1. 25' - Doelpunt - Joseph Okumu (2 - 0)
Croky Cup - speeldag 1 - 27/10/21 - 20:01
25'
Joseph Okumu
25'
2 - 0

AA Gent heeft zich zonder problemen geplaatst voor de 1/8e finale in de Croky Cup. Tegen het SV Belisia Bilzen van Luc Nilis hadden de Buffalo's aan de rust al een comfortabele 3-0 voorsprong beet. In de tweede helft was de Gentse honger gestild, enkel Tsjakvetadze trof nog raak.

Doelpunten:

6' Odjidja 1-0
25' Okumu 2-0

43' Mboyo 3-0

64' Tsjakvetadze (pen) 4-0

Bekijk de goals uit Gent - Belisia Bilzen (4-0)

Odjidja breekt na handvol minuten de ban

Een thuismatch tegen Belisia Bilzen mocht AA Gent op papier niet al te veel problemen bezorgen. Dat wist ook coach Hein Vanhaezebrouck die zijn basiself in vergelijking met afgelopen weekend stevig door elkaar schudde.

De Buffalo's namen meteen het heft in handen en al in de openingsminuten zette Odjidja de 1-0 op het scorebord met een heerlijke knal nadat Tsjakvetadze goed het overzicht behield.

Een moedig Belisia Bilzen kon niet anders dan diep terugkruipen, eerst mikte de vrijstaande Bruno in de handen van Cascio en even later trapte Mboyo over een voorzet van Castro-Montes.

De kansen bleven zich opstapelen tot Okumu net voor het half uur boven iedereen uit torende en een hoekschop van Odjidja tegen de touwen kopte. Enkele minuten voor rust deed Mboyo de boeken helemaal dicht, hij werkte af na een geweldige individuele actie én assist van Tsjakvetadze.

Tsjakvetadze dikt aan in flauwe tweede helft

De tweede helft had niet veel meer om het lijf, het tempo zakte en beide coaches wisselden ook voortdurend. Zo kregen van Vanhaezebrouck onder meer Hjulsager,  Malede en Bayo nog wat speelminuten.

Net voorbij het uur bekroonde spelmaker Georgi Tsjakvetadze zijn wedstrijd. Na handspel van Lathouwers ging de bal op de stip, de Georgiër zette zich achter de bal en maakte er 4-0 van.

In het slotkwartier kwam Belisia Bilzen nog wat opzetten met een kans voor Boiten, ook aan de overkant (Hjulsager op Cascio en Malede op de lat) waren er nog enkele mogelijkheden. Gent plaatst zich zo vlot voor de 1/8e finales in de Croky Cup, voor de jongens van Luc Nilis zit het bekeravontuur erop.

Nilis: "We zijn gekomen om te voetballen, ik ben trots"

• Hein Vanhaezebrouck (coach AA Gent): "Het was voor ons belangrijk om deze wedstrijd ernstig op te nemen. Dat hebben we ook gedaan, we hebben respect getoond voor deze tegenstander door er vol voor te gaan."

"We zijn beloond geweest met enkele snelle goals en dat heeft ons op het goeie spoor gezet. Chapeau voor de tegenstanders, ze hebben ervoor gestreden. In de tweede helft wilde ik enkele spelers wat minuten gunnen, de kern is nagenoeg volledig fit dus er zullen moeilijke keuzes gemaakt moeten worden in de volgende wedstrijden."

• Luc Nilis (coach Belisia Bilzen): "We durfden hier te voetballen en zijn niet met 10 man voor ons doel komen liggen. Dan vallen die doelpunten toch.  We hebben risico's genomen, maar dat moet als je hier iets wil creëren. We wisten dat het bijzonder moeilijk zou worden tegen deze tegenstander."

"De jongens hebben zich geamuseerd en ik denk dat ze ook veel geleerd hebben. Mijn ploeg heeft gestreden en ik ben blij dat de schade beperkt is gebleven. Ik ben gewoon trots op mijn jongens."

21:45

Het zit erop

Geen toegevoegde tijd. AA Gent heeft zich bijzonder vlot geplaatst voor de volgende ronde in de Croky Cup. De tweede helft had niet al te veel meer om het lijf, Tsjakvetadze zette nog een strafschop om. Voor rust maakten Odjidja, Okumu en Mboyo de doelpunten.

87' tweede helft
85'

Nog een handvol minuten op de klok en Gent laat de teugels vieren, een schot van Hideg gaat hoog over. Bolat is vanavond eigenlijk niet in actie moeten komen. Boiten gaat er nog uit voor Martens.

83'

Kans voor de bezoekers

Daar is bijna nog een eerredder voor de mannen van Luc Nilis. Voorjans zet voor, maar Marreh trapt de bal nog net voor de neus van de inlopende Boiten weg. Dit had een mooi moment voor de bezoekers kunnen zijn.

81'

Bij de bezoekende supporters laten ze de tussenstand niet aan hun hart komen, er gaat zelfs een rookbommetje af. De sfeer zit er ook nog altijd goed in.

79'

Malede op de lat

De Buffalo's duwen het gaspedaal nog even in, Malede komt goed naar binnen en trapt de bal vol op de staak. Het is pompen of verzuipen nu voor Bilzen.

75'

Bruno wil niet scoren

Hjulsager haalt nog eens fors uit, Cascio heeft nog een reactie in huis en duwt de bal in de voeten van Bruno. De aanvaller die vorig seizoen nog bij Zulte Waregem voetbalde trapt naast de bal in de rebound, dit had nummer 5 moeten zijn.

75'

Het is eigenlijk al wachten op het laatste fluitsignaal. Gent laat de bal rondgaan in de achterhoede, bij Belisia Bilzen krijgen ze het moeilijker om alle gaten dicht te lopen. De Buffalo's hebben de kwalificatie al een hele poos op zak.

71'

Invaller Bayo krijgt een tikje van Vandecaetsbeek en gaat liggen, het tempo is uit de wedstrijd verdwenen.

69'

Vanhaezebrouck heeft zijn 5 wissels al doorgevoerd en kan al beginnen denken aan de clash met competitieleider Union van komende zondag. Belisia Bilzen probeert er nog wat van te maken, maar dat is niet evident.

68'
SV Belisia
64'
64'

Doelpuntenmakers Mboyo en Tsjakvetadze mogen gaan rusten, Bayo en Malede krijgen nog wat speelminuten.

63'
60'
60'

Strafschop Gent: 4-0

De bal gaat op de stip na handspel van Lathouwers. Tsjakvetadze zet zich vol vertrouwen achter de bal en stuurt Cascio de verkeerde kant uit: 4-0.

58'

Cascio keept ondanks de 3 tegengoals een prima wedstrijd! Hij stompt een afstandsschot van Oladoye weg van onder de lat.