• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vroege rode kaart nekt de kansen van STVV bij Zulte Waregem

  1. 37' - Geel - Samy Mmaee
  2. 18' - Geel - Yuma Suzuki
  3. 18' - Verv. Ibrahima Sankhon door Chris Durkin
  4. 14' - Doelpunt - Omar Govea (1 - 0)
  5. 9' - Rood - Pol García
  6. 9' - Geel - Thibault de Smet
  1. 73' - Doelpunt - Gianni Bruno (3 - 0)
  2. 70' - Verv. Gideon Mensah door Mathieu De Smet
  3. 67' - Verv. Omar Govea door Dimitri Oberlin
  4. 66' - Verv. Yuma Suzuki door Elton Acolatse
  5. 58' - Geel - Damien Marcq
  6. 58' - Doelpunt - Omar Govea (2 - 0)
  7. 54' - Verv. Henrik Rørvik Bjørdal door Luka Zarandia
  14'Omar Govea1 - 0
  58'Omar Govea2 - 0
  73'Gianni Bruno3 - 0

  Zulte Waregem bekert voort na een 3-0-overwinning tegen STVV. De bezoekers schoten zichzelf in de voet door een vroege rode kaart van Garcia, waardoor Essevee bijna de hele wedstrijd met een mannetje meer kon spelen. "We willen de bekerfinale én Play-off I halen", klinkt het ambitieus bij Sandy Walsh.

  Doelpunten en kaarten:

  • 9' Rode kaart Garcia (STVV)
  • 14' Govea 1-0
  • 56' Govea 2-0
  • 72' Bruno 3-0 

  Zulte Waregem - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: De wedstrijd kan niet slechter beginnen voor STVV. Na amper een kwartier staan ze met een man minder én 1-0 achter. Een opdoffer die de Truienaren nadien niet meer te boven komen.
  • Man van de match: Met twee goals was Omar Govea dé uitblinker bij Zulte Waregem. De Mexicaan effende de weg naar de kwartfinales met zijn vroege treffer en besliste de wedstrijd met zijn tweede na de rust.
  • Opvallend: Zulte Waregem kan eindelijk nog eens winnen tegen STVV. Van de vorige 4 onderlinge duels draaiden er immers 3 op een gelijkspel uit en 1 keer won STVV. De laatste keer dat Zulte Waregem STVV versloeg, was alweer ruim 2 jaar geleden.

  STVV in de problemen na vroege rode kaart en tegengoal

  Vorig jaar hield het bekeravontuur van Zulte Waregem al op in de 1/8e finales, dit jaar wou het team van Francky Dury absoluut beter doen. De thuisploeg werd al vroeg in de wedstrijd een handje geholpen voor STVV. Garcia haalde de doorgebroken Bjørdal onderuit, na amper 9 minuten stonden de bezoekers al met een man minder.
   

  Zulte Waregem buitte dat numerieke overwicht vrijwel meteen uit. Na een mooie aanval was Bjørdal alweer de boosdoener voor STVV. Hij vond de ingelopen Govea en die bracht de thuisploeg iets voor het kwartier op voorsprong.

   

  STVV moest achteruit, terwijl Zulte Waregem de wedstrijd controleerde. Met een knappe redding op een kopbal van Seck voorkwam Schmidt de 2-0. Kort voor de rust onderscheidde de Japanse doelman zich nogmaals, dit keer op een kopbal van Larin. 

  Govea en Bruno tellen STVV helemaal uit

  Ook na de rust hield Zulte Waregem de touwtjes stevig in handen, al bleef het bij de krappe 1-0-voorsprong toch opletten. Dat besefte Dury ook en met Zarandia bracht hij al snel een frisse kracht tussen de lijnen. Een gouden wissel, want iets voor het uur haalde de invaller de achterlijn en Govea gleed op zijn voorzet zijn tweede van de avond in doel.

   

  Enkel de grootste Truiense optimisten geloofden toen nog in een ommekeer, al lieten de bezoekers toch af en toe nog iets zien. Suzuki botste op Bansen, terwijl een treffer van invaller Acolatse afgekeurd werd voor buitenspel.
   

  Een kwartier voor het einde mocht STVV definitief een kruis maken over zijn bekeravontuur. Schmidt zat nog goed bij een schot van Oberlin, maar tegen de rebound van Bruno had de Japanse doelman geen verhaal. Zulte Waregem kwam nog een aantal keer dicht bij de 4-0, maar STVV kon meer averij voorkomen.

  "We willen de bekerfinale én Play-off I halen"

  • Sandy Walsh (Zulte Waregem): “Als je met 3-0 kan winnen en doorstoten naar de volgende ronde, dan geeft dat een goed gevoel. In de eerste helft was het wat zoeken, ook omdat STVV een paar keer veranderde van systeem. In de tweede helft hebben we dat kunnen rechtzetten met nog een paar extra doelpunten. Het konden er zelfs nog meer zijn. We moesten deze wedstrijd zo snel mogelijk beslissen en gelukkig hebben we dat ook gedaan. We hebben ook bijna niks weggegeven. Wij willen zowel in de competitie als in de beker competitief zijn, dat zit ook in onze groep. We willen de bekerfinale én Play-off I halen. We moeten dat elke week bevestigen, want er is nog een lange weg. We moeten zaterdag op deze flow doorgaan tegen Gent.”
  • Nicky Hayen (trainer STVV): “We waren vrank en vrij aan de wedstrijd begonnen, in tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Genk waar we het wel moeilijk hadden. Door een discutabele fase kregen we rood en daarna werd het wel moeilijk. Het is jammer, want we zaten toen goed in de wedstrijd en die uitsluiting gaf onze kansen een knauw. We kwamen er nog sporadisch uit, met de kans van De Smet die beter zelf op doel getrapt had. Maar na de 2-0 wisten we dat we ons moesten concentreren op de competitiewedstrijd van zaterdag."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Zulte Waregem gaat op een drafje naar de kwartfinales. Na een vroege rode kaart voor Garcia ging STVV roemloos ten onder. Govea (2x) en Bruno bezorgden Zulte Waregem een 3-0-overwinning.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 87. Afgekeurde goal. Oberlin ontfutselt Ito de bal en werkt de de 4-0 in doel. Maar dat feestje gaat niet door, want er is al gefloten voor een overtreding op de Japanner.
  4. tweede helft, minuut 86. Larin pakt nog eens uit met een dribbel in de zestien, maar zijn schot is weer te slap om Schmidt in verlegenheid te brengen. Voor STVV kan de wedstrijd niet snel genoeg gedaan zijn.
  5. tweede helft, minuut 84. De doelpuntenhonger van Zulte Waregem lijkt nog niet gestild. Oberlin pakt uit met een gevaarlijke voorzet, maar niemand kan de bal in doel lopen.
  6. tweede helft, minuut 82. Schmidt behoedt STVV voor meer averij. STVV krijgt bijna een 4e goal om de oren. De Smet mag aanleggen van binnen de zestien aanleggen, maar de invaller besluit recht op Schmidt. .
  7. tweede helft, minuut 74. Bruno telt STVV definitief uit. STVV mag een kruis maken over zijn bekeravontuur. Schmidt zit nog net bij een schot van Oberlin, maar tegen de rebound van Bruno heeft de doelman geen verhaal.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 3, 0.
  9. tweede helft, minuut 70. Nog maar eens een wissel bij Zulte Waregem. Mathieu De Smet komt tussen de lijnen, voor Mensah zit de wedstrijd erop. Mathieu is de broer van Thibault, die tijdens de rust bij STVV in de kleedkamer is gebleven.
  10. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Zulte Waregem, Mathieu De Smet erin, Gideon Mensah eruit
  11. tweede helft, minuut 69. Afgekeurde goal. Acolatse laat zich meteen opmerken en treft zowaar raak, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.
  12. tweede helft, minuut 67. Zowel bij Zulte Waregem als STVV wordt er gewisseld. Bij de thuisploeg mag doelpuntenmaker Govea gaan rusten, hij wordt vervangen door Oberlin. Bij de bezoekers neemt Acolatse de plaats in van Suzuki.
  13. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Zulte Waregem, Dimitri Oberlin erin, Omar Govea eruit
  14. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij STVV, Elton Acolatse erin, Yuma Suzuki eruit
  15. tweede helft, minuut 62. Dan toch eens wat werk voor Bansen. De doelman staat pal op een schot van Suzuki in de korte hoek. Aan de overkant komt Bruno nog eens piepen, maar Schmidt geeft geen krimp op zijn kopbal.
  16. tweede helft, minuut 62.
  17. Gele kaart voor Damien Marcq van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 58
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 58 door Omar Govea van Zulte Waregem. 2, 0.