2. 67' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 1)
    Croky Cup - speeldag 1 - 04/12/19 - 20:01
    67'
    Ilombe Mboyo
    67'
    1 - 1

Kortrijk heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales in de Beker van België. Tegen Eupen keek KVK lang tegen een achterstand aan, maar dankzij een sterke invalbeurt van Mboyo trok de thuisploeg toch nog aan het langste eind.

Doelpunten:

• 15' Marreh 0-1
    • 68' Mboyo 1-1
    • 70' Ezatolahi (own) 2-1

Na zes wedstrijden op een rij zonder overwinning, begon KV Kortrijk met aardig wat druk aan de ontmoeting met Eupen. De eerste goede kans leverde meteen ook een doelpunt voor Eupen op. Marreh had heel wat geluk dat de bal afweek op een Kortrijks been.

Na de 0-1 bleef Eupen baas in het Guldensporenstadion. De thuisploeg was nergens in de eerste helft, enkel Hornby zorgde voor wat opwinding met een (flauw) afstandsschot.

In de tweede helft gooide Vanderhaeghe Mboyo en De Sart snel voor de leeuwen. Vooral Mboyo liet zich meteen opmerken. Na handspel van Eupen in de zestien, mikte hij de elfmeter loepzuiver voorbij De Wolf in doel.

"Erop en erover", dacht de thuisploeg. Nauwelijks twee minuten na de gelijkmaker, lag de bal opnieuw in doel. Ezatolahi verschalkte zijn eigen doelman van dichtbij: 2-1. Het slotoffensief van Eupen kwam te laat en zo weet KV Kortrijk eindelijk weer wat winnen is.

90+6'

Het zit erop in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk wint met 2-1 van Eupen na een ommekeer in de tweede helft. Vooral invaller Mboyo was van goudwaarde voor de thuisploeg.
    90+4'

Het ziet er goed uit voor KV Kortrijk.

Geert Heremans in Sporza op Radio 1
    90+2'
    We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?
    88'
    Eupen zet nog eens alles op alles. Een vrije trap van Amat gaat maar een meter naast. Valt de gelijkmaker nog uit de lucht?
    88'
    77'
    Na een overtreding van Mboyo voor de eigen rechthoek, krijgt Eupen een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Veel doen de panda's er niet mee.
    73'
    Door de vele wissels is het tempo volledig uit de wedstrijd verdwenen. Eupen komt er niet meer aan te pas.
    69'
    Het slotkwartier is aangebroken. Wanneer komt Eupen nog eens in de buurt van Jakubech?
    68'
    67'
    Mboyo is sinds zijn invalbeurt van goudwaarde voor de thuisploeg. Met hem erbij gaat het duidelijk beter voor KV Kortrijk.
    65'
    62'

Erop en erover

KV Kortrijk zet de scheve situatie helemaal recht in twee minuten tijd. Ezatolahi verschalkt zijn eigen doelman na een goede aanval van de thuisploeg.
    59'

Bordjes in evenwicht

Mboyo knalt de elfmeter loepzuiver voorbij De Wolf in doel. Alles is te herdoen in het Guldensporenstadion!
    59'

Strafschop voor KV Kortrijk

Een schot van Mboyo wordt in de zestien aangeraakt met de hand. Penalty voor de thuisploeg.