KV Mechelen knikkert Beerschot uit het bekertoernooi

  1. 42' - Doelpunt - Rob Schoofs (0 - 1)
  2. 23' - Geel - Jan Van den Bergh
  1. 90' - Geel - Issa Kaboré
  2. 88' - Geel - Onur Kaya
  3. 87' - Verv. Geoffry Hairemans door Ferdy Druijf
  4. 82' - Verv. Denis Prychynenko door Stipe Radic
  5. 82' - Verv. Réda Halaïma door Abdoulie Sanyang
  6. 79' - Verv. Steven Defour door Onur Kaya
  7. 70' - Verv. Kerim Mrabti door Nikola Storm
  8. 65' - Verv. Tom Pietermaat door Musashi Suzuki
  9. 59' - Verv. Yan Vorogovskiy door Pierre Bourdin
  10. 55' - Geel - Denis Prychynenko
  42'goalRob Schoofs0 - 1

  KV Mechelen staat in de kwartfinales van de Beker van België. KVM won donderdagavond met 0-1 op het veld van Beerschot dankzij een doelpunt van Schoof vlak voor de rust. Voor Beerschot duurde het bekeravontuur zo amper een match.

  Doelpunt
  • 41' Schoofs 0-1

  Bekijk het doelpunt uit Beerschot - KV Mechelen (0-1)

  Verdedigend Beerschot heeft geen antwoord op goal van Schoofs

  Beerschot had van Dessel een gratis pasje voor deze achtste finales gekregen, maar echt hongerig leken ze op het Kiel niet naar bekervoetbal. De mannen van Will Still speelden een afwachtende eerste helft en hielden ondanks Mechelse kansen wel lang stand. 

  Tot in minuut 41. Kaboré, misschien wel de bedrijvigste man op het veld, bediende Schoofs met een gekrulde voorzet. De middenvelder kon voor de neus van Vanhamel in doel koppen. 

   

  De verdiende voorsprong werd voor het rustsignaal nog bijna verdubbeld, maar Vanhamel was deze keer bij de les op de poging van Peyre. De rebound mikte hij naast. Na de koffie kon Defour de 0-2 al ruiken, maar zijn pegel deed het doelhout trillen.

   

  Het antwoord van Beerschot moest van Eleke komen en de spits kon Coucke ook twee keer bedreigen. De eerste keer redde de doelman knap op het uur en meteen daarna werd hij geholpen door Kaboré. Die kon de bal keren op de lijn. Daarna zat de gelijkmaker er niet meer in. Beerschot ligt uit de beker, maar dit weekend kan het al revanche nemen in de competitie.

  Bekijk het verslag:

  Still: "Als je zo'n eerste helft speelt, dan verdien je de zege niet"

  Wouter Vrancken (KV Mechelen): "We hebben een degelijke match gespeeld. De 1e helft was heel goed en dominant, de 2e was iets minder. Ik ben opgelucht dat het geen verlengingen zijn geworden in dit weer en op zo'n veld. We hebben een zwaar programma, zoals iedereen. In de beker telt alleen de kwalificatie en ik ben blij dat dat gelukt is."

   

  Will Still (Beerschot): "Als je zo'n eerste helft speelt, dan kan je niet winnen. En dan verdien je het ook niet om te winnen. We starten heel slap en timide. Ik weet niet waarom. We hadden gevraagd om hoog druk te zetten. We zitten in een lastige periode. Dit is mijn verantwoordelijkheid, dat besef ik. Ik lig daar wakker van. Ik haat verliezen. Zondag willen we revanche nemen."

   

  "We moeten niet in de rol van calimero kruipen. Ja, Tissoudali is weg, maar dat is nu zo. Dat is voorbij, punt. Nu moeten we met andere spelers naar een oplossing zoeken."

  Schoofs: "Het was een perfect doelpunt"

  Rob Schoofs (KV Mechelen): "We speelden een goede wedstrijd, maar we maakten het niet af met een tweede goal. We willen vol voor de beker gaan. De goal? De Camargo maakt een goede loopactie waardoor ik in de ruimte kon duiken. Dat was het opzet ook. Het was de perfecte voorzet op het juiste moment. Het was een perfect doelpunt."

  Ryan Sanusi (Beerschot): "Het is heel zuur voor ons. Wij wilden deze match winnen, maar we waren niet scherp genoeg in die eerste helft. We herpakten ons in de tweede helft, maar dat was niet voldoende. We zullen het zondag beter moeten doen. Hoe? Het moet beter voorin en we zullen allemaal een tandje bijsteken."

  Frédéric Frans (Beerschot): "Mechelen was vandaag gewoon iets beter. Eleke? Na een moeilijke eerste helft, speelde hij een betere tweede. Hij had vandaag twee kansen om te scoren, maar dat lukte dan niet. De teller staat nog op nul. Dat is gewoon de periode waar hij nu inzit. Maar wij weten dat hij kwaliteiten heeft en die moeten er wel eens uitkomen. De trainer heeft er een betere organisatie ingekregen, dat hadden we onder Losada niet. Hij heeft de basis weer gezet." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 90 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde: 0-1. KV Mechelen stoot door naar de kwartfinales na een zuinige zege tegen Beerschot: 0-1. .
  3. tweede helft, minuut 90. Laatste gevaar. Nog wat spanning op het Kiel. Een vrijschop van Holzhauser wordt het niet, ook een corner gaat er niet in en uiteindelijk plukt Coucke een voorzet van Sanusi. .
  4. Gele kaart voor Issa Kaboré van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 90
  5. Gele kaart voor Onur Kaya van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Ferdy Druijf erin, Geoffry Hairemans eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Schot Kaya. Het is Vanhamel die in de toegevoegde tijd nog werk krijgt. Invaller Kaya schudt een schot uit zijn schoen, maar de doelman is niet ongerust. .
  8. tweede helft, minuut 84. De vrije trap van Holzhauser levert een hoekschop op. Ook dat is een klusje voor de Oostenrijker. Die bal wordt weggewerkt door De Camargo. .
  9. tweede helft, minuut 83. Een geel kartonnetje nog voor Kaboré. Hij maait Bourdin onderuit. De seconden tikken weg. .
  10. tweede helft, minuut 82. Coulibaly naast! Een vrije trap van Holzhauser wordt in de 16 gedropt. De doelman van KV Mechelen bokst weg. Coulibaly neemt de rebound voor zijn rekening en schiet een metertje naast. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Beerschot, Stipe Radic erin, Denis Prychynenko eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Réda Halaïma eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Op de bank checken ze nog even wat er zou gebeuren als het nog 1-1 wordt. Wel, dan krijgen we verlengingen. .
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Steven Defour eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Schotje Suzuki. Suzuki schuift nog eens een balletje richting vijandige kooi. Te slap om Coucke te bedreigen. .
  16. tweede helft, minuut 74. Still grijpt in. Will Still weet dat er gescoord moet worden. Hij brengt Sanyang in zijn ploeg. Ook Radic mag nog invallen. Halaimia en Prychynenko gaan wat sneller rusten. .
  17. tweede helft, minuut 73. Bourdin moet een hoekschop toestaan. De thuisploeg wordt weer helemaal op de eigen helft gedrukt. Hairemans krijgt de bal wel niet voorbij de luchtmacht van Beerschot. .
  18. tweede helft, minuut 70. Mechelse druk nu bij het ingaan van het slotkwartier. Kaboré zoekt het hoofd van een ploegmaat, maar de bal zoeft over iedereen. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Mechelen, Nikola Storm erin, Kerim Mrabti eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Beerschot, Musashi Suzuki erin, Tom Pietermaat eruit