Onuachu trekt Genk pas in slotfase over de streep in Limburgs bekerduel

  1. 25' - Geel - Kristian Thorstvedt
  1. 88' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 0)
  2. 87' - Verv. Jorge Teixeira door Ilombe Mboyo
  3. 70' - Verv. Duckens Nazon door Christian Brüls
  4. 57' - Verv. Kristian Thorstvedt door Patrik Hrošovský
  88'goalPaul Onuachu1 - 0

  Racing Genk heeft zich als enige Limburgse club geplaatst voor de kwartfinales van de beker. Tegen STVV leek Genk af te stevenen op verlengingen, maar Onuachu besliste er 3 minuten voor tijd anders over.

  Doelpunt

  • 87' Onuachu 1-0

  Genk-STVV in een notendop

  • Sleutelmoment: Genk grijpt STVV na een tiental minuten naar de keel. Steppe heeft niet al te veel werk, maar ontsnapt wel wanneer Thorstvedt de paal raakt. Hier had Genk de match al veel vroeger in de plooi kunnen leggen. Nu was het nog meer dan een uur zwoegen.
   
  • Man van de Match: Paul Onuachu werd officieel verkozen tot Man van de Match, maar buiten de goal kwam hij niet in het stuk voor. Dan was de bijdrage van Bryan Heynen, bij afwezigheid van Vukovic aanvoerder, veel groter. Niet alleen met zijn loopbeweging en assist, maar ook met het vele vuile werk dat hij op het middenveld opknapte.

  Bekijk het verslag:

  Offensief van Genk levert niets op

  Genk-STVV, dat is altijd iets speciaals, zeker als de twee tegenover elkaar staan in de beker. Terwijl Maes STVV vleugels heeft gegeven, zat Van den Brom de voorbije weken toch al wat ongemakkelijk op zijn stoel te schuiven na de belabberde prestaties in de competitie.

   

  Van den Brom mocht nochtans tevreden zijn over het eerste halfuur van zijn team. STVV werd weggedrukt, met enkele gevaarlijke standjes voor doel tot gevolg. Een schot van Thorstvedt botste via de binnenkant van de paal weer het veld in.

   

  Maar STVV overleefde de storm en geleidelijk aan paste Genk zijn spel aan aan dat van de Limburgse vrienden: slordig en rommelig waren vanaf dan de codewoorden.

  Pech voor Genk: Thorstvedt mikt op de paal

  STVV-defensie laat dan toch een gaatje, Onuachu profiteert

  De 2e helft bracht niet al te veel beterschap. In doel kregen doublures Steppe en Vandevoordt nog eens een kans om zich te tonen aan hun trainer, maar ze werden amper op de proef gesteld.

   

  De jonge Vandevoordt bewees wel dat hij ook, ondanks de koude, 90 minuten bij de les kan blijven, want na een schot van De Ridder ging STVV bijna nog met het ticket voor de kwartfinales aan de haal.

   

  Dat ticket belandde uiteindelijk toch in de bus van Genk. Het had een hele avond geprobeerd om met flankvoorzetten STVV te ontmantelen. Vruchteloos, dachten we, maar uiteindelijk wierp het wel degelijk zijn vruchten af. Heynen was goed geïnfiltreerd in de 16 en legde terug op Onuachu, die zijn onzichtbaarheidsmantel afwierp en de bal hoog in doel jaste. 

  Onuachu verlost Genk met een goal in de 86e minuut

  De Ridder: "Dit doet pijn, want we konden hier ons seizoen kleur geven"

  • Paul Onuachu (matchwinnaar): "Na onze laatste matchen hadden we gezegd: we moeten strijders zijn vandaag. We botsten wel op een sterke defensie van STVV. We zochten naar de ruimte, maar zij haalden er veel voorzetten uit. Maar goed, je hebt maar 1 goal nodig. Hopelijk zijn we nu weer vertrokken."
   
  • John van den Brom (coach Genk): "Het was geen match met veel kansen, maar uiteindelijk is de zege dik verdiend. Het is misschien jammer dat we tot de 86e minuut moeten wachten, al maakt dat de pret eigenlijk nog groter. Het was belangrijk om te winnen én vertrouwen op te doen met het oog op de competitie. Ik ga ervan uit dat we dit morgen vieren met appeltaart. Al lust ik zelf alle soorten taart."
   
  • Steve de Ridder (STVV): "Ik dacht dat dat schot van mij erin zou gaan, maar de keeper pakt hem goed. Dit doet pijn. Deze match was erg belangrijk voor de supporters en ik was er zelf ook erg op gebrand. Het was een manier om ons seizoen kleur te geven. Ik ben dus heel teleurgesteld. Hopelijk kunnen we ons zo snel mogelijk redden."
   
  • Peter Maes (coach STVV): "In de eerste helft hadden we problemen met de lopende mensen van Genk, maar in de tweede helft hadden we het onder controle We waren het zelf naar ons toe aan het trekken. Alleen waren we niet voorbereid op die infiltratie van Heynen. We waren graag een rondje verder geraakt in de beker, maar alles of staat of valt wel met de competitie."

  Cacace (STVV) krijgt de bal van dichtbij keihard tegen de kin

  Van den Brom: "Dat je zo lang moet wachten op de goal, maakt de pret misschien nog groter"

  Maes: "Killer instinct van Onuachu doet ons de das om"

  De Ridder: "Ik zag die bal van mij binnen gaan"

  Vandevoordt: "Normaal gezien komt er morgen appeltaart"

  Onuachu: "We bleven zoeken naar die ene goal"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. EINDE: Genk naar de kwartfinales. Het was zeker geen Limburgse derby grand cru. Genk wint uiteindelijk wel verdiend, want het domineerde het grootste deel van de match. Een opsteker voor John van den Brom, die zijn ploeg de laatste weken zag kwakkelen. .
  3. tweede helft, minuut 90. Genk kan het uitcounteren, maar het kiest ervoor om de bal in de ploeg te houden. 1-0 of 2-0, dat maakt niet zo veel meer uit. .
  4. tweede helft, minuut 89. Je ziet de stress bij STVV. Geen beheersing meer in het spel. Eddy Demarez.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Paul Onuachu van KRC Genk. 1, 0.
  6. tweede helft, minuut 87. Onuachu verlost Genk met een goal in de 86e minuut.

   Onuachu verlost Genk met een goal in de 86e minuut

  7. tweede helft, minuut 87. Kan STVV nog reageren? STVV heeft nog enkele minuten plus de extra tijd om alsnog verlengingen uit de brand te slepen. .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Ilombe Mboyo erin, Jorge Teixeira eruit
  9. tweede helft, minuut 85. GOAL: Onuachu de matchwinnaar? Onuachu trapte geen deuk in een pakje boter vanavond, maar hij wordt wellicht wel matchwinnaar. Een aanval uit het boekje: Heynen legt terug naar Onuachu, die hoog in doel besluit. .
  10. tweede helft, minuut 83. Verraderlijk schot van De Ridder.

   Verraderlijk schot van De Ridder

  11. Vandevoordt redt. Vandevoordt heeft een hele match geen werk gehad, maar bijna kon hij toch vissen. De Ridder richt zijn schot vlak naast de paal, maar de lange Genk-doelman palmt de bal nog in hoekschop. . tweede helft, minuut 83.
  12. tweede helft, minuut 81. Teixeira houdt Ito van de 1-0.

   Teixeira houdt Ito van de 1-0

  13. tweede helft, minuut 81. Ito met een grote kans. De grootste kans van de 2e helft is voor Ito. Die mag zomaar vrij uithalen in het strafschopgebied. Hij knalt op Teixeira, die zijn doelman een handje helpt. Letterlijk? De bal raakt wel degelijk de armen van Teixeira, maar die waren vlak voor zijn lichaam. Boucaut lacht de protesten weg. .
  14. tweede helft, minuut 80. Kopbal Heynen. Een verre voorzet van Uronen is eigenlijk te kort, maar Heynen duikt er toch nog naar. Zijn kopbal gaat zelfs richting het doel, maar de afstand zorgt ervoor dat alle snelheid eruit gaat. .
  15. tweede helft, minuut 79. Munoz ruimt op voor de neus van Suzuki.

   Munoz ruimt op voor de neus van Suzuki

  16. tweede helft, minuut 79. Bijna Suzuki. Plots is daar STVV. Suzuki duikt op voor het doel, maar Muñoz geeft goed rugdekking en verbrodt een mogelijk Truiens feestje. .
  17. tweede helft, minuut 78. Op naar verlengingen? STVV laat nu Genk achter de bal lopen. Nog iets meer dan 10 minuten, klaren we de klus nog binnen de 90 minuten? .
  18. tweede helft, minuut 76. Genk profiteert niet van warrige fase voor het STVV-doel.

   Genk profiteert niet van warrige fase voor het STVV-doel

  19. tweede helft, minuut 75. Sint-Truiden blijft het allemaal goed dichtlopen. Genk vindt heel moeilijk openingen. Eddy Demarez.
  20. tweede helft, minuut 72. Uronen wordt uit het oog verloren. Ook zijn voorzet lijkt eigenlijk nergens op, maar Buatu werkt verkeerd weg. Onuachu is er als de kippen bij om oorlog te maken om de bal. STVV slaagt er net op tijd in het brandje te blussen. .