Club Brugge blijft op koers voor de dubbel, bekerhouder Antwerp druipt af

  1. 44' - Geel - Ritchie De Laet
  2. 34' - Geel - Birger Verstraete
  1. 89' - Verv. Didier Lamkel Ze door Frank Boya
  2. 86' - Doelpunt - Ruud Vormer (3 - 1)
  3. 84' - Verv. Abdoulaye Seck door Aurélio Buta
  4. 84' - Verv. Ritchie De Laet door Dylan Batubinsika
  5. 83' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (2 - 1)
  6. 80' - Verv. Hans Vanaken door Éder Balanta
  7. 80' - Doelpunt - Bas Dost (2 - 0)
  8. 75' - Verv. Charles De Ketelaere door Tahith Chong
  9. 70' - Verv. Pieter Gerkens door Lior Refaelov
  10. 70' - Verv. Felipe Avenatti door Nana Ampomah
  11. 63' - Geel - Abdoulaye Seck
  12. 49' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 0)
  49'goalHans Vanaken1 - 0
  80'goalBas Dost2 - 0
  83'goalDidier Lamkel Ze2 - 1
  86'goalRuud Vormer3 - 1

  Antwerp zal zichzelf niet opvolgen als bekerwinnaar. In deze jaargang botste Stamnummer 1 in de 1/8e finales op Club Brugge. De autoritaire competitieleider was koelbloedig in een aantrekkelijk slotkwartier: 3-1.

  Doelpunten:
  49' Vanaken 1-0

  80' Dost 2-0
  83' Lamkel Zé 2-1

  85' Vormer 3-1

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Antwerp (3-1)

  Club domineert, maar overtuigt niet voor de rust

  De bekeraffiche tussen de huidige nummer een en twee in de competitie kondigde zich vooraf aan als een blockbuster, maar het scenario was 80 minuten eerder dunnetjes. 

   

  Na een goed begin van Antwerp werd Club dominant, maar regisseurs Vanaken, Vormer en Lang waren niet aanwezig genoeg op de scène. Vormer had wel de beste kans bij Club voor de rust, na laconiek verdedigen van Lukaku, maar doelman De Wolf redde.


  Lamkel Zé acteerde wel opnieuw sterk. Hij schilderde een voorzet perfect op het hoofd van Seck, maar die kopte van dichtbij recht op Mignolet. 

   

  Nog voor de rust dook Lamkel Zé in de rug van Kossounou en werd perfect gelanceerd door Hongla, maar het schot van die eerste ging voorlangs. Antwerp liet twee enorme kansen onbenut voor de pauze.

  Ding Dong! Lamkel Zé doet een fantasietje, maar trapt per ongeluk in het kruis van Kossounou

  Match breekt los na 79 minuten

  Midden in de verhaallijn zat opeens toch een moment van opwinding. Meteen na de rust scoorde Vanaken een typische Club Brugge-goal. Mata haalde de achterlijn en legde terug naar Vanaken die rond het penaltypunt stond: 1-0.

   

  Daarna kabbelde het verhaal, met diepe spits Avenatti in een bijrol - hij was echt onzichtbaar bij Antwerp - en doelman De Wolf in een negatieve hoofdrol. 

   

  Club drong niet eens echt aan voor de 2-0, maar toen Dost op voorzet van Vormer tussen twee verdedigers op de doelman van Antwerp kopte, duwde die laatste de bal met een grote strik in de voeten van Dost, die met plezier het cadeau uitpakte. 

   

  De 2-0 leek de beslissing te zijn, maar het was in realiteit het begin van een spannende ontknoping. Lamkel Zé scoorde na een tegenaanval drie minuten na de 2-0 de 2-1 met een laag schot in de verste hoek.

   

  Antwerp was dus nog niet definitief uitgeteld, maar dat duurde maar twee minuten. Antiheld De Wolf anticipeerde veel te snel op een voorzet van Vormer en dus verraste die knap met een schot in naar de eerste paal: 3-1. Einde verhaal. Heeft Antwerp opnieuw een keeperskwestie?

  Mignolet pakt in het slot nog uit met sublieme reflex

  "Match die we een beetje verwacht hadden"

  • Philippe Clement: "Het was de match die we een beetje verwacht hadden, met een sterk blok van Antwerp en dat is niet evident om te ontwrichten. Antwerp heeft veel kwaliteit en veel kracht, plus je moet opletten voor de counter. We hebben het goed gedaan. In de eerste helft was het moeilijk om openingen te maken, maar ze werden vermoeid en uiteindelijk hadden we nog genoeg kansen voor een verdiende overwinning. Een voorkeur voor de loting heb ik niet. Als je iets wilt winnen, moet je iedereen kunnen verslaan. Je hoopt natuurlijk wel thuis te kunnen spelen met ons drukke programma."

   

  • Frank Vercauteren: "Het was vandaag alles of niks, maar behalve dat het 3-1 is, kan ik niet ontevreden zijn. We hebben heel lang in de match gezeten. Tot het einde eigenlijk. Ik denk dat we ook evenveel kansen hadden als Club Brugge. Te afhankelijk van Lamkel Zé? We hebben geprobeerd om ons te versterken tijdens de wintermercato, maar dat is niet gelukt. Dus moeten we niet wenen. Bij elke nederlaag is er ontgoocheling, maar er waren ook veel goede punten. Die moeten we onthouden."

  Clement: "Ruud is nog altijd stappen aan het zetten in de herfst van zijn carrière"

  Vercauteren: "Denk wel dat we gestart zijn met onze beste 11"

  Vanaken: "Een muur breken is iets collectiefs"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. De bekerhouder ligt uit het toernooi. Antwerp verliest van Club Brugge na een topper die pas in het slot losbarstte. Uitslag 3-1. .
  3. tweede helft, minuut 93. Wat een redding van Mignolet. Batubinsika kan van dichtbij koppen op een voorzet vanop links, maar dat is zonder Mignolet gerekend. De doelman is bliksemsnel naar de grond gedoken en redt. .
  4. tweede helft, minuut 91. Het is toch een wedstrijd die een keepersvraagstukje naar boven brengt bij Antwerp. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  5. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra tijd. Antwerp heeft nog drie minuten om twee keer te scoren.  .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Frank Boya erin, Didier Lamkel Ze eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Het is alsof beide teams alles hebben opgespaard tot het slot. Lamkel Zé bedient Refaelov en die trapt nog heel dreigend naar doel.  .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Ruud Vormer van Club Brugge. 3, 1.
  9. tweede helft, minuut 85. 3-1: De Wolf deelt een tweede cadeau uit. De laatste tien minuten maken een matige wedstrijd helemaal goed. Doelman De Wolf anticipeert veel te vroeg op een voorzet van Vormer en de Nederlander profiteert door de bal met een inswinger in de korte hoek te draaien. Knap van Vormer. .
  10. tweede helft, minuut 84.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Aurélio Buta erin, Abdoulaye Seck eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Dylan Batubinsika erin, Ritchie De Laet eruit
  13. tweede helft, minuut 83.
  14. tweede helft, minuut 83. 2-1: Het antwoord van Lamkel Zé. Bij een snelle tegenaanval van Antwerp neemt Lamkel Zé het over van de dribbelende Ampomah en schiet knap tussen twee verdedigers en voorbij Mignolet in de verste hoek. De spanning is helemaal terug. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Didier Lamkel Ze van Antwerp. 2, 1.
  16. tweede helft, minuut 81.
  17. tweede helft, minuut 80. 2-0 Dost pakt het cadeau van De Wolf uit. Club Brugge staat op een dubbele voorsprong dankzij de onvermijdelijke Dost. Die kopt tussen twee verdedigers op doelman De Wolf, maar die laat de bal veel te makkelijk wegspringen in de voeten van Dost. .
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Hans Vanaken eruit
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Bas Dost van Club Brugge. 2, 0.