• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Brugge moet overuren draaien aan de kust, maar zit wel in de kwartfinales

  einde (pen.)
  11
  ( 24 )
  1. 34' - Verv. David Chidozie Okereke door Charles De Ketelaere
  2. 4' - Doelpunt - Idrissa Sylla (1 - 0)
  1. 79' - Verv. Fashion Sakala door Goran Milovic
  2. 77' - Geel 2 - Yaya Sané
  3. 75' - Geel - Loïs Openda
  4. 75' - Geel - Yaya Sané
  5. 73' - Verv. Robbie D'Haese door Michiel Jonckheere
  6. 73' - Doelpunt - Krépin Diatta (1 - 1)
  7. 72' - Verv. Federico Ricca door Siebe Schrijvers
  8. 68' - Verv. Idrissa Sylla door Joseph Akpala
  9. 55' - Verv. Percy Tau door Loïs Openda
   1. 99' - Verv. Andrew Hjulsager door Renato Neto
    1. 114' - Verv. Mats Rits door Éder Balanta
    2. 110' - Geel - Wout Faes

    Club Brugge heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. Na een potje eenrichtingsverkeer kon het aan de kust geen afstand nemen van KV Oostende, waarna de competitieleider de klus wel klaarde vanaf de stip. Simon Mignolet pakte twee penalty's.

    Doelpunten:

    • 3' Sylla 1-0
    • 73' Diatta 1-1

    Ruim verslag van Oostende-Club Brugge in de beker

    Sylla verrast ongeïnteresseerd Club

    Ondanks de drukke kalender bracht Clement zowat het sterkste Club-elftal tussen de lijnen. Na een paar minuten loonde dat bijna, maar Okereke leek verward en kon afwerken noch afleggen. Even later waren Rits en Mechele aan de overkant niet doortastend genoeg en kon Sylla de 1-0 voorbij Mignolet schieten.

     

    Bij Oostende lag de stunt tegen Anderlecht nog vers in het geheugen. De kustjongens versierden snel een nieuwe kans, maar de infiltrerende Faes werkte slap af. Bij een inspiratieloos Club Brugge krabden ze zich achter de oren, want enkel Diatta haalde enig niveau. Een voorzet van de Senegalees week af op een verdediger en viel pardoes op de lat.

     

    Clement kon het geschuifel niet meer aanzien en bracht al na een halfuur De Ketelaere voor Okereke. Die bracht meer grinta, maar de kwaliteit bleef gewoon onder de maat. De beste kans voor de rust was zelfs nog voor KVO en Sakala, die in de korte hoek Mignolet tegenkwam.

    Diatta brengt bezoekers langszij

    Na de rust toonde Club een iets ander gezicht en was er meer grinta te merken. Ondoa moest zich al snel onderscheiden op een dubbele kans voor Diatta en Vormer. De tweede helft was tien minuten oud toen alweer een afgeweken bal van Diatta op de lat donderde. Oostende kwam er ondertussen nog amper uit.

     

    Het vierde kwart was nog maar net bezig toen Hjulsager toch eens opdook op de rand van de zestien en zijn plaatsbal maar net over de deklat stuurde. Het antwoord van Club liet niet lang op zich wachten. Met enige meeval viel de bal voor de voeten van Diatta, die zonder aarzelen de gelijkmaker in de hoek schoot. De uitsluiting van de onbezonnen Sané kort daarna sloeg een nieuwe deuk in de winstkansen van Oostende.

     

    De thuisploeg had plots nog één doel: met z'n tienen de strafschoppenreeks bereiken. Deli kon die hoop nog voor het einde van de reguliere speeltijd de kop indrukken, maar buffelde staalhard tegen de lat. Nadien morrelde Club alleen maar aan het slot en hield Oostende vrij aardig stand.

    Bekijk de goals na 120 minuten uit Oostende - Club Brugge: 1-1

    Mignolet is de held van de penalty's

    De verlengingen brachten natuurlijk eenrichtingsvoetbal. De tien man van KVO konden enkel nog afbreken, maar lieten onvermijdelijk hier en daar gaten vallen. Doelman Ondoa toonde zich echter betrouwbaar. De Kameroener maakte zich breed oog in oog met Openda en ranselde een krul van Schrijvers uit de winkelhaak.

     

    Zo sleepte Oostende zich naar de penaltyreeks. Daarin deelde Mignolet de eerste uppercut uit met een redding op Neto. Club Brugge bleef, soms met een tikkeltje geluk, foutloos. Toen ook Ndenbe op Mignolet botste, maakte Balanta het ijzig kalm af. Club gaat in de pot voor de kwartfinales, maar speelde allerminst groots.

    Herbeleef de strafschoppenreeks tussen Oostende en Club

    Fase per fase

    1. strafschoppen, 23 uur 07. Club naar de kwartfinale! Balanta blijft ijskoud en prikt ook de vierde strafschop van Club binnen. Het heeft meer zweet gekost dan verwacht, maar de leider bekert voort.
    2. strafschoppen, 23 uur 06. Mignolet haalt de nochtans aardige penalty van Ndenbe uit de hoek. Als de volgende binnenvliegt, stoot Club Brugge door.
    3. strafschoppen, 23 uur 06. Schrijvers streelt zijn strafschop hoog en droog in doel. De druk neemt toe voor die van Oostende.
    4. strafschoppen, 23 uur 05. Ook Palaversa heeft geen last van de druk en maakt er 2-2 van. Club heeft wel nog een nabeurt.
    5. strafschoppen, 23 uur 04. Vormer neemt de beste penalty tot dusver, hij treft het zijnetje.
    6. strafschoppen, 23 uur 04. Milovic hamert de bal tegen de vuist van Mignolet, maar scoort wel.
    7. strafschoppen, 23 uur 04. Vanaken miste vorig weekend tegen Moeskroen vanaf elf meter en heeft ditmaal geluk. Ondoa zit er met zijn vingertoppen bij , maar tikt hem tegen de binnenkant van de paal. Het net trilt!
    8. strafschoppen, 23 uur 03. Ervaren rot Renato Neto schiet de eerste op de vuisten van Mignolet. Zet de doelman meteen de toon?
    9. strafschoppen, 23 uur 01. Openda zal geen strafschop nemen. Omdat Oostende met z'n tienen staat, moet één Bruggeling sowieso werkloos toekijken, vandaar.
    10. strafschoppen, 22 uur 39 match afgelopen
    11. 04-12-2019.
    12. strafschoppen, 01 uur . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Éder Balanta van Club Brugge. 2, 4.
    13. strafschoppen, 01 uur . Gemiste strafschop tijdens strafschoppenreeks door Logan Ndenbe van KV Oostende.
    14. strafschoppen, 01 uur . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Siebe Schrijvers van Club Brugge. 2, 3.
    15. strafschoppen, 01 uur . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Ante Palaversa van KV Oostende. 2, 2.
    16. strafschoppen, 01 uur . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Ruud Vormer van Club Brugge. 1, 2.
    17. strafschoppen, 01 uur . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Goran Milovic van KV Oostende. 1, 1.
    18. strafschoppen, 01 uur . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Hans Vanaken van Club Brugge. 0, 1.
    19. strafschoppen, 01 uur . Gemiste strafschop tijdens strafschoppenreeks door Renato Neto van KV Oostende.
    20. strafschoppen, 22 uur 33 match begonnen
    21. tweede verlenging, minuut 122. Penalty's! Oostende overleeft de verlengingen en dus krijgen we strafschoppen. Knijpen ze hem al bij Club Brugge?
    22. tweede verlenging, minuut 120. Als het Oostende lukt in de strafschoppen, wordt het een week die ze hier nooit zullen vergeten. Bert Sterckx.
    23. tweede verlenging, minuut 119. Een loeier van Mata vliegt te veel naar het midden van het doel.
    24. tweede verlenging, minuut 116. Schrijvers krult zijn schot naar de bovenhoek, Ondoa gunt de fotografen een momentje met een geweldige duik.
    25. tweede verlenging, minuut 115. Balanta vervangt Rits. Vreemd, want Rits durft wel een penalty nemen en de Colombiaan heeft er nog nooit eentje gezet.
    26. tweede verlenging, minuut 114. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Mats Rits eruit
    27. tweede verlenging, minuut 113. Dé kans voor Openda! De buitenspelval werkt niet en dan verschijnt Lois Openda schuin voor doel. De buitenspeler krijgt zijn schot niet ver genoeg in het hoekje en dus kan Ondoa nog redding brengen.
    28. tweede verlenging, minuut 112. De penalty's komen dichterbij. Bert Sterckx.