117'
Nikola Storm
117'
2 - 1

KV Mechelen staat na een felle strijd tegen Cercle Brugge in de kwartfinales. De Camargo bracht de thuisploeg in de 2e helft langszij en pas diep in de 2e verlenging besliste uitblinker Storm de wedstrijd.

Doelpunten:

• 35' Somers 0-1
  • 66' De Camargo 1-1
  • 116' Storm 2-1

KV Mechelen - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: De wedstrijd lijkt af te stevenen op een strafschoppenreeks, maar diep in de tweede verlenging slaat KV Mechelen alsnog toe. De Camargo botst nog op Warleson, maar Storm treft met een heerlijk schot wél raak.

• Man van de match: Nikola Storm was de drijvende kracht achter de kwalificatie van KV Mechelen. Hij bracht bij de start van de tweede helft vuur in de ploeg, maar had pech bij de afwerking. In de tweede verlenging was het wel raak en hoe!

• Opvallend: KV Mechelen bevestigt nog maar eens zijn reputatie van bekerploeg. Sinds de bekerwinst in 2019 staat het nu al voor het tweede jaar op rij in de kwartfinales. Vorig seizoen was dat wel ook het eindstation, tegen bekerhouder Racing Genk.

Somers scoort, Kanouté laat de 0-2 liggen

Dominik Thalhammer, de opvolger van Yves Vanderhaeghe, keek vanavond nog toe vanuit de tribune, maar de impact van de nieuwe technische staf was toch meteen voelbaar bij Cercle. Van de 11 die afgelopen zaterdag aan de aftrap stonden in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen bleven er vanavond welgeteld 4 over.

In die competitiewedstrijd op Jan Breydel ging KV Mechelen verrassend onderuit en dus was de ploeg voor eigen volk gebrand op revanche. Het initiatief kwam dan ook van de thuisploeg in de openingsfase, maar tot kansen leidde die dominantie niet.

Ook Cercle was amper gevaarlijk, Thoelen moest enkel in actie komen op een schot van Rubio. De Cercle-supporters zorgden wél voor vuurwerk, door hun rookbommetjes moest de wedstrijd zelfs even stilgelegd worden.

Het venijn zat in de staart, want 10 minuten voor de rust sloeg Cercle plots toe. Bij KV Mechelen kregen ze de bal niet goed weg na een vrije trap en Somers opende de score. Vijf minuten later stond het bijna weer gelijk, maar Warleson hield Schoofs van de 1-1.

Gevaarlijker werd het niet bij KV Mechelen en met de rust in zicht ontsnapte de thuisploeg na knullig balverlies aan de 0-2. Kanouté kapte Thoelen goed uit, maar besloot dan onbegrijpelijk naast met zijn mindere linker.

Storm bezorgt Mechelse fans zinderende apotheose

Na de rust kreeg Cercle een Mechelse Storm over zich heen. De aanvaller stapelde de kansen op, maar steevast stond een Cercle-speler of doelman Warleson in de weg. Tegenslag dus voor de thuisploeg, Cercle had het geluk aan zijn kant.

Iets voorbij het uur zag KV Mechelen Cuypers geblesseerd uitvallen na een ongelukkige botsing. Het bleek vreemd genoeg een zegen, want invaller De Camargo stond amper op het veld of hij bracht KV Mechelen weer langszij. Warleson kon een knal van Schoofs nog tegen de paal duwen, maar was kansloos tegen de herneming van de invaller.

KV Mechelen bleef nadien op zoek gaan naar de winning goal, maar Cercle hield al bij al makkelijk stand. Enkel Storm kwam echt nog dicht bij de 2-1, maar zijn schot werd nog net afgeblokt.

Verlengingen dus en die leken een maat voor niks. Enkel Millan zorgde even voor opwinding met een spectaculaire omhaal, maar Thoelen bracht redding. Diep in de tweede verlenging gebeurde het dan toch. Warleson hield De Camargo nog van de 2-1, maar meteen daarna moest hij zich toch gewonnen geven op een heerlijke knal van Storm.

KV Mechelen neemt zo revanche voor de competitienederlaag in Brugge en staat voor het derde jaar op rij in de kwartfinales. Bij Cercle kunnen ze zich nu volop focussen op de strijd voor het behoud.

120+3'
106'
23:06

KV Mechelen staat na een felle strijd tegen Cercle Brugge in de kwartfinales. De Camargo bracht de thuisploeg in de 2e helft langszij en diep in de 2e verlenging besliste uitblinker Storm de wedstrijd.

23:03

Storm doet het voor KV Mechelen!

Nikola Storm laat de Mechelse supporters kirren van plezier. Hij snijdt vanaf links goed naar binnen en knalt de bal dan overhoeks heerlijk binnen. KV Mechelen is op weg naar de kwartfinales.

23:00

Warleson voorkomt de 2-1!

KV Mechelen is plots bijzonder dicht bij de winning goal. De Camargo zorgt bijna voor zijn tweede van de avond met een deviatie op een voorzet van Shved, maar Warleson brengt redding voor Cercle.

22:57

Tom Boudeweel op Radio 1
22:56
22:55

Bij Cercle wordt Deman naar de kant gehaald. Ackx is zijn vervanger.

22:52

Thoelen pareert omhaal van Millan

Dan toch even opwinding in deze verlengingen. Millan probeert het met een spectaculaire omhaal, maar Thoelen brengt redding voor KV Mechelen.

22:51

Tweede verlenging

KV Mechelen en Cercle beginnen aan het laatste kwartier. Bij de thuisploeg is Engvall in de ploeg gekomen voor Mrabti.

104'
98'
91'
22:46

Einde eerste verlenging

De eerste verlenging was een maat voor niks. Nog steeds geen afscheiding tussen KV Mechelen en Cercle Brugge dus.

22:45

Geel voor Da Silva Lopes

Cercle blijft gele kaarten verzamelen. Ook Da Silva Lopes pakt er ééntje na een fout op Shved. De daaropvolgende vrije trap van Schoofs landt in de handen van Warleson.