Westerlo slingert Antwerp uit de Beker en doet 't Kuipje kirren van de pret

1. 33' - Doelpunt - Thomas Van den Keybus (1 - 0)
    Croky Cup - speeldag 1 - 28/10/21 - 20:47
    33'
    Thomas Van den Keybus
    33'
    1 - 0

Een ouderwetse stunt in het Kuipje. Westerlo heeft Antwerp uit de beker gewipt na een 2-1-zege. De thuisploeg toonde zich dodelijk efficiënt voor rust en kwam op een dubbele voorsprong dankzij goals van Van den Keybus en Foster. Het antwoord van de Great Old bleef bij een aansluitingstreffer. Exit Antwerp.

Doelpunten:

• 32' Van den Keybus (1-0)
    • 43' Foster (2-0)
    • 75' Samatta (2-1)

Bekijk de goals uit Westerlo - Antwerp (2-1)

't Kuipje ontploft al twee keer voor de rust

In een heerlijk bekersfeertje was het Antwerp die de thuisploeg meteen bij het nekvel nam. Na 10 minuten was de eerste echte kans dan ook voor de bezoekers. Bataille vond vanaf rechts het hoofd van Samatta, maar de Tanzaniaan slaagde er niet in zijn kopbal te kadreren.

Westerlo bleef moeite hebben met de hoge Antwerpse druk en plooide terug. Toch staken ook de Kemphanen na 20 minuten hun neus een eerste keer aan het venster. Bernat viseerde met een penseelstreek de verste paal, Dessoleil verwerkte in extremis in hoekschop.

De thuisploeg schakelde een versnelling hoger en op het halfuur deed Van den Keybus ’t Kuipje een eerste keer ontploffen. Bernat bracht een vrije trap goed in de zestien, waar de Club Brugge-huurling de 1-0 voorbij De Wolf buffelde.

Ook de bezoekers duwden het gaspedaal in, maar net voor de rust stond het plots zowaar 2-0. Na een heerlijke lange bal van doelman Van Langendonck legde Van den Keybus de bal slim terug op Foster.  De Zuid-Afrikaan bleef koel en bezorgde Westerlo de dubbele voorsprong bij de rust.

Perdichizzi (Westerlo) krijgt voorzet van dichtbij keihard tegen het hoofd

Aansluitingstreffer van Samatta is doekje voor het bloeden

Priske besefte dat er iets moest veranderen en bracht bij het begin van de 2e helft meteen topschutter Frey. Lang had de Zwitser niet nodig om zich te tonen, maar vanuit de draai gaf de Gouden Stier te weinig kracht mee aan zijn schot.

Antwerp bleef inspiratieloos voetballen en mocht op het uur zelfs blij zijn dat het geen 3e treffer incasseerde. Daci pakte uit met afstandsschot, maar zag zijn heerlijke knal uiteenspatten op de paal.

Ook de gretig ingevallen Vaesen kwam nog dicht bij de 3-0, maar het doelpunt viel een kwartier voor tijd aan de overkant. Benson slingerde zich knap tot aan de achterlijn en vond aan de 2e paal Samatta, die de aansluitingstreffer in een leeg doel deponeerde.

Westerlo maakte zich op voor een Antwerpse stormloop, maar verder dan 2 pogingen van Benson kwamen de bezoekers niet meer. Een heuse stuntzege voor De Roeck en co, Antwerp druipt met het schaamrood op de wangen af.

BEKIJK: Journaalverslag Westerlo - Antwerp 2-1

De Roeck: "We gaan vandaag verdiend naar de volgende ronde"

Jonas De Roeck (trainer Westerlo):

"We wisten dat Antwerp met veel power zou beginnen aan de partij. De eerste 15 minuten hebben ze dan ook veel krachten verspeeld, zonder dat we echt grote kansen weggaven."

"In het begin waren de jongens misschien een beetje onder de indruk. Ze zochten iets te snel de diepte, maar na de openingsfase konden we het evenwicht herstellen. We creëerden kansen en na de 1-0 wisten we dat ze iets meer risico's zouden nemen."

"Ook de 2-0 was heel mooi uitgespeeld. We hadden ook kansen op een 3e doelpunt en dat moet je dan wel doen. Dat gebeurde niet en dan was het wel even pompen of verzuipen."

"Ik denk dat we vandaag wel verdiend doorgaan naar de volgende ronde en dat is natuurlijk al een prestatie op zich."

Priske: "Heel ontgoocheld met deze prestatie"

Brian Priske (trainer Antwerp):

"Iedereen is ontgoocheld natuurlijk. Onze prestatie was niet goed over de volledige wedstrijd. Ik vond dat we nog goed begonnen aan de partij, maar na de
    1-0 was het moeilijk."

"Westerlo kon veel counteren en na de 2-0 was het bijna helemaal gedaan. We hadden veel balbezit, maar konden te weinig gevaar stichten. Dat moet gewoon beter in het vervolg."

"We moeten ook wel veel krediet geven aan Westerlo, want ze hebben echt gelopen voor elkaar. Ik ben echt ontgoocheld in deze prestatie. Nu moeten we gewoon de knop omdraaien richting de volgende wedstrijd."

De Roeck: "Het was nog even pompen of verzuipen"

Priske: "Ik ben ontgoocheld in onze prestatie: dit doet pijn"

Engels: "Vandaag hebben we gefaald als ploeg"

Van den Keybus: "We vechten voor elkaar, dat is onze kracht"

Van Eenoo: "Voor zo een matchen word je voetballer"

22:40

Exit Antwerp!

Westerlo zorgt voor een megastunt en wint met 2-1 van Antwerp. De thuisploeg dook met een dubbele voorsprong de rust in na treffers van Van den Keybus en Effort. Een drukkend Antwerp zorgde een kwartier voor tijd wel nog voor de aansluitingstreffer via Samatta, maar verder geraakten de bezoekers niet meer. Exit Antwerp!

88'

Tik tak...

De tijd begint te dringen voor de bezoekers. Er komen 4 minuten toegevoegde tijd bij.

85'

Benson op Van Langendonck

Benson probeert het nog eens met een afstandsschot, maar de poging van de aanvaller wordt in twee tijden gestopt door Van Langendonck. Een broodnodige ingreep van de Westerlo-doelman.

85'

Westerlo geeft nu steeds meer vrije trappen weg rond de zestien. Geen goed idee tegen een Antwerp dat bloed ruikt. Valt er nog een appel uit de kast voor de bezoekers?

84'

De thuisploeg blijft loeren op de counter, maar is er sinds de aansluitingstreffer niet meer in geslaagd om de oversteek nog eens te maken. Vooral de laatste pass is vaak veel te slordig van de manschappen van De Roeck.

80'

Antwerp drukt door

Westerlo heeft nu echt wel moeite met het hoge tempo van de bezoekers. De thuisploeg komt amper nog aan de overkant en moet hopen dat de bal niet nog eens goed valt voor Antwerp.

78'
    74'

2-1, Samatta!

Na een knappe inspanning van De Laet brengt Benson de bal met een kattenpootje voor doel, waar Samatta de bal in een simpel tegen de netten tikt. De bezoekers hebben nog een kwartier om verlengingen uit de brand te slepen.

70'

Nog 20 minuten

Met nog 20 minuten op de klok begint de tijd nu toch te dringen voor de bezoekers. De drang en de wil is er wel, maar een vlotte aanval krijgen de manschappen van Priske niet bij elkaar gevoetbald.

69'
    65'

Vaesen mikt nipt over

Antwerp ontsnapt opnieuw aan de 3-0. Vaesen werkt zich knap voorbij de Laet en viseert dan met zijn linker de verste bovenhoek. Het schot van de gretige invaller zoeft maar enkele centimers over het doel van De Wolf.

63'

Vaesen slordig

Invaller Vaesen slingert zich - al dan niet foutief- voorbij Vines en stormt op de zestien af. De Belgische aanvaller zoekt vervolgens een medemaat in de zestien, maar verslikt zich in zijn voorzet.

61'
    61'

Daci raakt de paal!

Bijna staat het zowaar 3-0 voor Westerlo. Daci pakt uit met een heerlijke knal, maar ziet zijn poging op de paal uiteenspatten. De bezoekers ontsnappen hier.

59'

Inspiratieloos Antwerp

We zijn al opnieuw een kwartier ver in de 2e helft en Van Langendonck heeft nog steeds geen wonderen moeten verrichten. Antwerp oogt inspiratieloos.

56'

Westerlo parkeert nu echt wel op de eigen zestien, maar heeft voorlopig geen problemen met de flauwe voorzetjes van Antwerp. De bezoekers zullen uit een ander vaatje moeten tappen, willen ze hun avontuur in de beker vandaag niet zien eindigen.