In een bekeronderonsje tussen eersteklassers heeft Seraing zich
tegen STVV verzekerd van de volgende ronde. De bezoekers leken lange tijd op
weg naar de zege, maar incasseerden kort voor tijd toch nog de gelijkmaker. In
de verlengingen had een efficiënt Seraing genoeg aan een treffer van uitblinker
Maziz.

Doelpunt:

• 35' Mouandilmadji (1-0)
  • 53' Matsubara (1-1)
  • 57' Koita (1-2)
  • 80' Maziz (2-2)
  • 104' Maziz (3-2)

Seraing trekt met gevleide voorsprong de rust in

Tegen een jonge Seraing-ploeg waren het de bezoekers die het heft meteen in handen namen. Toch was het de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde, maar een lage schuiver van Lahssaini werd simpel opgeraapt door Steppe.

Hoewel STVV de bal volledig monopoliseerde, was toch wachten tot het einde van het openingskwartier op een eerste echte kans. Na een knappe steal ging Koita zijn kans van buiten de zestien, maar het schot van de Belg zoefde over de lat van Galje.

Seraing kon zich maar niet in de wedstrijd knokken en werd tegen de eigen zestien gedrukt. Balongo probeerde het met een afstandsschot, maar de poging van de Congolees viel naast de verkeerde kant van de paal.

Geen openingstreffer dus voor de bezoekers en zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de overkant. Na een razendsnelle counter verscheen Mouandilmadji plots alleen voor Steppe. De Tsjadische aanvaller twijfelde niet en schoof de 1-0 tegen de gang van het spel in binnen.

Verlengingen doen dominant STVV de das om

Ook na de rust deelde STVV de lakens uit en dat vertaalde zich bijna meteen in de gelijkmaker. Na een heerlijk hakje van De Ridder was Matsubara er als de kippen bij om de 1-1 tegen de netten te duwen.

De thuisploeg was het Noorden helemaal kwijt en 4 minuten later incasseerden ze dan ook een tweede doelpunt. Na een knappe pass van De Ridder stuurde Koita doelman Galje even naar de bakker om de 1-2 vervolgens in een leeg doel te deponeren.

STVV duwde door, maar zowel Hayashi als Hashioka lieten het na om Seraing de genadestoot toe te dienen. Een levenslijn die de thuisploeg 10 minuten voor tijd met twee handen aannam. Invaller Maziz werd zomaar alleen gelaten in de zestien en kopte de 2-2 voorbij Steppe. We kregen een halfuurtje extra voetbal.

Met het ingaan van de verlengingen kroop ook de vermoeidheid in de benen van de spelers. Toch was het opnieuw Maziz die de thuisploeg net voor het einde van de 1e verlenging plots op voorsprong bracht. De Fransman nam een voorzet van Mikautadze heerlijk op de slof en stuurde Seraing zo naar de volgende ronde.

22:29

EINDE

Het bekeravontuur van Sint-Truiden eindigt al in de 1/16e finales. De bezoekers leken op weg naar de overwinning, maar stuitten op een efficiënt Seraing;

120+3'
116'

Het blijft moeilijk voor de bezoekers om nog een kans bij elkaar te voetballen. Seraing lijkt op weg naar de 1/8e finales in de Croky Cup.

113'
112'

Seraing verdedigt zijn voorsprong met hand en tand tegen een drukkend Sint-Truiden. Nu is het invaller Denuit die een geel karton onder de neus krijgt geduwd.

111'
107'

Sint-Truiden zet nu alles op alles en gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Wanneer moet Galje nog eens in actie komen?

106'

Sint-Truiden heeft nog een kwartier om strafschoppen uit de brand te slepen. Kunnen de bezoekers nog een keer toeslaan of trekt Seraing de overwinning over de streep?

106'
105+8'
105'
105'
104'

3-2, Maziz!

Het gaat van kwaad naar erger voor de bezoekers. Maziz krijgt te veel ruimte van de STVV-defensie en knalt de 3-2 in een tijd kurkdroog tegen de netten. Wat een ommekeer in Seraing!

102'

Klasseflits Mikautadze

Onze woorden zijn nog niet koud of daar is de 3-2 bijna. Mikautadze maakt zichzelf heerlijk los van zijn rechtstreekse tegenstander, maar treft vervolgens het zijnet. De bezoekers ontsnappen hier.

101'
100'

Uitputtingsslag

Ook de vermoeidheid lijkt wat in de benen van de spelers te kruipen, want het hoge tempo van in het begin van de 2e helft is al een tijdje niet meer te zien. Wie heeft er nog wat extra jus in de benen?

95'

Het blijft voorlopig nog wachten op de eerste kans in deze verlenging. Beide ploegen lijken toch wat meer op hun hoede dan in de reguliere speeltijd.

91'

EERSTE VERLENGING

Seraing en STVV beginnen aan de eerste verlenging. Weten we binnen een halfuurtje wie verder bekert of moeten strafschoppen voor de beslissing zorgen?