• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zulte Waregem schudt Charleroi van zich af en staat in de halve finales

  1. 42' - Geel - Cyle Larin
  2. 25' - Verv. Mamadou Fall door David Henen
  1. 90+3' - Doelpunt - Cyle Larin (2 - 0)
  2. 88' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Gaëtan Hendrickx
  3. 84' - Verv. Gianni Bruno door Marvin Baudry
  4. 82' - Geel - Gideon Mensah
  5. 75' - Verv. Maxime Busi door Shamar Nicholson
  6. 72' - Geel - Marco Bürki
  7. 58' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  8. 57' - Geel - Núrio
  9. 48' - Doelpunt - Saido Berahino (1 - 0)
  90+3'Cyle Larin2 - 0

  De beker is de competitie niet: Charleroi heeft het plaatsje in de halve finales van de Croky Cup aan Zulte Waregem moeten laten. Essevee scoorde twee keer na de pauze: 2-0. "Ik ben gelukkig omdat we ons gekwalificeerd hebben én omdat we een sterke tegenstander uitschakelden", zegt Francky Dury.

  Zulte Waregem-Charleroi in een notendop

  • Sleutelmoment: In de 1e helft viel er weinig te beleven, in de 2e helft werd het aloude bekercliché "wie eerst scoort, gaat door" bevestigd met de snelle goal van Berahino.

   

  • Man van de Match: Een tv-ploeg van de Britse zender ITV was speciaal naar Waregem afgezakt om Saido Berahino te volgen. Ze zagen de ex-spits van West Bromwich en Stoke geen wereldpartij spelen, maar zijn doelpunt verraadde heel wat klasse. Op het moment suprême pakte hij nog uit met een schijntrap voor hij Penneteau écht te grazen nam.

   

  • Opvallend: Charleroi had sinds 4 oktober (thuis tegen Anderlecht) niet meer verloren in alle competities. Aan die reeks van 8 zeges en 2 gelijkspelen maakt Zulte Waregem een einde.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem-Charleroi (2-0)

  Topspitsen van Zulte Waregem doen het

  Op papier was Zulte Waregem-Charleroi een match om naar uit te kijken: 2 teams in vorm, die elkaar in het klassement van de Jupiler Pro League weinig toegeven. Maar die belofte werd voor de rust niet ingelost.

   

  Vooral Zulte Waregem was onder de maat, met amper dreiging. Bij Charleroi zorgde Fall voor de meeste dreiging. Hij kreeg ook als eerste de bal in doel, weliswaar vanuit buitenspel. Maar Fall moest halverwege de 1e helft al met een blessure naar de kant en vervanger Henen bleek geen meerwaarde.

   

  De 2e helft was gelukkig een stuk aangenamer, met een snelle en vooral knappe goal van Berahino. Hij zette zelf de een-twee op en stuurde Penneteau voor hij schoot nog met een schijnbeweging het bos in.

   

  Zulte Waregem lokte Charleroi uit de tent na die 1-0. Tot 2 keer toe werd een bal op een voorzet vanaf de achterlijn hoog over geschoten en Pletinckx speelde met vuur na een duwtje op de doorgebroken Rezaei.

   

  Essevee nam in de slotfase genoegen met wat counters, maar de aanvallers hadden veel gegeven en zaten op hun tandvlees. Diep in de extra tijd was Govea toch nog lucide genoeg om Larin de 2-0 aan te bieden. Dat betekent dat Charleroi ook in 2020 niet voor het eerst de Beker van België zal winnen. Zulte Waregem ligt nog altijd op koers voor een 3e bekerwinst, na 2006 en 2017.

  Rezaei probeert te spieken bij instructiebriefje voor De fauw

  Pletinckx: "Niet hoogstaand, maar resultaat was belangrijkste"

  • Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem): "We wilden allebei vooral de tegengoal vermijden en dat maakte dat het geen al te hoogstaande match was. Maar vandaag was het resultaat het belangrijkste. We staan toch weer een stap dichter bij de Heizel. Het bleef spannend tot het einde, de 2-0 was een bevrijding. Of mijn duel met Rezaei geen rode kaart waard was? We waren gewoon aan het lopen en hij zocht het contact. Volgens mij was het geen fout, maar ik was pas gerustgesteld toen de ref dat ook zei. Terecht."
   
  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "Ik ben gelukkig omdat we ons gekwalificeerd hebben, maar ook omdat we een heel sterke tegenstander uitgeschakeld hebben. Of we nu vol voor eindwinst gaan? Alle goeie ploegen zitten er nog in en de tijden zijn ook voorbij dat ploegen met hun B-team spelen. Het belang van de beker is nu zo groot, omdat je rechtstreeks naar de poules van de Europa League gaat. Het voordeel van de halve finales is wel dat je heen- en terugduels hebt. Dat geeft beide teams evenveel kans."

   

  • Karim Belhocine (coach Charleroi): "We zaten goed in de match, maar verliezen te snel Fall, die Zulte Waregem veel pijn had gedaan. We misten efficiëntie, terwijl zij wel scherp waren voorin. Ook de kansen op de gelijkmaker lieten we liggen. Ik ben ontgoocheld, maar ik kan mijn spelers niets verwijten. We hebben geknokt met onze wapens, maar het mocht niet zijn. We draaien de knop om en richten ons vanaf nu op de competitie."

  Discutabele fase: Charleroi wil rode kaart voor fout op Rezaei

  Geweldige dribbel van Mensah levert net geen goal op

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. EINDE: Zulte Waregem naar de halve finales. Het doelpunt van Larin was het laatste wapenfeit. Zulte Waregem blijft op 2 fronten actief. Charleroi verliest voor het eerst in 11 wedstrijden.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Cyle Larin van Zulte Waregem. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 92. GOAL: Larin maakt het af! Zulte Waregem gaat naar de halve finale! Een goeie bal van Govea naar de inmiddels vrijstaande Larin en die laatste kan niet meer missen.
  5. tweede helft, minuut 90. Heeft de extra tijd nog iets te bieden? Bij Zulte Waregem proberen ze het professioneel uit te spelen, met hier wat seconden tijdrekken erbij.
  6. tweede helft, minuut 89. 3 minuten extra tijd. .
  7. tweede helft, minuut 88. De spelers van Zulte Waregem zitten op hun tandvlees. De opeenvolging van matchen en het zware veld eisen hun tol. Dat maakt het ook moeilijk om een mogelijke counter uit te spelen.
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Gaëtan Hendrickx erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Hendrickx is Ilaimaharitra komen vervangen. Charleroi heeft nog een kleine 5 minuten om nog minstens verlengingen af te dwingen.
  10. tweede helft, minuut 84. Misnoegde Belhocine. Ilaimaharitra lijkt er met een spierblessure vanaf te moeten. Belhocine molenwiekt zijn frustraties uit zijn lichaam. De kwalificatie voor de halve finales glipt uit de handen van Charleroi.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zulte Waregem, Marvin Baudry erin, Gianni Bruno eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Dury casht zijn chips. Francky Dury wil nu enkel nog de zege over de finish trekken en wisselt met Bruno voor Baudry een aanvallende voor een verdedigende speler.
  13. tweede helft, minuut 82. Papiertje met instructies. Doelman Bossut heeft van een wisselspeler een briefje met instructies gekregen, dat nu als een lopend vuurtje door de Waregemse ploeg gaat. Rezaei is ook wel geïnteresseerd wat door opstaat en kijkt over de schouder van De fauw even mee.
  14. Gele kaart voor Gideon Mensah van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 82
  15. tweede helft, minuut 79. Bijna een kopie van de vorige kans van Charleroi: een bal wordt achteruit getrokken, maar ook weer hoog in de tribunes geknald.
  16. tweede helft, minuut 76. Slotkwartier. We zijn al in het slotkwartier aanbeland. Zulte Waregem ziet de halve finales naderen.
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Shamar Nicholson erin, Maxime Busi eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Extra vuurkracht voor Charleroi. Met stormram Nicholson in de ploeg haalt Belhocine een extra aas uit zijn mouw.
  19. tweede helft, minuut 73. Berahino laat de 2-0 liggen. De Waregemse drietand slaat nog eens toe. Uiteindelijk speelt Larin de bal door naar Berahino, die vrij staat. Hij krijgt de bal niet eens binnen het kader. Wat een kans!
  20. tweede helft, minuut 72. Rezaei neergehaald, geen rood? Pletinckx lijkt de doorgebroken Rezaei met een duwtje neer te halen. Boterberg wuift de protesten weg en ook de VAR komt niet tussenbeide. Hier speelde Zulte Waregem met zijn geluk.