Croky Cup - speeldag 1 - 02/02/21 - 18:00
59'
Grégory Lazitch
1 - 1
59'

Antwerp staat in de 1/8e finales van de Beker van België, maar La Louvière was vanavond een taaie tante. De club uit 2e nationale maakte op het uur verdiend gelijk, maar Ritchie De Laet was de verlosser met dienst bij de thuisploeg. 2-1 werd het na een weinig overtuigende avond van de bekerwinnaar van 2020.

Doelpunten:

• 20' Mbenza 1-0
  • 58' Lazitch 1-1
  • 73' De Laet 2-1

Bekijk de goals uit Antwerp - RAAL (2-1)

Antwerp morst met kansen en betaalt er bijna de prijs voor

Vercauteren had er vertrouwen in tegen een amateurclub en besloot wat te roteren. Winteraanwinsten De Wolf en Avenatti mochten starten en ook Mbenza kreeg een basisplaats. Vooral die laatste zakte door het ijs.

Akkoord, na 20 minuten zorgde hij wel voor de Antwerpse voorsprong. Hij kon alleen op de bezoekende doelman af, nam hem te grazen en liep de bal vervolgens uitdagend in de kooi. Wou hij de doelman jennen of had hij weinig vertrouwen in zijn afwerking? Waarschijnlijk het tweede want voor de rest wrong hij de ene na de andere prima kans de nek om.

Vlak na de rust spatte een van zijn schoten uiteen op de paal. Een dure misser want La Louvière was met geloof uit de kleedkamer gekomen en zette De Wolf onder druk. Net voor het uur volgde de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap werd maar halvelings weggewerkt en Lazitch haalde vanuit de tweede lijn verschroeiend uit.

Vercauteren probeerde wat leven in zijn makke ploeg te brengen en gooide onder anderen Refaelov tussen de lijnen. Hij zorgde voor wat meer dreiging, maar de verlossing kwam van het hoofd van De Laet. De verdediger kopte de winnende treffer na een frustrerende avond binnen.

Mbenza omspeelt RAAL-doelman en wacht wat arrogant om de bal binnen te trappen

De Wolf: "Eigenlijk wilde ik minder werk bij mijn debuut"

Ortwin De Wolf kon zich een dag na zijn transfer meteen onderscheiden. Hij moest vaak uit zijn pijp komen, zeker bij het slotoffensief van de bezoekers. "Ik moest er meteen stevig invliegen", zei de doelman. "Tegen zo'n tegenstander mag dat eigenlijk niet. Ik wilde eigenlijk minder werk."

"Je moet zo'n match kunnen controleren. Als we in de eerste helft onze kansen afwerken, dan wordt het een rustige avond. Nu maakten we het onszelf moeilijk. Je weet dat zo'n ploeg hier komt voor een stunt en dat je uit je pijp moet komen."

De Wolf moest zich wel een keer omdraaien. "Dat was zonde. Er stond veel volk voor mijn neus en die bal kwam ineens tussen een paar spelers gevlogen."

Dit weekend volgt de derby. "Ik ga ervan uit dat ik zal spelen. Daarvoor hebben ze mij toch gehaald."

Vercauteren: "Manier waarop was vandaag niet de prioriteit"

"We hebben gewonnen, zonder verlengingen. Een ticket voor de volgende ronde halen was vandaag het belangrijkste", vertelde Antwerp-coach Vercauteren. "Je kan altijd praten over de manier waarop, maar dat was geen prioriteit vandaag."

"We wisselen de ploeg op 6 of 7 plaatsen. Sommige spelers hadden weinig matchritme en dan is het niet evident. Daar moet je allemaal rekening mee houden. Ik heb ook een inventaris opgemaakt vandaag: wie brengt wat? Dit is voor hen een kans om zich te tonen zodat ze volgende keer misschien wel in de basisploeg staan."

Zat de derby tegen Beerschot al in het achterhoofd? "Nee, dat niet. Maar sommige spelers hadden rust nodig. Je zag dat ze in de laatste match fysiek en mentaal moe waren."

Didier Lamkel Zé speelde maar een bijrol als invaller. Is Vercauteren blij dat hij blijft? "Het gaat niet over een persoon, wel over de groep. We hebben gisteren geprobeerd om een paar jongens aan te trekken en dat is niet gelukt. We moeten niet klagen over wat we niet hebben en ook niet over wat we wel hebben. Met deze groep moeten we het doen en Lamkel Zé maakt deel uit van die groep."

Vreselijke terugspeelbal kost RAAL bijna al na 3 minuten een achterstand tegen Antwerp

RAAL blijft achteraan klungelen, Mbenza profiteert niet

90+2'

Einde: 2-1

Antwerp plaatst zich voor de volgende ronde in de beker na een bleke prestatie. De Laet tekende voor de winning goal.

90+1' tweede helft
90'

Lamkel Zé wordt heel makkelijk van de bal gezet. We zullen geen fratsen van hem te zien krijgen vandaag.

89'

Het blijft warm voor de kooi van de nieuwe Antwerpse doelman. De Wolf rekt nu zelfs tijd. Het is echt geen glansprestatie van de thuisploeg.

87'

Geloof het of niet, het is bibberen en beven voor Antwerp. Wallaert haalt uit. Zijn schot raakt niet door het bos van benen.

87'
85'

Wallaert niet

Nog een kans voor de bezoekers. Een goeie diepe bal richting Wallaert. Hij kan ook koppen, maar De Wolf laat zich niet verrassen.

84'

La Louvière verovert een bal en hoopt echt nog op de gelijkmaker. De bezoekers stormen meteen naar voor, maar Antwerp kraakt niet.

82'

Kans voor RAAL

Bijna een identieke fase als daarnet. Een vrije trap van de bezoekers wordt weggewerkt, maar er volgt nog een schot. Dat botst op een medespeler en uiteindelijk dwarrelt de bal in het zijnet.

81'

Er wordt veel gewisseld, ook bij de bezoekers. Zo is het tempo even uit de partij. Krijgen we toch nog een spannend slot?

76'

Zé doet mee

Wie was er op aan het wachten? De invalbeurt van Lamkel Zé is een feit. Laat hij nog iets zien?

76'
75'
72'

De Laet met de kopbal!

Antwerp haalt opgelucht adem. Het staat weer op voorsprong. Avenatti tikt een vrijschop van Verstraete voor de neus van De Laet en die kopt raak.

70'

De minuten tikken weg en de druk van Antwerp neemt wel toe. Een corner van Refaelov belandt op het hoofd van Avenatti, maar die knikt over.