Croky Cup - speeldag 1 - 04/12/19 - 20:01
    Collins Fai
    68'
    Collins Fai
    3 - 0

Rebecquoise (2e amateur) heeft niet kunnen stunten op het veld van Standard. Dankzij goals van Boljevic, Cop en Fai staan de Luikenaars in de kwartfinales van de Beker.

Doelpunten:

• 23' Boljevic 1-0
    • 59' Cop 2-0
    • 66' Fai 3-0

Ruim verslag van Standard-Rebecquoise in de beker

Glansloze maar verdiende zege van Standard

De amateurs van Rebecquoise waren niet naar Sclessin gekomen om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Ze openden vinnig met met twee afstandsschoten van Rosy. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een voorzet vanaf rechts kwam dankzij het hoofd van een verdediger bij Boljevic en die kopte overhoeks binnen. 1-0 voor Standard.

Diezelfde Boljevic werd enkele minuten later neergehaald in het strafschopgebied. Terechte penalty voor de Rouches. Cop zette zich achter de bal maar hij trapte onwaarschijnlijk nonchalant over het doel. Rebecquoise liet de moed niet zakken maar verder dan wat stereotiepe aanvallen kwam de ploeg uit Waals-Brabant niet. 1-0 bij de rust.

Na de pauze zagen we even een beter Standard en Cop maakte z'n onbegrijpelijke strafschopmisser goed door een doorsteekpass door de benen van Lahaye binnen te schuiven. Rebecq rechtte nog even de rug en bijna kon Michael Oliveira (zoon van Luis) de aansluitingstreffer scoren maar Bodart ging goed plat.

Daarna verzandde wedstrijd in een potje holder-de-boldervoetbal waarvan de 3-0 van Collins Fai het perfecte voorbeeld was. Een bal uit de kluts werd ongelukkig teruggekopt door een verdediger en de Kameroener kon moederziel alleen binnentikken. Standard verdiend maar zonder al te veel glans naar de kwartfinales.

Bekijk de goals uit Standard-Rebecquoise in de beker (3-0)

"Verwachte niveauverschil was op het veld niet zichtbaar"

• Dimitri Leurquin (trainer Rebecquoise): "Het is misschien een te zware uitslag. Uiteraard is er een verschil in klasse tussen de twee ploegen en voor de wedstrijd zou iedereen zo'n uitslag logisch gevonden hebben. Maar over het geheel van de match hebben we ook wel wat kansjes gehad en we zijn helemaal niet belachelijk gemaakt. Misschien hadden we ook een doelpunt verdiend. Ik ben fier op mijn ploeg omdat het verwachte niveauverschil op het veld bijna niet zichtbaar was."

Lomp! Standard-speler doet zo veel overstapjes dat hij zelf de draad kwijt is

Miangue begint uit het niets mensen omver te duwen

90+3' tweede helft
    90+1'
    90'

Afzwaaier Carcela

De ingevallen Mehdi Carcela probeert het van ver maar z'n schot zeilt meters over en naast.
    75'

Dragus dribbelt zichzelf

Opnieuw een fase naar het beeld van de wedstrijd. Invaller Dragus met een knappe beweging maar meteen erna verslikt hij zich in z'n overstapjes en valt knullig .
    69'
    68'

Fai profiteert van foutje achteraan om de 3-0 binnen te tikken

68'
    3-0
    Rebecquoise
    Collins Fai
    65'
    61'
    2-0
    Rebecquoise
    Duje Cop
    60'

3-0 Standard!

Een doelpunt naar het beeld van de wedstrijd. Een bal uit de kluts wordt ongelukkig teruggekopt door een verdediger en Collins Fai staat moederziel alleen om de 3-0 binnen te tikken.
    59'

Rebecquoise is dicht bij de aansluitingstreffer

58'

Michael Oliveira is de gevaarlijkste Rebecq-speler

De zoon van Luis Oliveira met z'n zoveelste schot. Ditmaal is wel een goeie redding van Bodart nodig. Dit was bijna de aansluitingstreffer voor Rebecq.
    57'

Standard drukt door

Vanheusden kan koppen op een voorzet van Avenatti, doelman Lahaye is bij de pinken.
    57'
    57'
    56'

Cop schuift de 2-0 door de benen van de keeper in doel

53'

2-0 Standard!

Mooie doorsteekbal naar Cop en die schiet de bal door de benen van de doelman binnen. Hij maakt z'n penaltymisser uit de eerste helft een beetje goed.