Lommel wipt Charleroi uit beker na strafschoppen

Lommel SK
    1. 90+8' - Verv. Diego Rosa door Kolbeinn Thordarson
      1. 114' - Verv. Stelios Andreou door Martin Wasinski
      Croky Cup - speeldag 1 - 27/10/21 - 20:01

Charleroi heeft de zestiende finales van de beker niet overleefd. Lommel vormde een stug blok op verplaatsing bij de club uit 1A en slikte geen doelpunt. In de strafschoppenreeks misten Morioka en Gillet hun elfmeter, doelman Fiermarin is de matchwinnaar.

Voor het bekerduel tegen Lommel kon Charleroi niet rekenen op topschutter Nicholson. De aanvaller was ziek en werd in de eerste helft enorm gemist.

De thuisploeg had het veldoverwicht, maar werkte zijn kansen niet af. Zorgane, Ilaimarahitra en Golizadeh namen Fiermarin onder vuur met kopballen van dichtbij, maar de doelman hield goed stand.

Ook in de tweede helft kon Charleroi de Lommelse muur niet slopen. Sterker nog: de bezoekers uit Limburg geloofden almaar meer in hun kansen en prikten tegen. Een doelpunt? Neen, dat bleef uit.

Morioka
      Morioka (r) kwam van de bank in de tweede helft.

Het geloof in een stunt hield Lommel ook recht in de verlengingen. Charleroi speculeerde op strafschoppen, wat de ploeg zuur zou opbreken. Morioka miste de eerste elfmeter, doelman - en man van de wedstrijd - Fiermarin pakte de beslissende penalty van Gillet.

Het gevolg? Enorme vreugde bij Lommel, treurige gezichten bij de thuisploeg die zijn bekerambities mag opbergen.

00:39
      27/10/21
      22:37

Lommel mist beslissende strafschop, maar wint!

Thordarson mist de vijfde strafschop! Guillaume Gillet gaat achter de bal staan, maar trapt op doelman Fiermarin! 4-5 en een droomwedstrijd voor doelman Fiermarin zijn het resultaat. Lommel bekert verder.

22:36

De beslissende strafschoppen komen eraan: 3-4!

22:35

Ook bij strafschoppenrondje 3 blijven de spelers foutloos: 2-3.

22:34

Na vier strafschoppen blijft het verschil beperkt: 1-2.

22:33

Lommel scoort, Charleroi mist eerste penalty!

Lommel staat een stap dichter bij een stunt. Na een penalty elk - en een misser van Morioka - staat het 0-1.

shootouts
      Caio Roque
      Lommel SK
      00:34
      118'

Penalty's!

Koffi is heer en meester op de hoekschop. Hij lanceert een ploegmaat, maar de scheidsrechter fluit de wedstrijd af. Penalty's!

117'

Een tegenaanval van Lommel wordt weggewerkt door Wasinski. Resultaat: hoekschop.

116'

De Uruguayaanse doelman van Lommel heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Charleroi speelde geduldig, maar daarom ook net iets te traag om het Lommel moeilijk te maken.

Piet Cosemans op Radio 1
      110'

Opnieuw voorkomt Neven een doelpunt van de thuisploeg. Gholizadeh knalt de bal tegen de verdediger aan. Lommel verdedigt erg sterk vanavond.

109'

Nog 10 minuten scheiden Charleroi en Lommel van penalty's. De spanning stijgt in het Stade du Pays.