Club staat in de bekerfinale met dank aan gouden invaller De Ketelaere

  1. 45' - Geel - Michael Krmencík
  1. 90+1' - Verv. Damien Marcq door Jean-Luc Dompé
  2. 87' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (1 - 2)
  3. 78' - Doelpunt - Dimitri Oberlin (1 - 1)
  4. 73' - Verv. Michael Krmencík door Charles De Ketelaere
  5. 61' - Verv. Saido Berahino door Dimitri Oberlin
  6. 54' - Doelpunt - Brandon Mechele (0 - 1)
  7. 52' - Verv. Emmanuel Dennis door Siebe Schrijvers
  54'goalBrandon Mechele0 - 1
  78'goalDimitri Oberlin1 - 1

  Club Brugge heeft zich na een zinderende bekeravond als eerste geplaatst voor de finale van de Beker van België. Zulte Waregem verkocht zijn huid duur, maar moest zich gewonnen geven na gestruikel van doelman Bossut. Club houdt zijn droom levend voor zijn eerste dubbel sinds 1996.

  Zulte Waregem - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Alle fans zijn met hun hoofd al bij verlengingen, maar niet Schrijvers en De Ketelaere. De eerste kopt goed door en de tweede profiteert optimaal van even wegglijden van de doelman om de 1-2 te maken.
  • Man van de Match: Charles De Ketelaere toonde snelheid, een goede balbehandeling en koelbloedigheid op het moment dat het moest. Zo word je matchwinnaar.
  • Statistiek: Club Brugge speelt zijn 19e bekerfinale. De eerste sinds 2017.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Club Brugge (1-2)

  Zulte Waregem graaft zich niet in

  Alles en iedereen bij Zulte Waregem ademde drang naar een echte cupmatch uit. De supporters in het stadion, maar ook de spelers op het veld. Dat en het plannetje van Francky Dury om zich niet in te graven maakten dat Club bij de rust nog geen stap dichter bij het Koning Boudewijnstadion was dan na de heenmatch.

   

  Zulte Waregem zette op het middenveld Vormer, Vanaken en Balanta slim vast en kon vooraan rekenen op een sterke Bruno. Die had vroeg kunnen scoren en bood Larin de 1-0  aan. Telkens was Mignolet alert. 

   

  “Bij Club merk ik minder het gevoel dat dit een grote dag is”, zei Sporza-analist Gert Verheyen tijdens de rust. En toch had het aan de pauze al heel anders kunnen zijn. Club Brugge kreeg net als de thuisploeg kansen genoeg. Minstens twee verdienden het etiket “enorm”. Krmencik, die zijn eerste basisplaats kreeg, had te veel tijd nodig alleen voor doel. Een kopbal van Vormer werd in de slotseconden van de lijn gehaald door Walsh.

  Dennis probeert het van ver, maar glijdt knullig uit

  Alle goals vallen in de tweede helft

  Club had de boodschap begrepen en kwam dwingender uit de kleedkamer, maar ontsnapte aan de spreekwoordelijke koude douche. Larin had moeten scoren, maar legde de bal via de rug van Balanta op de paal. Twee minuten later sloeg een genadeloze voetbalwet toe.

   

  Balanta zette perfect voor en die ene keer dat Deschacht nieuwkomer Krmencik uit het oog verloor, kopte die binnen. Club moest even de adem inhouden, want Mechele duwde (onnodig) de bal daarbij over de doellijn met de borst, maar de VAR zag geen buitenspel.

   

  Mechele voelde zich goed bij wat extra drama en speelde nog eens een hoofdrol toen hij als laatste man de bal slecht controleerde. Invaller Oberlin begon moederziel alleen aan een ren van 40 meter richting doel, maar besloot veel te snel te trappen. Mignolet maakte zo zijn fout uit de heenmatch goed.

   

  Het strijdershart van Zulte Waregem bloedde niet dood. Een fantastische ren met de bal aan de voet van Sissako lag aan de basis van de gelijkmaker van…Oberlin. Iedereen maakte zich klaar voor de verlengingen, tot Schrijvers een lange bal doorkopte en De
  Ketelaere slim de ruimte indook.

   

  Na het bestuderen van de herhalingen denken we dat doelman Bossut waarschijnlijk eerst bij de bal was geweest, maar wegglijden besliste daar anders over. De Ketelaere maakte het knap af uit een scherpe hoek: 1-2. Club naar de finale.

  Club Brugge komt heel dicht bij een nieuwe twijfelgoal

  Clement: "Ik denk dat iedereen van deze match heeft genoten"

  Dury: "Toch aan Jelle Vossen gedacht vanavond"

  De Ketelaere: "Meest speciale moment uit mijn carrière"

  Mignolet: "Blij dat mijn foutje van de thuismatch ons niets gekost heeft"

  De fauw: "Er zat veel meer in vandaag"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Club Brugge staat na drie jaar opnieuw in de finale van de beker na een zinderende bekeravond. De Ketelaere maakte het verschil in de laatste minuten. Doelman Bossut zal niet goed slapen.
  3. tweede helft, minuut 91. Mignolet voorkomt de gelijkmaker van Deschacht.

   Mignolet voorkomt de gelijkmaker van Deschacht

  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Zulte Waregem, Jean-Luc Dompé erin, Damien Marcq eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra tijd. Zulte Waregem krijgt drie extra minuten, maar heeft toch een ferme tik gekregen. Logisch, het heeft al heel veel gegeven in deze match.
  6. tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 88. Invaller De Ketelaere omspeelt Bossut en zet Club op 1-2.

   Invaller De Ketelaere omspeelt Bossut en zet Club op 1-2

  8. tweede helft, minuut 87. Deschacht scoort bijna. Wat een wedstrijd is dit? Deschacht krult perfect naar de tweede paal. De bal past perfect, maar Mignolet schudt een prachtsave uit zijn handschoenen.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Charles De Ketelaere van Club Brugge. 1, 2.
  10. tweede helft, minuut 85. De Ketelaere doet het voor Club Brugge !!! Club op rozen in minuut 85. Wat een pech voor doelman Bossut. Hij struikelt en is zo net te laat om de bal uit de voeten van de jonkie te tikken. Knap gedaan, dat zeker van De Ketelaere. Essevee moet nu nog twee keer scoren.
  11. tweede helft, minuut 84. Larin is alleen door, maar ook dit feestje gaat niet door. Hij heeft een fout gemaakt in duel met Mata, oordeelt Boucaut. .
  12. tweede helft, minuut 82. Bossut stopt schot van De Ketelaere.

   Bossut stopt schot van De Ketelaere

  13. tweede helft, minuut 81.
  14. tweede helft, minuut 81. De Ketelaere scoort...niet. De Club-fans juichen. De Ketelaere legt de bal met veel gevoel in de verste hoek. Maar het fluitsignaal van Boucaut heeft al weerklonken. Balanta maakte handspel.
  15. tweede helft, minuut 79. Oberlin maakt er met een mooie volley 1-1 van.

   Oberlin maakt er met een mooie volley 1-1 van

  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Dimitri Oberlin van Zulte Waregem. 1, 1.
  17. tweede helft, minuut 76. De gelijkmaker van Oberlin. Het dak gaat eraf in Waregem. De antiheld van daarnet, scoort nu wel. Een goal van Oberlin met dank aan een wonderbaarlijke ren van Sissako voorbij een speler of drie van Club. We zijn op weg naar verlengingen. .
  18. tweede helft, minuut 74. Het spel verwatert langs beide kanten, maar de spanning maakt heel veel goed. Het slotkwartier begint en iedereen zit op het puntje van zijn stoel. .
  19. tweede helft, minuut 73. Club Brugge weet dat het nog niet is gestreden. Peter Vandenbempt op Radio 1.