61'
David Atanga
61'
6 - 1

Het was even schrikken voor KV Oostende toen Delplank Onhaye, een vijfdeklasser, al snel op voorsprong trapte. Nog voor de rust keerden de "Kustboys" de scheve situatie al om. Uiteindelijk boekte Oostende nog een meer dan vlotte zege. Het werd met 8-1 nog een bolwassing voor Onhaye.

Verrassing in de beginfase

Voor het eerst in 37 jaar wist een vijfdeklasser zich nog eens te plaatsen voor de 1/16e finales van de beker. Weinig kenners die dan ook geld hadden ingezet op winst voor Onhaye. Maar de bekercompetitie zit soms vol verrassingen. Dat de club uit 3e amateur meteen wist te scoren, was ook zo'n surprise. Bij KVO krabden ze zich eens in de haren toen Delplank voor de 0-1 zorgde.

Missie achtervolging was dan aangebroken voor de kustploeg en dat hadden ze goed begrepen. Niet veel later lukte Kvasina de gelijkmaker.De 24-jarige Oostenrijker had er klaarblijkelijk wel zin in. Net voor de rust had Kvasina al een hattrick op zijn naam staan.

Tussendoor kopte Fortes het leer nog eens in doel. Resultaat: een comfortabele 4-1-voorsprong voor KV Oostende. Toch een kleine zucht van opluchting.

Oostende op cruise control in 2e helft

Ook na de pauze vond Oostende de weg naar doel vlotjes. Atanga pikte tot 2 keer toe zijn doelpuntje mee. Onhaye moest de kelk nog tot op de bodem ledigen wanneer Gall een rode kaart onder de neus geduwd kreeg.

Het maakte het eenrichtingsverkeer er niet minder op. Ambrose zette nog een elfmeter om waarna Ndicka de 8-1-eindscore op het bord zette. Oostende uiteindelijk zonder al te veel moeite naar de volgende ronde.

D'Haese: "We waren op alle vlakken oppermachtig"

Robbie D'Haese stond voor het eerst sinds lang nog eens in de basis bij KV Oostende. "Om terug op het veld te staan, dat doet wel deugd. Zeker na 2 maanden.  In het begin was het een beetje zoeken voor mezelf. Uiteindelijk vind ik wel dat ik een goeie wedstrijd heb gespeeld. Het doet ook deugd om hier met grote cijfers te winnen. Je zag dat we beter waren."

"De beker is ook wel belangrijk voor ons. Het is ook goed om zo te starten. Die 0-1 was toch wel even schrikken. Vooraf hadden we gezegd dat we moesten opletten bij elk doelpunt dat we tegen krijgen. Dat geeft hen ook vertrouwen, maar we zijn dan wel wakker geschud. Daarna hebben we wel beter voetbal gespeeld. We waren op alle vlakken oppermachtig. Dat zie je ook aan de cijfers. De beker is zeker een doel. We doen er alles aan om zover mogelijk te geraken. Het is de snelste weg om iets te winnen."

90'

De wedstrijd zit erop. Na de rust scoorde KV Oostende net als in de 1e helft 4 keer. Zo wordt het toch nog een flinke bolwassing voor Onhaye. Eindstand: 8-1.

90' tweede helft
82'
80'

GOAL! 8-1 Ndicka

Na een assist en een uitgelokte strafschop heeft Ndicka nu ook zijn doelpunt meegepikt. Hij zorgt voor de 8-1 na een stevige pegel.

75'

GOAL! 7-1 Ambrose

Daar is doelpunt nummer 7 voor Oostende. Ambrose neemt zijn verantwoordelijkheid en legt de strafschop in het mandje.

72'

Rood voor Onhaye

Onhaye moet de kelk tot op de bodem ledigen. Gall krijgt nu een rode kaart na een stevige tussenkomst. De bezoekers moeten de avond met z'n tienen eindigen.

68'

In de 2e helft is het vooral eenrichtingsvoetbal. Onhaye komt er nu nog nauwelijks uit. De wedstrijd is dan ook al een tijdje gespeeld.

68'
63'

Blessin gunt nog wat jongens rust. Ambrose en Batzner krijgen nog speelminuten.

61'
60'

GOAL! 6-1 Atanga

Atanga is goed bij schot in de 2e helft. Ndicka slingert de bal voor doel. Daar kan Atanga de bal binnen koppen. Zijn 2e van de avond.

57'

Onhaye toonde wel wat goede moed na de rust, maar tegenprikken lukt voorlopig niet. KV Oostende heeft dan ook de schaapjes op het droge. Het ziet er eerder naar uit dat de thuisploeg de voorsprong zal uitdiepen.

57'
50'

GOAL! 5-1 Atanga

Onhaye leek dicht bij de 4-2, maar het feestje gaat niet door. Aan de overzijde diept KV Oostende de score wat verder uit. Atanga kan de 5-1 maken.

46'

Blessin heeft tijdens de rust ook 2 wissels doorgevoerd. Wylin en Ndicka komen in de ploeg voor Capon en D'haese.