invaller Arzani toont zich

Hij staat nog maar een handvol seconden op het veld, maar verse kracht Arzani haalt uit. Bolat beroerde de bal niet, Lommel krijgt toch een hoekschop.

21:14

Vadis Odjidja speelt een beresterke partij op het middenveld. Hij dirigeert elke aanval.