84'
    Jackson Muleka
    84'
    1 - 2

Racing Genk heeft voor de 5e keer in de clubgeschiedenis de Beker van België gewonnen. In de finale in Brussel klopte het de grote rivaal Standard. Ito en Bongonda scoorden, Muleka zorgde in de slotminuten voor extra spanning.

Bekijk de goals uit de bekerfinale:

In een leeg Koning Boudewijnstadion begonnen beide teams gretig aan de wedstrijd. Genk flirtte al vroeg met een doelpunt. Een pegel van Thorstvedt op de paal was een flinke waarschuwing voor Standard.

De Luikenaars moesten het vooral van hun strijdlust hebben, maar misten scherpte en creativiteit in de zone van de waarheid. Achterin hield Standard het wel goed op slot. In de 1e helft zaten Bongonda en goaltjesdief Onuachu stevig in de tang van de Luikse defensie.

Pas na de rust brak de wedstrijd open. Na balverlies van Siquet ging het bliksemsnel richting Ito, die Bodart kansloos liet met een gekruist schot. Het doelpunt gaf Genk vertrouwen en de Limburgers trokken mondjesmaat het laken naar zich toe.

Hoewel Genk de betere ploeg was, bleef het toch opletten achterin. De Genkse defensie had het immers knap lastig met de uitstekend ingevallen Muleka, die de gelijkmaker aan de voet had, maar zijn schot kraakte.

Naarmate de wedstrijd vorderde, moest Standard meer risico's nemen en kwam er meer ruimte voor Genk. Tien minuten voor tijd profiteerde Bongonda daarvan door de 0-2 binnen te schuiven. Muleka maakte het nog even spannend, maar Genk overleefde het Luikse slotoffensief(je).

Voor Genk is het de 5e Beker van België. De club is ook meteen verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen.

Bekijk het verslag uit het late journaal:

Bryan Heynen: "Dit is een kinderdroom"

• Genk-aanvoerder Bryan Heynen: "Dit is een kinderdroom. Ik speel al zo lang voor de club. Het is heel mooi dat ik dit kan verwezenlijken met de eerste ploeg. De eerste helft verliep wat stroef, maar de helft hebben we gecontroleerd. Daardoor wonnen we verdiend. De openingsgoal van Ito betekende een boost voor ons en een tik voor Standard."

• Standard-doelman Arnaud Bodart: "Het eerste doelpunt viel snel na de rust. Dat maakte het moeilijk voor ons.De eerste helft verliep prima voor ons. Toen was het nog fiftyfifty. In de tweede helft speelde Genk iets accurater dan wij. Dit is een grote ontgoocheling voor ons."

Racing Genk wint!

Bram Van Driessche fluit voor het einde van de wedstrijd. Racing Genk wint zijn 5e Beker van België en dat is verdiend. Genk is zo ook al meteen zeker van Europees voetbal.

90+4'

Diep in de extra tijd schuift Bodart mee bij de allerlaatste vrije trap. De Standard-doelman kan zijn goal van tegen Eupen niet overdoen.

90+3'
    90+3'

Een moment van zinsverbijstering.

Peter Vandenbempt over de tackle van Sissako
    90+2'
    90+1'

Sissako mag al gaan douchen

In de extra tijd haalt Sissako de zeis boven. Van Driessche trekt resoluut rood voor deze lompe en gevaarlijke overtreding.

90+1'

88'

Secure McKenzie

McKenzie laat zich meteen gelden wanneer Muleka weer eens opduikt in de zestien. De Amerikaan voorkomt dat de Standard-speler vrij kan aanleggen.

87'

Met de inbreng van McKenzie probeert Van den Brom voor wat meer zekerheid te zorgen. Het worden nog enkele spannende minuten voor de Genk-supporters.