1. 52' - Doelpunt - Abdelkahar Kadri (0 - 1)
        Croky Cup - speeldag 1 - 27/10/21 - 20:01
        52'
        Abdelkahar Kadri
        0 - 1
        52'

KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. De ploeg uit 1A had het nochtans 120 minuten niet onder de markt op het veld van 1e Amateurploeg Knokke, maar mocht na een spannende strafschoppenreeks doorspekt met missers alsnog zegevieren.

Doelpunten:

• 51' Kadri 0-1
        • 79' Lambo 1-1

Knokke weert zich tegen matig Kortrijk

Met Knokke-Kortrijk stond er een West-Vlaamse bekerderby op het programma in de 1/16e finales van de Croky Cup. Een boeiende affiche, want Knokke toonde zich de voorbije jaren een smaakmaker in de amateurreeksen van het Belgisch voetbal.

Tegen Kortrijk, dat verdienstelijk aan het seizoen is begonnen in 1A, bewees de thuisploeg al snel dat het wel goesting had in een avondje bekervoetbal. Na een vroege halve kans voor Kortrijk via Gueye nam de thuisploeg het initiatief over. De bedrijvige Lambo nam Kortrijk-keeper Delle tot tweemaal onder vuur.

Kortrijk leek op zijn beurt geen haast te hebben en drong slechts één keer aan voor de rust. Kadri legde goed aan, maar oud-Club Brugge-doelman Dhoest toonde zich voor Knokke een betrouwbaar sluitstuk.

Na de rust lukte het plots wel voor Kortrijk. Alsof Gert Verhulst ermee gemoeid was voerde Kadri een showtje op: hij nam een afvallende bal knap op de slof, liet Dhoest kansloos en bezorgde Kortrijk de gevleide voorsprong. Knokke liet het niet aan zijn hart komen en nam op het uur doelman Delle nog enkele keren onder vuur.

Het bleek uitstel van executie, want tien minuten voor tijd zorgde Lambo voor de verdiende gelijkmaker. In het slot kreeg het publiek in het Leopold Lippenspark nog een omhaal van Kortrijk-invaller Badamosi en een ultieme kans voor Knokke-invaller Mariën te zien, maar het gelijkspel bleef op het bord. Op naar verlengingen.

Kortrijk ontsnapt na Knoks penaltydrama

Die verlengingen bleken grotendeels een maat voor niets te zijn. Eén keer bezorgde Knokke de meegereisde buren uit Kortrijk nog een half hartinfarct, toen ex-Kortrijkzaan Van Den Bossche vijf minuten voor tijd een vrije trap heerlijk op de kruising jaagde. Penalty's konden echter niet meer afgewend worden.

In die strafschoppenreeks leken beide teams geen zin te hebben in een doelpunt. Kortrijk-doelman Delle, die voor de eerste penalty nog even een sanitaire stop had ingelast, pakte de eerste drie (!) Knokse strafschoppen. Ook Kortrijk miste eerst twee keer, maar bij beurt drie vond Palaversa het welletjes en trapte hij zijn team op 0-1.

Nadien volgden twee rake strafschoppen, waardoor Knokke niet meer mocht missen, maar invaller Bailly trapte zijn penalty op Delle, de held van avond. Knokke richting tranendal, Kortrijk richting 1/8e finales na een rasechte cupmatch.