• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp is ijzersterk na de rust en legt Standard het zwijgen op

  1. 45+3' - Geel - Ritchie De Laet
  2. 42' - Verv. Selim Amallah door Duje Cop
  3. 37' - Geel - Maxime Lestienne
  4. 36' - Geel - Aurélio Buta
  5. 24' - Doelpunt - Maxime Lestienne (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Didier Lamkel Ze
  2. 90+5' - Geel 2 - Aleksandar Boljevic
  3. 85' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 3)
  4. 84' - Geel - Aleksandar Boljevic
  5. 83' - Verv. Mërgim Vojvoda door Denis Dragus
  6. 82' - Geel - Dieumerci Mbokani
  7. 67' - Doelpunt - Benson Manuel (1 - 2)
  8. 65' - Doelpunt - Ritchie De Laet (1 - 1)
  9. 64' - Verv. Martin Hongla door Ivo Rodrigues
  10. 60' - Verv. Amara Baby door Benson Manuel

  Antwerp heeft de bekertopper tegen Standard gewonnen. Antwerp haalde na de pauze een 1-0-achterstand op. Eindstand: 1-3. Anticlimax was een opstootje met Didier Lamkel Ze in de slotseconden van de wedstrijd.

  Verslag van Standard-Antwerp in de Beker van België

  Lestienne brengt Standard op voorsprong

  Het treffen tussen de twee vurigste ploegen van het land kon alleen maar knetterend voetbal opleveren. Na een dikke minuut was het al bijna raak, Lamkel Zé kon geen gebruik maken van een misverstand tussen Vojvoda en Bodart. De toon was meteen gezet en Sclessin had in de hele eerste helft amper tijd om adem te halen.

   

  Standard antwoordde met een voorzichtige kopbal van Vanheusden, maar ontsnapte aan de overkant toen een inventieve hakbal van Mirallas nipt naast de paal botste. Het was geen match voor zachtaardige zielen. Iedereen ging voluit in de duels en liet indien nodig een voetje of een elleboogje hangen. Scheidsrechter Lambrechts moest alle zeilen bijzetten om de rust te bewaren.

   

  De kansen bleven ondertussen komen. De Laet veegde een plaatsbal van Boljevic op de lijn weg, waarna Bodart aan de overkant in de voeten van Mbokani moest duiken. Een moment van onoplettendheid halfweg de eerste helft brak Antwerp zuur op. Er werd flauw gedekt op Vojvoda en helemaal niet op Lestienne, die de 1-0 in een leeg doel legde.

   

  Lamkel Zé hamerde een volley op de paal, maar daarna moest Antwerp zich vasthouden aan de takken van de bomen om zonder verdere averij de rust te halen. Cimirot en Lestienne stelden Bolat op de proef en vlak voor de rust mikte Boljevic de beste kans op 2-0 recht op de ex-doelman van Standard.

  Mirallas pakt uit met geniaal hakje tegen Standard

  Antwerp slaat toe in de tweede helft

  Standard had er dit seizoen al een handje van weg om op zijn lauweren te rusten bij een voorsprong. Dat deden de Rouches ook vanavond, maar er waren ditmaal verzachtende omstandigheden. In een al gehavende ploeg viel Amallah uit en bezeerden ook Vanheusden en Vojvoda zich.

   

  Wat er ook van zij, Antwerp begon zelf ook beter te voetballen. Een terecht afgekeurde goal van invaller Cop was een kort intermezzo tussen schoten van Buta en Benson. Ook De Laet probeerde het eens, maar lanceerde zijn schot hoog in de tribune.

   

  Met zijn hoofd ging het een heel stuk beter. De linksachter knikte buiten het bereik van Bodart en hing de bordjes weer gelijk. De 1-1 stond niet lang op het bord, want Benson maakte er met de klap 1-2 van. De invaller sneed naar binnen en nagelde zijn schot precies in de kruising. Dankzij die wereldgoal had Antwerp de touwtjes stevig in handen.

   

  Standard moest nu echt komen, maar geraakte niet veel verder dan een vrijschop van Gavory. Toen Mbokani uit de schaduw trad en de 1-3 overhoeks in doel knalde, was het pleit beslecht. De cupmatch kende nog een vervelend einde. Lamkel Zé ging de Luikse fans uitdagen, waarna er een gevecht in regel uitbrak.

  De nieuwste frats van Lamkel Ze! Hij daagt publiek uit in het slot, match ontaardt in knokpartij

  "Kwaliteit tekort doordat we spelers missen"

  • Michel Preud'homme: "Als je zoveel spelers moet missen en je spelmaker valt ook nog eens uit tijdens de match, dan kom je kwaliteit tekort. Onze eerste helft was nog oké, maar bij de 1-1 moesten we agressiever zijn. De wedstrijd had dan al beslist kunnen zijn, maar je mag niet vergeten dat we al een hele tijd om de drie dagen spelen."
  • Laszlo Bölöni: "Dit is zeker verdiend. In de eerste helft hebben we afgezien, maar in de tweede waren we beter. Benson wachtte al lang op die mooie goal. Die had hij nodig voor zijn positie in de kleedkamer. Ik denk nog niet aan de finale en de spelers volgens mij ook niet. Ik ben gewoon blij dat we gewonnen hebben van een mooie en sterke ploeg."

  Preud'homme: "Opeenstapeling wedstrijden nekt ons"

  Bölöni: "Het was een mooie cupmatch"

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 96
  2. Tweede gele kaart voor Aleksandar Boljevic van Standard tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 94. Lamkel Zé vindt winnen niet genoeg en gaat de Luikse fans jennen. Boljevic geeft hem een tik en krijgt rood en dan gaan de poppen aan het dansen. Een triest einde van een echt boeiende avond.
  5. tweede helft, minuut 93. Afgelopen! Antwerp zet tegen Standard een scheve situatie recht na de rust. De Laet, Benson en Mbokani gommen het doelpunt van Lestienne uit en sturen The Great Old naar de halve finale van de Croky Cup.
  6. tweede helft, minuut 91. Geen negende Beker van België voor Standard, dat lijkt een zekerheid. Antwerp blijft wel op koers voor een derde eindzege.
  7. tweede helft, minuut 90. De tijd tikt weg, Lamkel Zé lost nog een bescheiden schot.
  8. tweede helft, minuut 89. Standard probeert de bakens nog te verzetten, maar het geloof is weg. Een volley van Dragus komt er niet doorheen en even later kan Bolat wat seconden stelen.
  9. tweede helft, minuut 86. Ik denk dat de veer nu gebroken is bij Standard. Peter Vandenbempt.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 1, 3.
  11. tweede helft, minuut 84. Boeken dicht! Na een hele avond verstoppertje spelen in de schaduw van zijn maats treedt Mbokani op de voorgrond. De Congolese spits haalt zijn ex-club helemaal onderuit met een gekruist schot. Lekkere goal!
  12. Gele kaart voor Aleksandar Boljevic van Standard tijdens tweede helft, minuut 84
  13. tweede helft, minuut 83. Boljevic, in de vorige bekerrondes de grote man bij Standard, kan zijn frustraties niet meer verbergen en krijgt geel.
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Denis Dragus erin, Mërgim Vojvoda eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Denis Dragus, een jonge Roemeen, moet Standard uit de puree vissen.
  16. Gele kaart voor Dieumerci Mbokani van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 82
  17. tweede helft, minuut 81. Sclessin wacht op een slotoffensief dat er misschien niet meer komt.
  18. tweede helft, minuut 78. Bolat gaat nog een keer onvervaard in de voeten van Cop. Hij krijgt ook wat hulp van zijn verdediging bij het opruimen.